Szeptemberbe miért jönnek nekem az óvodába azzal hogy 1
hét beszokatás lesz?
Figyelt kérdés
A gyerekem bölcsődés. A bölcsőde augusztua bezár 1 hónapra, másikba kell vinni (ott érdekes módon nincs már beszokatás). Utána menjen oviba. Szegény gyereket 1 hónap leforgása alatt 2 új helyre kell vinni. Egyáltalán mi értelme ennek hogy bezárnak 1 hónapra??
Nálunk is így volt. Pont augusztusban volt ügyelet egy másik bölcsődében, utána két hetet vissza az eredetibe, és óvoda. Nálunk azért egy hónapra nem zárt be és én meg tudtam oldani, hogy akkor ne vigyem a másikba.
júl. 6. 09:09
2/16 anonim válasza:
Nálunk is 1 hét beszoktatás van az oviba. Nálunk ez augusztus utolsó hete.
Nem minden gyerek megy bölcsiből. Van aki nem járt soha és otthonról kezdi az ovit. De aki igen, az sem mind van ebben a helyzetben, hogy pont ilyenkor zár be a bölcsi 1 hónapra.
Nektek ez most szarul jött ki, ez van.
júl. 6. 09:13
3/16 anonim válasza:
Minden bölcsi bezár takarítás fertőtlenítés címszóval. Az az egy hónap ügyelet ez oviba is lesz majd nyáron amikor másik helyen lesznek összevonva. Azt kevés gyerek szereti mert ott sok minden más. Ha nem akarod kitenni ennek probáld megoldani a felügyeletét nagyi teso rokonok barátnők ilyenkor szoktak a szülők szabira menni. De azért ez nem hiszem hogy ilyen váratlanul ért. Mert már rég tudni lehetett mikor lesz a szünet melyik helyen. Nálunk juliusba lett volna egy hónap szünet aztán meg egy hónapra vihettem volna vissza bölcsibe, hogy utána oviba menjen hat az se jobb én a te verziódnak jobban örültem volna mert akkor egy hónapot itthon van aztán bölcsi. Az oviba azert van megint beszoktatas mert uj hely uj nevelők uj gyerkek új szokások , ráadásul nem arra alapoznak, hogy a te gyereked mar rutinos mert volt bölcsis hanem, hogy valakinek ez az első közösségbe kerülés. És igen egy hét a beszoktatas de azért az mar nem ugy mint a bölcsibe kb 2 nap ott vagy vele a többin meg annyi hogy délre mész érte. De azt szokták mondani, hogy aki bölcsis volt az sity suty veszi az akadályokat.
júl. 6. 09:16
4/16 anonim válasza:
Nálunk is 1 hónap a nyári szünet, már tart és az ügyeletet sem tudtuk igénybe venni, mert az egyik ovi felújítás miatt nem üzemel vagy egy éve, így sokkal jobban le van terhelve a többi. Alig vannak helyek és nem is garantált hogy abba tudják elhelyezni, amelyik közelebb lenne. Így (nagymama, apa, anya)felváltva szabadsággal oldottuk meg. Nekünk augusztusban már nem lesz szünet, de szeptembertől szintén 1 hét a beszoktatás. Viszont a bölcsiseknél ez bőven elég, de egyénileg alakítják. Nekünk szerintem 1 max 2 nap lesz.
júl. 6. 09:44
5/16 anonim válasza:
Ez alap. Nálunk is bezár 1 hónapra,mi kivettünk szabit mert nem adjuk ügyeletre. Utána meg szeptembertől ovi szintén 1 hét beszoktatás. Nem.kell meglepődni 1 hónap szünet és utána beszoktatás alap,csak nem.mindenki rakja ügyeletre van aki előtte otthon marad vele,de persze mivel 1 hónap sok érthető az ügyelet is.
júl. 6. 09:47
6/16 anonim válasza:
"A bölcsőde augusztua bezár 1 hónapra, másikba kell vinni"
Nem KELL máshova vinni, te viszed máshova. Ezt hívják ügyeletnek és nem mindenki él vele.
Leginkább pont azért, mert ott nincs beszoktatás és nem minden gyerek viseli jól, ha csak leadják mint egy csomagot valami ismeretlen helyre.
Minden bölcsi/ovi bezár egy időre nyáron, neked ez újdonság?
Annak meg örülhetnél, hogy az oviban van beszoktatás. Nem minden helyen van ám.
júl. 6. 10:25
7/16 anonim válasza:
Nálunk az oviban nem volt beszoktatás, annyit kértek, aki tud ebéd után vigye haza az első héten, nem volt semmi probléma.
júl. 6. 10:36
8/16 anonim válasza:
Miert nem marad otthon vele valaki? Mikor fogja magat kipihenni a gyerek?
júl. 6. 10:47
9/16 anonim válasza:
Kérdező, benned fel se merül, hogy a bölcsődei dolgozók nem dolgoznak 52/52 hetet?
Ki fogja bírni a gyerek a változást. A beszoktatás a közösségi forma miatt van, nem a konkrét hely miatt. A bölcsisek nem igényelnek további beszoktatást.
júl. 6. 10:58
10/16 anonim válasza:
Minden bölcsi és ovi bezár egy hónapra nyáron. Nem kell kötelezően másikba vinni. Nem tudod ezt a 4 hetet megoldani? Te, apuka, nagymamák? A gyereknek se jó, hogy idegen helyre megy, idegen gyerekekkel és gondozókkal. Mikor a kisfiam ment a bölcsből az oviba, nálunk is volt beszoktatás, de mivel volt bölcsis, így gyorsan lezajlott. Első napon ott voltunk vele, második napon ott hagytuk egy kicsit, harmadik napon már ott ebédelt, negyedik napon már ott is aludt. Az ovi kifejezetten kérte, hogy ne úgy legyen, hogy kijön a bölcsiből és másnap óvoda, úgyhogy ovi előtt otthon tartottuk pár napot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!