Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » 3 éves gyereknek olyan vitamin...

3 éves gyereknek olyan vitamin van amitől étvágya lessz?

Figyelt kérdés

A kislanyom nem rég kezdte az Óvodát,és minden nap megkapom az Óvónőktől hogy nem evett!

Ma sem evett,semmit nem evett,már megint nem evett,és napi szinten.

Gumivitamint minden nap megeszi,itthon néha picit erőltetve de amit kedvel megeszi..de az Oviba semmit..

Tej és tojás fehérje allergia is van neki..ezért mindig figyelek.

Energia bomba a kislányom,itthon mindig adok neki D-vitamint 3 havonta maltofer.,C-vitamin..

Oviban inni iszik..de ételnél,van hogy annyira vissza utasítja hogy sír.5 órát van Oviban nem ott alvós.. így amikor hazajövünk eszik egy kicsit,és alszik,vagy alszik,és utánna eszik..

Ha van vagy volt valaki hasonló helyzetben,szivesen olvasom..

dec. 2. 22:46
 1/9 anonim ***** válasza:
69%
B vitamin komplex
dec. 3. 03:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Apetister junior.
dec. 3. 06:22
 3/9 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell erőltetni, hacsak nem valamiféle evészavar kialakitasa a cél. Gyerek etel mellett még nem halt éhen. Ha éhes, majd eszik.
dec. 3. 06:45
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
Otthon milyen az étkezése? Mástól elfogad ételt (nagyszülő, keresztszülők stb)? Az enyém sem evett elég sokáig oviban, mert a szűk családon kívül, mástól nem fogadott el ételt. Részben én "rontottam el", mert neki is többféle érzékenysége van és azt tanulta meg itthon, hogy nem ehet bele csak úgy más (érsd: pl kis barátoknál nasiba, unokatesónál a kirakott kekszbe stb) ételébe, csak amit leokéztam. Nyilván oviban nem voltam ott, hiába kapott megfelelő ételt ott, nem fogadta el. Több hét kellett, mire megértette, hogy az óvonénik, dadusok nem adnak neki olyat, amit neki nem szabad.
dec. 3. 07:10
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Enyémek is sokáig nem ettek semmit napközben, aztán délutántól estig zabáltak itthon. Tehát nem íz étvágyukkal volt gond, hanem az ovival. Aztán kinőtték.
dec. 3. 08:20
 6/9 anonim ***** válasza:

Az apetister juniortól csak azt kívánta jobban a lányom, amit egyébként is szeretett, de az óvodai menzát nem kóstolta meg.

Üres kenyéren, vízen, teán, üres tésztán, rizsen, halrudacskán élte túl az ovit.

Soha nem erőltettek bele semmit. Kínálták, sajnálták és elfogadták.

Iskolában nem menzás, termoszban viszi a főtt ételt.

dec. 3. 11:17
 7/9 A kérdező kommentje:

Itthon volt rá példa hogy szólt hogy ő sült csirkecombot kér,mert az a kedvence mivel közel van hozzánk a húsbolt,így gyorsan elszaladtam venni,vettem le a kabátom már nézte a szatyrot hogy megvettem e..és állandóan jött figyelte a sütőt,hogy mikor lesz már kész..Amit kész lett egy egész alsó felső csirkecombot megevett semmi nélkül,itthon a tarhonyát,rizst,húsleves plusz zöldségek és főtt hús..sültkrumpli,halrudacska..stb..fasít..megeszi..

Oviban sokszor mondom neki szépen,de egyszerüen nem akar ott csak azt amit be viszek,virsli vagy nutellás kenyér..

dec. 3. 21:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha otthon jól eszik, logikusan akkor nem az étvágyával van gond. Ezen nem fog vitamin segíteni (bár persze tök jó dolog a vitamin amúgy, ha nem viszi be étkezéssel). Két éves kor körül nagyon sok gyerek lesz válogatós, ez is a dackorszak része, hogy ő akarja irányítani az életét. Csak ugye mivel kicsi, ugyanúgy nem jó, hogyha télen papucsban akar menni, mintha csak nutellás kenyeret (tömény cukor) eszik virslivel (néha belefér, de sok benne az adalékanyag, és ugye nem a legjobb húsokat használják). Ehhez jönnek még a mindenféle szenzoros dolgok is egyes gyerekeknél (ezt te tudod, nálatok jellemző-e). Azt kell nézni, mi a gyerek hosszú távú érdeke - így az se jó, ha kiszolgálod, meg az se, ha erővel belekényszeríted. Vonzóvá lehet tenni neki az ételeket, magát az étkezést egy jó, nyugodt, örömteli közösségi élménnyé, nem stresszforrássá, vagy drámahelyszínné, ahol figyelmet kap. Lehet menni piacra, együtt főzni, együtt enni ugyanazt, kizárni a nasikat... stb. Ami marhára nem egyszerű és nem egyik napról a másikra megy, főleg ha a szülő is össze-vissza eszik.

De mivel nálatok ez alapján tök jó étvágya van és elég sok mindent megeszik egy válogatós gyerekhez képest, csak oviban van gond, kérdés, miért. Lehet azért, mert így több figyelmet, gondoskodást kap tőled? Várta az ovit? Nem féltetted, nem aggodalmaskodtál, sajnáltad előre, hogy már mennie kell és nem lehet veled? Sokszor a gyerekek a szülőnek akarnak megfelelni és lehet benne olyan a leírásod alapján, hogy ezzel "dicsér téged", hogy te jobban főzöl, jobban gondoskodsz róla, mint az óvódában, és tudat alatt azért csinálja, hogy örömet szerezzen, hogy még szüksége van rád, kellesz neki. Ha lehet ebben valami, akkor el kellene kezdened dicsérni őt, hogy milyen ügyes nagy gyerek már, hogy büszke vagy rá, hogy óvódás lett és az óvódát egy jó helynek beállítani, kb. mintha te is mindig csak oda szeretnél járni :D

Az allergiái is rátehettek egy lapáttal, ha hallotta - akár ha másnak mesélted -, hogy "veszélyes helynek" tartod az óvódai étkezést. Nyugtasd meg, hogy az ovis ételekben sincs tej meg tojás, a nénik erre nagyon figyelnek - az is lehet, hogy csak ennyi kell.

dec. 4. 06:12
 9/9 anonim ***** válasza:
77%

"Itthon volt rá példa hogy szólt hogy ő sült csirkecombot kér,mert az a kedvence mivel közel van hozzánk a húsbolt,így gyorsan elszaladtam venni..."

Az oviból nem fognak elszaladni csirkecombért és olyan is van elég gyakran, hogy nem a kedvencét főzik. Sőt, olyan is, hogy épp nem szereti azt, amit elé tesznek. Nincs ezzel gond. Otthon eszik, az oviban meg nem kell ezzel foglalkozni

dec. 4. 06:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!