Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak hogy ne sikítson...

Mit csináljak hogy ne sikítson ha leöblítem a haját?

Figyelt kérdés
Kislányom 2 éves és nem bírja túl jól a hajmosást...ha szólok h hajtsa hátra a fejét már tudja mi kovetkezik es elkezd kifele maszni sikitva a kadbol, ugy hogy en is tiszta viz leszek...ha szolas nelkul ontom le szinten sikitas van es siras....ha zuhannyal probalkozok detto...es ami aggaszt h regen nagyon nagy pancsis volt most viszont par hete nem hajlano leulni a kadban sot a viz gondolatatol is morcos, medence szoba se jon...nagyon felek hogy ezek a hajmosasok valamit traumat hagynak benne...nem a sampom csipi mert mar a tiszta viznel is kiborul...ti hogy csinaljatok?
2016. júl. 2. 20:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém is 2 éves. A kádba nem fekszik bele,hátra nem hajtja,hogy leöblítsem...sokaig sírt. Most zuhannyal csinálom úgy hogy a hasamhoz terítek egy törölközőt ő áll a kádban az arcát odasimítja szépen hozzám,odabújik és így le tudom öblíteni ami lecsorog rögtön törli. Jutalmul locsolhat kicsit a zuhannyal össze vissza :) így nincs sírás.
2016. júl. 2. 20:42
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk az idő oldotta meg, 5 évesen jutottunk el oda, hogy ne visítsa végig a hajmosást..

Próbálj egy kis törölközőt adni a kezébe, amit a szeméhez tehet ,míg megmosod a haját!

2016. júl. 2. 20:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Nálunk az idő oldotta csak meg. Az egyik 4,5 a másik 3,5 éves koráug volt közelharc a hajmosás.
2016. júl. 2. 22:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha jól emlékszem, nálunk is a "kis törölköző a kézbe és arcához szorítva" történet oldotta meg a problémát. 😊
2016. júl. 2. 23:18
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi is törölközőt teszünk az arcahoz, de azota kéri a haj mosása mióta a dm-Ben vettunk jegvarazsos sampont.

Jegvarazs őrület van, egyszer megvettem azota csak ujra töltöm de heti 2x hajat mosunk a kérésére es mindenkinek elmondja jegvarazs van a fejen

3,5 eves lany

2016. júl. 3. 07:19
 6/9 anonim ***** válasza:
Előrehajolva próbáltátok már? Nálunk csak az működött, a hátrahajlástól félt.
2016. júl. 5. 01:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Nálunk is sivalkodás volt másfél éves koráig. Aztán amikor már tudott beszélni, akkor megkérdeztem tőle, hogy miért visít amikor a haját mosom.

- Mert túl forró a víz, apa!!!

Előtte is tapasztaltam, hogy amikor a kádba beleül, és hozzászokik a feneke meg a lába a vízhez, összerezzen amikor a hátát, vagy a mellkasát belötybölöm bevizezem a szappanozás előtt, ezek szerint túl melegnek érezte hirtelen. Így aztán az ominózus kijelentés után egyrészt 1 fokkal hűvösebb vízben fürdettem eleve, és a hajmosás előtt még hűtöttem egy kicsit a fürdővizen, mielőtt a hajmosásba belekezdtünk volna.

És nem sivalkodott többé.

Szóval az a víz, ami testének kellemes a fürdéshez, a fejének túl meleg!

Csak egy ideig sem a feleségemnek, sem nekem nem jutott eszembe megkérdezni a gyerektől, hogy mi a baj, miért visít :-)

2016. júl. 6. 10:48
 8/9 A kérdező kommentje:
ő tökéletesen beszél már, abszolút eltudja mondani ha valamije fáj hideg meleg forró stb. de itt nem hajlandó válaszolni csak üvölt amint előkerül a téma..ha fürdésen kívül mondom neki hogy este hajat mosunk és engedd meg majd hogy leöblítsem közli hogy "nem kell hajat mosni" :) ennyi a válasza...tehát szerintem részben dac részben esetleg valamiféle víziszony lehet nála mert amúgy sem szereti ha vizes lesz..nem tudom mitől alakulhatott ki. köszönöm a törülközős tanácsot, ma este megpróbálom, holnap fodrászhoz megyünk, na attól előre ver a víz :D bár a fodrász azt mondta ő nem vizezi a haját max spriccel
2016. júl. 6. 12:12
 9/9 anonim ***** válasza:
7#-es hát ne haragudj, de ilyen hibát azért elég kevesen követnek el, hogy olyan vízbe ültetik a pici gyereket, aminek a forróságához hozzá kell szokni, meg amitől összerezzen, ha hozzáér. Úristen.
2016. júl. 6. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!