Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Bölcsi,illetve ovi kiscsoport!...

Bölcsi,illetve ovi kiscsoport! Aki hazaviszi ebéd után a gyereket,le tudja tenni aludni?

Figyelt kérdés

Nem pörög túl? Úgy tudom ébredés után kb 5-6 óra múlva kellene aludni. Az én lányomnal is ezt látom. De ovi esetében mire hazaérunk már 7 órája lesz fent,és onnan még darab idő míg ágyba kerül.

Nálatok hogy állt be?

márc. 3. 12:15
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
80%
Nem
márc. 3. 12:17
 2/18 A kérdező kommentje:
Mit nem? Kicsit bővebben. Nem pörög túl,oké. Ezen kívül? Mennyit van ébren ebredestol délutáni alvasig? Mennyit foglalkozol vele,miután hazavitted? Mennyit alszik? És a legfontosabb,mennyi idős?
márc. 3. 12:48
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Én úgy terveztem hogy a kisebb lányom minden nap ebéd után hazahozom a bölcsiből. Ennyi idő elég volt a napi munkamennyiség elvégzésére. De mikor beültettem a kocsiba a sarkon elaludt. Persze mikor hazaértünk és bevittem, felébredt és csak nyűglődött estig. A gondozók ajánlották fel hogy próbáljuk meg az ottalvást. Simán ment és kipihenten mentem érte alvás után.

márc. 3. 13:26
 4/18 A kérdező kommentje:

Értem és köszi a választ. nálunk bizonyos ok miatt nem alhat ott,ezt nem reszeltezem,nem érinti a kérdést

Kerlek azok válaszoljanak,akiket érint,és lehetőleg kifejtve,ne egy szóban,különben a hajamra kenhetem.

márc. 3. 13:43
 5/18 A kérdező kommentje:
Annyit még,hogy legalább 2,5 éves legyen a gyerek. Egy másfél éves általában még jóval többet alszik. Az enyém most múlt három
márc. 3. 13:44
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk kiscsoportba a lányom nagyon lassan szokott be. Otthon voltam a kisebbikkel, így tavaszig nem is próbáltuk a bent alvást. Minden egyes nap kínszenvedés volt az otthoni elaltatás (megspékelve egy babával, akinek napról bapra változott a rutinja, így hol szoptattam, hol ringattam, hol szórakoztattam altatás közben). Sehogy nem állt be. Az segített, amikor végre bent lehetett altatni az oviban. Onnantól sokkal kiegyensúlyozottabbak lettek a napok.
márc. 3. 14:47
 7/18 A kérdező kommentje:
6 köszi a választ! Szerinted tulporgott és azért nem aludt el,vagy inkább azért nem,mert epp hazaért,és még jatszott volna otthon lefekvés helyett? Vagy más?
márc. 3. 14:53
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

2-2,5 éves kor között még egész jól el tudtak aludni, 2,5-3,5 között úgy-ahogy, afölött viszont már inkább nem hozom el ebéd után, ha fontos valamiért, hogy aludjon, mert esélytelen lenne rávenni.

A legrosszabb időszak az volt, amikor a kicsi bölcsis volt, a nagyobb ovis, de mindkettőt el akartam hozni ebéd után. A bölcsiben az "ebéd után" kb 11:45, az oviban meg 12:45 körül van. Szóval gondolhatod... A kicsi vagy éppen elaludt, mire indulhattam a nagyért, de nem elég mélyen, hogy simán elosonhassak mellőle, vagy egyáltalán nem aludt még el, szóval katasztrófa volt. Ha meg úgy vártam meg a nagyot, hogy a kicsivel együtt az oviban, akkor meg kb beszundított a kicsi az ölemben, és mire indulunk haza, felélénkült, vagy pedig egyáltalán egyik sem aludt és csak hiszti volt egész délután.

Elég hamar leszoktam erről, hogy ebéd után elhozzam őket :D Csak ha muszáj volt valamiért. Most már nagyobbak, nem teljesen ördögűzés a napunk, ha nem alszanak, cserébe hamarabb elalszanak, szóval most már könnyebb, és szívesebben is hozom el őket mondjuk péntekenként, hogy legyen egy kis extra hétvégénk közösen. Mert már élvezhető és logisztikailag is jobban megvalósítható :D

márc. 3. 15:18
 9/18 anonim ***** válasza:
Mi nem tudunk ebéd után menni érte, de péntekenként a mamája hozza el az oviból, és ő akkor szokta. Kiscsoportos és középsős korában még le tudta rakni aludni ilyenkor, de idén (nagycsoport) már esélytelen, meg se próbálja. Hétvégén se alszik délután már jó ideje, bár persze olyankor nem is kel korán reggel.
márc. 3. 15:36
 10/18 A kérdező kommentje:

#8 mit gondolsz ha csak egy gyerek van,akkor könnyebb lett volna az alvás része?

Nálunk is 12:30ra kell menjek érte,13 mire hazaérunk. Akkor már 6,5 órája van fent a gyerek. Mire le bírom rakni délután két óra.

márc. 3. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!