5 évest hagyhatok egyedül a lakásban kb 15 percre? Mondjuk mesenézés közben?
Persze. Ha a kertben vagy, akkor is messze vagy. Ez kicsit olyan, mint hogy otthagyom-e a mosógépet, ha mos, mikor mi van, ha kiönt. Ha kiönt és én 3 szobával arrébb vagyok, akkor mivel veszem észre hamarabb, vagy mit tudok csinálni?!
Szerintem negyed óra belefér, hiszen ennél gyakrabban nem járkálsz fel az emeletre sem hozzá, ha pl. a kertben vagy, hogy "vajon felkelt-e már".
"Igen meg azt is tegyük hozzá, hogy te egy feltehetőleg kicist más korszakban voltál 7 éves :)"
Mondjuk a bűnüldözés manapság már hatékonyabb, mint 30 éve. Gondoljunk a családon belüli erőszakra vagy a pedofilokra.
"az emberek odafigyeltek egymásra, és átmentek a szomszédba, ha szokatlan visítást hallottak."
Most is ugyanez van, azokon a helyeken, ahol 30 éve ez volt. Én vidéken nőttem fel (sőt! nagy megyei jogú városban), 18 éves korom óta a fővárosban lakom, de ugyanazt a jó szomszédi viszonyt tapasztalom.:)
nekem 4,5 éves a fiam.
ha mondjuk jön a postás vagy a kutyát meg kell etetni, reggelihez kiszaladok a kertbe egy paradicsomért, ilyesmi akkor megkérdezem, hogy jön vagy marad. nyugodt szívvel bent merem hagyni, de ezek csak pár perc és csak a kertbe.
még olyan is volt, hogy kint volt az autóm és beálltam vele míg ő mesét nézett, ez mondjuk 3 perc.
de az utcára már nem mennék ki, mondjuk boltba, nem érzem azt, hogy megérett volna erre. terveim szerint majd akkor maradhat itthon negyed órára egyedül, ha tudja kezelni a telefont, ki tudja nyitni az ajtót (most a felső zárat fel sem éri), ilyesmi.
este persze mikor már alszik, akkor simán kiülünk a kertbe fél órára beszélgetni a férjemmel. de ha kiabálna, hallanám, mondjuk ha felébred és nem talál bent, akkor kijön a teraszra- volt már ilyen, szóval ebből a szempontból talán laza vagyok, de el nem mennék itthonról
Negyed órára hagytam már itthon,mert szakadt az eső,nekem meg le kellett mennem a boltba,elfelejtettem hogy az egyik alapdolog a vacsihoz kimaradt.
Megbeszéltem vele,mesézett,nem volt gond.
Korábban is volt egyedül pár percre ha csak pisire leszaladtam a kutyákkal...tudom a baj pár pillanat alatt bekövetkezhet,de valamikor el kell kezdeni hozzászoktatni az egyedülléthez.
"Hogy lehet egy gyerek fontosságát egy mosógéphez hasonlítani? Egyáltalán mi közük van egymáshoz?!?!?"
A fontosság szót nem látom a kommentemben. Csak példának írtam. Akkor hangozzon így: ha a kertben vagy, vagy 3 szobával arrébb, az ugyanolyan, mintha lemennél a boltba. Ahogy később írtam, amúgy sem jársz be a gyerekhez 15 percnél gyakrabban, ha pl. mesét néz vagy alszik, és nem akar kimenni veled a kertbe, ahogy egy korábbi válaszoló írja!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!