Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogy mentsem meg a lányaimat...

Hogy mentsem meg a lányaimat a züllött szomszédság befolyásától?

Figyelt kérdés

Kislányomat annak idején a körzet szerint illetékes óvodába írattuk. Sajnos azonban, mint közben kiderült, az utcában és a környéken igen sok, kisgyerekes család kifejezetten züllött, primitív és kulturálatlan. A gyerekeik agresszívak, láthatóan hiányosan neveltek, és szégyentelenül alpáriak.

Kötelesek vagyunk a törvény szerint eltűrni, hogy óvodás korú gyerekeinket megrontsák? Hogy tönkretegyék a lelkivilágát?? Hogy erkölcstelenségre tanítsák valami elvadult gyerektársak? Megerőszakolósdit játsszanak vele a fiúk, akiknek a szülei aztán csak a képünkbe röhögjenek?

2014. máj. 9. 12:30
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
66%
Nem arról van szó, hogy bura alatt kell nevelni a gyereket, de a végletek között azért van igen sok átmenet. A facebookos izét nem tudom elovasni, mert nem vagyok a facebookon, de egy ovisnak ezért nem kéne, hogy a megerőszakolósdi legyen a gyakorlandó viselkedésminta. Tudod, én se domestosozom körbe a gyereket, de azért a pöcegödörbe se dobom bele.
2014. máj. 9. 13:23
 12/56 anonim ***** válasza:
74%

Aki nincs facen:

Hogy mentsem meg a lányaimat a züllött szomszédság befolyásától???

2014. május 9., 12:10

Hogy mentsem meg a lányaimat a züllött szomszédság befolyásától???

Kislányomat annak idején a körzet szerint illetékes óvodába írattuk. Sajnos azonban, mint közben kiderült, az utcában és a környéken igen sok, kisgyerekes család kifejezetten züllött, primitív és kulturálatlan. A gyerekeik agresszívak, láthatóan hiányosan neveltek, és szégyentelenül alpáriak. Elkerülhetetlen volt, hogy ezzel az óvodában szembesülni kelljen.

Családunkban fontos érték a tiszta, erkölcsös, vallásos nevelés. Még televíziót se nézünk, hanem magunk válogatjuk a filmeket, esténként felolvassuk a meséket, stb hogy a gyerekeket minél kevesebb negatív hatás érje. Az óvodában azonban nem voltunk ott vele, és nem tudtuk többé megvédeni.

Megtörtént például, hogy az akkor ötéves(!) óvodás lányomról többször "viccből" letépték a bugyiját az udvaron. Sokszor sírva jött haza, mert az óvodás kisfiúk megerőszakolósdit akartak vele játszani!! Ehhez képest szinte mellékes, hogy a nyomdafestéket elpirító szóhasználat, ami nekem még akkor is szégyen, ha felnőtt társaságban kicsúszik a számon, ezeknek a gyerekeknek magától értetődő és mindennapos.

Elkeseredetten kerestük a megoldást, de az óvoda nem vállalhatja fel a problémát, elvégre nekik kötelező a körzet szerint oda tartozó gyerekeket felvenniük, és nincsenek abban a helyzetben, hogy az erkölcsi fertőt szankcionálják. A szülőkkel hiába beszéltek, azokat nem érdekelte a probléma. Másik körzetbe nem vihettük át a kislányt, mert ott viszont minket nem kötelező fogadniuk.

Elhatároztuk, hogy kerül amibe kerül, az iskolába már az egyik szomszéd gyerek apukájának a munkahelye körzetébe íratjuk be, együtt hozzuk-visszük a két iskolást, és ha kell, ténylegesen arrébb is költözünk egy körzetet. Ez odáig sikerült, hogy anya lakcímkártyájával átjelentkezett, és a most azóta nyolcéves kislány második osztályos ott, a szomszéd körzetben. A tényleges költözködés aztán el is maradt, bár az "itteni" a kifűthetetlen, 100 éves házunk inkább nyári laknak jó, autónk meg nincs, sose volt, de még akkor is inkább busszal ingázunk az iskolához.

Ennek ellenére eddig happy end lenne, csakhogy van egy kishúga is, aki szintén már 4 éves, csak érthető módon nem siettünk az óvodába beíratással. Lassan ezt se lehet tovább halogatni vele, nem csak mert "kötelező", de neki magának is szüksége, igénye is van a kortárscsoportra. Már menne ő is a nővérkéjével, az iskolához tartozó óvoda-részbe. Minden nap annyit áradozik kis négyéves szívével, hogy neki is milyen sok barátja lesz majd az "óvodás iskolában", és már alig várja, hogy milyen sokat fog velük játszani, mennyi éneket és versikét meg fog ő is tanulni, stb, hogy a szívem szakad meg.

Beíratáskor azonban azt észleltük, hogy a szabály, vagy az elbírálása azóta szigorodott. Már nem volt elég a lakcímkártya, hanem a kisebbik lány védőnőjének az igazolása kellene, hogy "életvitelszerűen" odaát lakunk, abban a körzetben, ahová a nagyobb lány iskolába jár. Ma lejár a beíratási határidő, és -- védőnői igazolás híján -- elmaradtunk a beíratással.

A "régi óvodában" érthető módon nem szeretnénk a három évvel ezelőtti kanosszajárást, az átbőgött estéket, idegeskedést, primitív szülőkkel való felesleges huzavonát, újra átélni. Kötelesek vagyunk a törvény szerint eltűrni, hogy óvodás korú gyerekeinket megrontsák? Hogy tönkretegyék a lelkivilágát?? Hogy erkölcstelenségre tanítsák valami elvadult gyerektársak? Megerőszakolósdit játsszanak vele a fiúk, akiknek a szülei aztán csak a képünkbe röhögjenek?

Kinek van erre valamilyen ötlete, megoldása?

2014. máj. 9. 13:25
 13/56 anonim ***** válasza:
41%
ezek szerint nem kell más, csak egy ismerős védőnő
2014. máj. 9. 13:28
 14/56 anonim ***** válasza:
68%
Igen mondjuk itt az egyik válaszolónak a véleményében van valami, hiszen ha te áthazudod a gyereket egy másik körzetbe, az se egy vallásos család viselkedésmintájába vágó mozzanat. Nyilván ekkora gyerekek mellett már dolgoztok, meg kell próbálni rinyálni egy kicsit a munkahely szerinti körzetben. Nekem mondjuk eredménytelenül zárult az ezirányú próbálkozásom, de hátha nektek több szerencsétek lesz.
2014. máj. 9. 13:31
 15/56 anonim ***** válasza:
29%
Ja utolso.... Igy legalább a kerdezo gyereke elkerüli ezt a közösséget. Kar, hogy helyette majd a valoban a masik körzeti ez tartozó kisgyerek fog oda kerülni.... Apuka meg büszke lehet magára.
2014. máj. 9. 13:31
 16/56 anonim ***** válasza:
47%
A munkahely szerinti körzetben jogosan próbálkozik, akár óvodáról, akár iskoláról van szó. A döntést viszont nem ő fogja meghozni. Neked nem vették föl a gyerekedet és most azokat utálod, akikét fölvették? Én tuti nem hagynám ilyen szutykok között a gyerekemet, és szerintem csapnivaló szülő az, aki nem tesz meg mindent, hogy elhozza a gyerekét egy ilyen helyről. Bocs, hogy kiábrándítalak, de a helyzet az, hogy senki nem fog lemondani a saját gyerekét megillető jogokról mások gyerekének a javára.
2014. máj. 9. 13:38
 17/56 anonim ***** válasza:
42%
Én beszéltem egy óvónővel ilyen problémáról. Azt mondta, minden óvodának van alapítványa csak ezt nem szokták tudni.Ha az óvodavezetővel beszélsz (ahova íratni akarod de nem körzetes), szépen megmondod, hogy havi x ft-tal támogatni tudnád az alapítványt. Rögtön lesz hely. Nyilván nem olcsó, de sokkal olcsóbb mint a magánovi.
2014. máj. 9. 13:41
 18/56 A kérdező kommentje:

Kedves(?) beszólogatók,

Majd amikor végig rettegtétek az éjszakákat az óvodás korú lányotokért, hogy mikor fog eljönni az a nap, amikor megverik, vagy elég nagyok lesznek hozzá hogy tényleg megerőszakolják,

Majd amikor hajlandóak vagytok a (nem véletlenül) eggyel drágább zónába átköltözni ugyanannyi pénzért komfort nélküli, pottyantós vécés szobakonyhába a három gyereketekkel, csak hogy vállon veregethessétek magatokat, amiért "hivatalosan" és "hazugságmentesen" vehessétek el az egyébként ugyanannyi óvodahelyet másoktól,

Majd amikor a szép elveitek miatt suttyók között hagyjátok "nevelkedni" a gyerekeiteket, gondolom szép imákat rebegve azokért, akik terrorizálják őket, csak nehogy már búra alatt tartsuk, hadd szokja az a gyerek, hogy milyen gonosz is a nagyvilág

....akkor majd emlékezzetek a saját szavaitokra.

Amelyek nélkül egyébként magamtól is tudom, mekkora jellemtelen senki, és szülőségre méltatlan nulla vagyok. Úgyhogy a továbbiakban igazán ne fecséreljetek rám, egy ilyen méltatlanra a drága időtöket.

A továbbiakban, ha kérhetem, inkább szorítkozzunk az érdemi válaszokra. Köszönöm.

2014. máj. 9. 14:31
 19/56 anonim ***** válasza:
42%

Ezt nekem írtad, 16?

Nálam a kerdes rég nem aktuális, a gyerekem kinőtt az óvodás korból, ráadásul kulfoldon élünk.

Ellenben dolgoztam iskolaban es ismerem a beiratkozas folyamatát. Igen kellemetlen, amikor a valoban körzetbe tartozó gyereket helyhiány miatt mar nem lehet felvenni, de az ügyesen csaló szulo gyereke bekerült, hiaba tudja mindenki, hogy a város masik végen lakik....

2014. máj. 9. 14:31
 20/56 anonim ***** válasza:
40%
Amúgy azok a gyerekek akik a nagyobb lányt bántották, már rég nem abban az oviban lehetnek, és gondolom nem ugyanolyan borzalmas gyerekek kerültek oda később.
2014. máj. 9. 14:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!