Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Óvónők, akik régebb óta...

Óvónők, akik régebb óta pályán vannak?Igaz hogy a mostani gyerekekkel sokkal nehezebb, mert az olvasott mese nem köti le őket, egymással sokan nem tudnak játszani,nagyon gyakran agresszívek?

Figyelt kérdés
Vagy csak mondják rájuk és régen is jelen voltak ezek a problémák?
febr. 4. 18:22
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
94%

Anyósom tavaly ment nyugdíjba 43 év után. Egyértelműen azt mondta, hogy tényleg nehezebb velük. Csapongnak, nem figyelnek, nem érdekli őket az olvasott mese. Ritka a kivétel.

Ettől függetlenül nem minden gyerek azért olyam amilyen, mert nem olvasnak neki, csak sok óvónő szeret mindent arra fogni.

A lányomnak 0 képernyő volt, semmit se nézett, ellenben 1 évesen hozta a könyveket egyiket a másik után, hogy olvassuk, imádta. Rengeteg beszéltünk hozzá, énekeltem, mondókáztam...

"Mégis" megkésett volt minden téren és az óvónő okoskodott, hogy nem kellene annyit tévéztetni azt a gyereket. Nem hitte el, hogy csak olvasott mese van az életében, mert nem hozta a papírformát.

Autista a szentem mint később kiderült.

febr. 4. 19:03
 2/25 anonim ***** válasza:
71%

1

Nem kötözködésnek írom.

Csak 43 év munka, főleg gyerekekkel az nem semmi. Lehet, hogy nem a mostani gyerekekkel nehezebb hanem pl anyósod sem fiatal már, valamennyire csak kiég az ember, vagy változik stb… tehát az is lehet hogy idősebben neki már nehezebb volt. Nem is biztos hogy a gyerek más. Ez is egy opció.

febr. 4. 19:11
 3/25 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy régen is voltak olyanok akiknek nem olvastak mesét. És nézhették a tv-t kontroll nélkül. Ez nem csak most van.
febr. 4. 19:12
 4/25 anonim ***** válasza:
77%
Dehogy nem köti le őket az olvasott mese...
febr. 4. 19:14
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Régen is jelen voltak ezek a problémák. Más világot élünk tény, de 30 éve is volt akit nem kötött le a mesekönyv, mert otthon nonstop a tévé ment, agresszív is akadt, egymással civakodò, sőt gonosz is. Hajlamosak vagyunk a mùltat megszépíteni, de ha vissza mennénk 40 évvel ezelőttre ugyanezek a problémák lennének. Plusz ott van a szakmai kiégés, mikor már mindent negatívnak látsz.
febr. 4. 19:22
 6/25 anonim ***** válasza:
70%
Én 30 éve voltam óvodás. Akkoriban szerintem az átlag óvodás sokkal többet tvzett, mint ma.
febr. 4. 19:25
 7/25 anonim ***** válasza:
74%
Ugyanezt akartam írni, mint a 6-os. Én is 30 éve voltam óvodás, akkor még az volt a szokás, hogy jóformán nonstop ment a tv, sokkal többet ültünk előtte, mint a mai gyerekek jelentős része.
febr. 4. 19:27
 8/25 anonim ***** válasza:
74%
De a tévé nem volt annyira káros, mint most a tablet/telefon, meg egyáltalán a mostani gyerekmesék.
febr. 4. 19:38
 9/25 anonim ***** válasza:
90%

8: a mostani mesékkel is vitatkoznék: akkor is volt néhány nagyon beteg mese. Ráadásul, ha éppen az ment, akkor az ment, nem volt választék.

Ma is vannak persze beteg mesék, de vannak közben nagyon jók is. Pl. Borka és a varázsruha. És gyakorlatilag a szülő dönti el melyik mesèt teszi be, jobban lehet a mai eszközök mellett ellenőrizni.

febr. 4. 19:46
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
2, az utolsó 20 évben már "csak" vezette az óvodát, nem ő volt állandóan a gyerekekkel, viszont rendszeresen hospitált, minősítést végzett, kedvtelésből volt csak a csoporokban heti 1-2 alkalommal, plusz fejlesztőpedagógusként tevékenykedett magán (iskola felkészítő).
febr. 4. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!