Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyqn lehet megbarátkoztatni...

Hogyqn lehet megbarátkoztatni ôket?

Figyelt kérdés
Van egy (majdnem) öt éves kislányom. Nem rég megismerkedtem valakivel... Neki is van egy kislánya, aki három éves. Kb három hete ismerik egymást (a két kislány), de egyáltalán nem akarja elviselni a kislány az enyémet. Mindig bántja, féltékenykedik. Egyikkel sincs kivételezés, de ez a kislány olyan... hisztis, agresszív, akaratos.. Valahogy meg kéne barátkoztatnom ôket, de nem tudom hogyan... Vagy ez változhat? A kislányt az édesapja neveli egyedül, az anyja néha viszi el, de akkor szegénykém napokig még rosszabb, mint amúgy.... Azt elfelejtettem, hogy az enyém még csak egyszer sem lökte meg, ütötte meg vagy bármi. Inkább arrébb megy, odaadja amit a lány akar, de nem bántja.
2014. máj. 12. 14:16
 1/2 anonim ***** válasza:

ó, hát a 3 évesek sztem ilyenek amúgy is, ti meg most úgymond befurakodtok, bocsi, de biztos veszélyben érzi a biztonságát, és azért ilyen...

Sztem csakis türelem, és ha képes vagy rá, akkor szeretet, le kell ülni velük együtt játszani, mert a 3 évesek, sőt még a 4 évesek se tudnak még olyan igazán együttjátszani, kell egy vki, aki segít nekik, résztvesz a játékban...

amúgy a lányom 3,5 éves, és van egy barátnőm, neki 5,5 a lánya, és állandóan úgy tűnik, mintha az én lányom lenne a hisztérika, közben a nagylány már ugye fifikás, úgy vesz el tőle játékokat, úgy csíp bele, hogy mi nem látjuk...ezt nem azért mondom, hogy a kislányodat "bántsam", csak hogy legyetek résen, mert lehet hogy 1-2x volt vmi, és a kisebbik még nem tud tolerálni, most tanulja még ezt, meg hát védtelen is egy nagyobb gyerkőccel szemben...

alapból meg azt gondolom, hogy 2 édes lánytestvér is kataszrófa eleve...:))

2014. máj. 12. 16:16
 2/2 A kérdező kommentje:
Az enyém 'sajnos' sehol nem bánt senkit, akkor sem, ha oka lenne... Volt, hogy hátracsavarta egy szomszéd kisfiú a karját, ô meg sírva eljött... A kislányt is kérdeztem, mindig mondja, hogy nem bántja az enyém, de ô csak engem szeret, a lányomat nem... A játékokon is veszekednek, de rajtam jobban... nem élünk velük, de sok idôt töltünk együtt, a hétvégéket fôként és akkor nagyon megy a vita.... A kicsinek hiányzik az anyukája... Aztán egyre jobban igyekszik csak ô lenni az, akivel foglalkozok... És alapvetôen nem haragszom rá, mert gyerekek... összevesznek, kibékülnek... :) Próbálom neki magyarázni... De nem tudom, hogy 'szabad-e' nekem ilyent...
2014. máj. 12. 17:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!