Bölcsi,illetve ovi kiscsoport! Aki hazaviszi ebéd után a gyereket,le tudja tenni aludni?
Nem pörög túl? Úgy tudom ébredés után kb 5-6 óra múlva kellene aludni. Az én lányomnal is ezt látom. De ovi esetében mire hazaérunk már 7 órája lesz fent,és onnan még darab idő míg ágyba kerül.
Nálatok hogy állt be?

válasza:Szia
Én úgy terveztem hogy a kisebb lányom minden nap ebéd után hazahozom a bölcsiből. Ennyi idő elég volt a napi munkamennyiség elvégzésére. De mikor beültettem a kocsiba a sarkon elaludt. Persze mikor hazaértünk és bevittem, felébredt és csak nyűglődött estig. A gondozók ajánlották fel hogy próbáljuk meg az ottalvást. Simán ment és kipihenten mentem érte alvás után.
Értem és köszi a választ. nálunk bizonyos ok miatt nem alhat ott,ezt nem reszeltezem,nem érinti a kérdést
Kerlek azok válaszoljanak,akiket érint,és lehetőleg kifejtve,ne egy szóban,különben a hajamra kenhetem.

válasza:

válasza:2-2,5 éves kor között még egész jól el tudtak aludni, 2,5-3,5 között úgy-ahogy, afölött viszont már inkább nem hozom el ebéd után, ha fontos valamiért, hogy aludjon, mert esélytelen lenne rávenni.
A legrosszabb időszak az volt, amikor a kicsi bölcsis volt, a nagyobb ovis, de mindkettőt el akartam hozni ebéd után. A bölcsiben az "ebéd után" kb 11:45, az oviban meg 12:45 körül van. Szóval gondolhatod... A kicsi vagy éppen elaludt, mire indulhattam a nagyért, de nem elég mélyen, hogy simán elosonhassak mellőle, vagy egyáltalán nem aludt még el, szóval katasztrófa volt. Ha meg úgy vártam meg a nagyot, hogy a kicsivel együtt az oviban, akkor meg kb beszundított a kicsi az ölemben, és mire indulunk haza, felélénkült, vagy pedig egyáltalán egyik sem aludt és csak hiszti volt egész délután.
Elég hamar leszoktam erről, hogy ebéd után elhozzam őket :D Csak ha muszáj volt valamiért. Most már nagyobbak, nem teljesen ördögűzés a napunk, ha nem alszanak, cserébe hamarabb elalszanak, szóval most már könnyebb, és szívesebben is hozom el őket mondjuk péntekenként, hogy legyen egy kis extra hétvégénk közösen. Mert már élvezhető és logisztikailag is jobban megvalósítható :D

válasza:#8 mit gondolsz ha csak egy gyerek van,akkor könnyebb lett volna az alvás része?
Nálunk is 12:30ra kell menjek érte,13 mire hazaérunk. Akkor már 6,5 órája van fent a gyerek. Mire le bírom rakni délután két óra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!