Középsős gyermekek mennyire önállóak az óvodában? Tudnak egyedül öltözni gyorsan? Kell nekik segíteni?
A lányom csoportjában 17-en vannak. A lányommal együtt 3-an középsősök, a többiek idén ősszel kezdték az ovit. A lányom tud egyedül öltözni, de még lassan, előfordul, hogy fordítva veszi fel a pólót stb. Van az ovijukban külsős tánciskolán keresztül balett oktatás. Összesen kb. 6 kislány jár balettra az egész oviból, a lányomék csoportjából, csak ő. Többször előfordul, hogy elfelejtik az óvó nénik, hogy a lányomnak balett órája van. A kezdés előtt a balett oktató megy érte. Ilyenkor nem marad idő átöltözni. Ma nagyon ügyesen egyesül öltözött, de nem a balett harisnyát vette fel, hanem egy hétköznapi mese figurást, mert nem találta a zsákjában, pedig benne volt. Reggel mondtam az óvó néniknek, hogy ebben a rózsaszín zsákban lesz a balett cucc, ebben csak az van. Itthon sírt a lányom, hogy nem találta a balett harisnyát, a többiek meg kinevették. 2 óvó néni és 1 pedagógiai asszisztens a nap nagy reszében van velük, ha egyikük sincs szabin, vagy nem betegek. Szóljak érte,hogy ne felejtsék el hétről-hétre, hogy balett órája lesz, ahova át kell öltözni rendesen. Ezzel megsértem az óvó néniket?
Ez harisnya ügy nekünk felnőtteknek nem probléma, de egy gyereknek nagyon kellemetlen, ha kinevetik, hogy a dressz alatt színes, mesefigurás harisnya van, vagy éppen mindenki át van öltözve, de az én lányom nincs átöltözve, mert nem volt idő rá, mivel elfelejtették. Szegény már sírt, hogy nem is akar járni balettra.
Én szólnék az óvónéniknek. Az öltözés egy dolog, de az időre nem tud figyelni egy ovis.
De a dilemma is jogos - többek között ilyesmik miatt sincs szüksege az ovisoknak ilyen külön órákra. Túl sok stressz, egyedül még elkeszulni sem tud. De kicsi is hozzá.
Mindenképp kinevetik, de ott kell lennie valakinek, aki mondja, hogy ezèrt nem nevetünk ki senkit!
Egyébként az én 11 èvesem nem tud harisnyát rendesen felvenni, és az osztályában gyakran nem találnak dolgokat a gyerekek, amik náluk vannak. Vele is megesett már.
Az ovisoknak pedig nagyon szükségük van különórára, leginkább akkor, ha sport. Még nincs izomlázuk, ilyenkor lehet megalapozni a későbbi helyes, egészséges életvitelt, alakot, izommerevséget kezelni is könnyebb kicsiknél. Hajlékonyság fontos az ízületek miatt és a megfelelő nyúlás/növekedés miatt.
Ped.asz vok oviban. Ilyenkor nàlunk egyàltalàn nem bàntó ha emlékeztetsz a dologra.
A középsősök pedig még pont ilyenek (elfelejtik, fordítva veszik, kacsa a cipő stb) ☺️
Nekünk van egy tàblàzatunk hogy mikor melyik gyereket milyen goglalkozàsra ki visz. Ott tudjuk szàmontartani a dolgokat,ért hàt sok 😅
Szólj nyugodtan bent, ha kell minden reggel balett előtt H hol a cuccàt. Persze a gyerek is tudjon róla 😀
Az én lànyom is közêpsős egyébként. Neki néptâncra csak egy szoknyàt kell felvennie, de azt se ralàlja soha 😅 (pedig mindig ugyan ott van)
Amennyire meg vannak tanítva. Ez általában ott kezdődik,.hogy a gyerek szeretne egyedül ezt agy azt és nem hagyjuk, mert gyorsabb ha én adom rá, én gombolom stb. Aztán a gyerek már próbálkozni sem akar. A nagyobb gyerekimről tudok nyilatkozni,.egyedül öltöztek 2 évesen, csiga lassan eleinte de megcsinálták, mert hagytam. Ekkor lettek szobatiszták, már nem kellett body, meg rugi, simán intézték a dolgukat is egyedül. 3 évesen kezdték az ovit, addigra simán ment, zipzárat fel/le húzták, 5 ujjas kesztyűt felvették egyedül, a nagy gombolni is tudott, 4 évesen cipőt kötött.
Ettől függetlenül mai napig szétszórtak és mindig mondom,úgy keresnek mint az apjuk, az orruk előtt van és nem látják. 😅
Amúgy nyugodtan szóvá teheted az oviban szerintem többször is, mert sokan vannak, minden anyuka csak 1-2 dolgot bökjön oda kutyafuttában, simán elfelejtik szerintem, azért sok a gyerek. 🙂
5, addig mennék, amíg normális iskolát nem találok. Nálunk extran figyelnek erre. Elsőben volt ilyen, elejét vették.
Oviban pedig végképp nincs nálunk, pedig a kislányom extrán csúfolható volt (szemüveges, tapasztott szemű), mégse kezdték ki.
Szólnék én is normálisan, minden egyes alkalommal, egy idő után nekik is kellemetlen lesz.
Egyébként ne adj rá mintás harisnyát, csak fehéret és így nem tud nagyon kilógni a sorból. Mondjuk én alapból a harisnyát se támogatom, de ez lényegtelen itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!