Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 évest hagyhatok egyedül a...

5 évest hagyhatok egyedül a lakásban kb 15 percre? Mondjuk mesenézés közben?

Figyelt kérdés
2014. máj. 14. 09:28
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
89%
Igen meg azt is tegyük hozzá, hogy te egy feltehetőleg kicist más korszakban voltál 7 éves :) Amikor az őrültek még az őrültek házában voltak, a bűnözők meg a börtönben, és az emberek odafigyeltek egymásra, és átmentek a szomszédba, ha szokatlan visítást hallottak.
2014. máj. 14. 10:12
 12/52 anonim ***** válasza:
37%
En a 8 eves okos nagylanyomat sem hagyom egyedul,mig boltba megyek,vagy elszaladok itthonrol 10-20 percre. Ugy igen,hogy megetetem a kutyat,macskat,kint,viszek ki spanak kavet es meg vsltok vele par szot,ugy akar 20 percre is,mert tudja hol vagyok,ha gaz van kijon,ajto nyitva,stb. Van hogy a kicsit is ra hagyom igy bent,3 eves. Ilyenkor mondjuk jobban sietek. Nekunk a munkahelyunk,telephely a haz mellett van,volt h sos munka volt, a nagy beteg volt, miutan lehuztam a lazat,filmet kapcsoltam,bent hagytam a telefonommal,ha nincs jol,hivja apat. Nem hivott sosem,de en bejarkaltam 15 percenkent ranezni. De otthonrol elmenni nem mernek, ha egeszseges ugy sem.
2014. máj. 14. 10:17
 13/52 anonim ***** válasza:
14%
Elmenni még nem mentem el. Úgy hagyom sokszor egyedül, hogy ő bennt és meg hátul vagyok a kertben. De elmenni nem megyek el itthonról. De a kert is messze van.
2014. máj. 14. 10:36
 14/52 anonim ***** válasza:
92%
Az 5 és a 7 év, az ebben a korban nagy különbség.
2014. máj. 14. 11:14
 15/52 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem ne hagyd, ha bármi történne, sosem bocsájtanád meg magadnak!
2014. máj. 14. 11:15
 16/52 anonim ***** válasza:
42%

Persze. Ha a kertben vagy, akkor is messze vagy. Ez kicsit olyan, mint hogy otthagyom-e a mosógépet, ha mos, mikor mi van, ha kiönt. Ha kiönt és én 3 szobával arrébb vagyok, akkor mivel veszem észre hamarabb, vagy mit tudok csinálni?!

Szerintem negyed óra belefér, hiszen ennél gyakrabban nem járkálsz fel az emeletre sem hozzá, ha pl. a kertben vagy, hogy "vajon felkelt-e már".

"Igen meg azt is tegyük hozzá, hogy te egy feltehetőleg kicist más korszakban voltál 7 éves :)"

Mondjuk a bűnüldözés manapság már hatékonyabb, mint 30 éve. Gondoljunk a családon belüli erőszakra vagy a pedofilokra.

"az emberek odafigyeltek egymásra, és átmentek a szomszédba, ha szokatlan visítást hallottak."

Most is ugyanez van, azokon a helyeken, ahol 30 éve ez volt. Én vidéken nőttem fel (sőt! nagy megyei jogú városban), 18 éves korom óta a fővárosban lakom, de ugyanazt a jó szomszédi viszonyt tapasztalom.:)

2014. máj. 14. 11:44
 17/52 anonim ***** válasza:
86%

nekem 4,5 éves a fiam.

ha mondjuk jön a postás vagy a kutyát meg kell etetni, reggelihez kiszaladok a kertbe egy paradicsomért, ilyesmi akkor megkérdezem, hogy jön vagy marad. nyugodt szívvel bent merem hagyni, de ezek csak pár perc és csak a kertbe.

még olyan is volt, hogy kint volt az autóm és beálltam vele míg ő mesét nézett, ez mondjuk 3 perc.

de az utcára már nem mennék ki, mondjuk boltba, nem érzem azt, hogy megérett volna erre. terveim szerint majd akkor maradhat itthon negyed órára egyedül, ha tudja kezelni a telefont, ki tudja nyitni az ajtót (most a felső zárat fel sem éri), ilyesmi.

este persze mikor már alszik, akkor simán kiülünk a kertbe fél órára beszélgetni a férjemmel. de ha kiabálna, hallanám, mondjuk ha felébred és nem talál bent, akkor kijön a teraszra- volt már ilyen, szóval ebből a szempontból talán laza vagyok, de el nem mennék itthonról

2014. máj. 14. 11:56
 18/52 anonim ***** válasza:
100%

Negyed órára hagytam már itthon,mert szakadt az eső,nekem meg le kellett mennem a boltba,elfelejtettem hogy az egyik alapdolog a vacsihoz kimaradt.

Megbeszéltem vele,mesézett,nem volt gond.

Korábban is volt egyedül pár percre ha csak pisire leszaladtam a kutyákkal...tudom a baj pár pillanat alatt bekövetkezhet,de valamikor el kell kezdeni hozzászoktatni az egyedülléthez.

2014. máj. 14. 12:00
 19/52 anonim ***** válasza:
41%
Hogy lehet egy gyerek fontosságát egy mosógéphez hasonlítani? Egyáltalán mi közük van egymáshoz?!?!? A mosógép ha kiönt az bosszúság de előfordul. Vállrándítás, felmosás, szerelő. Ha a gyerek épp otthon van egyedül mikor betörnek a lakásba vagy elektromos tűz keletkezik, akkor...?!??!
2014. máj. 14. 12:04
 20/52 anonim ***** válasza:
39%

"Hogy lehet egy gyerek fontosságát egy mosógéphez hasonlítani? Egyáltalán mi közük van egymáshoz?!?!?"

A fontosság szót nem látom a kommentemben. Csak példának írtam. Akkor hangozzon így: ha a kertben vagy, vagy 3 szobával arrébb, az ugyanolyan, mintha lemennél a boltba. Ahogy később írtam, amúgy sem jársz be a gyerekhez 15 percnél gyakrabban, ha pl. mesét néz vagy alszik, és nem akar kimenni veled a kertbe, ahogy egy korábbi válaszoló írja!:)

2014. máj. 14. 12:25
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!