Akik mostanában iratták be gyermeküket oviba, mennyi idő után kaptátok meg az értesítést, hogy felvették vagy elutasították?
Figyelt kérdés
Levélben vagy más módon értesítettek benneteket?2014. máj. 11. 18:33
11/18 anonim válasza:
9! Kisvárosban lakunk, de több mint 2x annyi a gyerek, mint a hely. A héten voltam előjegyeztetni a fiam, most kapott a nő a fejéhez, hogy jajj, mindjárt 5 éves. Az bizony. Tavaly ilyenkor ugyanezt játszottuk végig, akkor nem vették fel. Előre meg is mondták, h nem fogják. Az idén esélyes...
12/18 anonim válasza:
Nem hogy esélyes,de kötelezően fel kell venni 5 éves korában a körzetes oviba.
13/18 anonim válasza:
Miután szeptember 1-ig nem tölti be az 5-öt, így én nem vagyok meggyőződve róla, h felveszik. A jövőre esedékes kötelező 3 éves ovi kapcsán is sokan elfelejtkeznek róla, hogy van egy kitétel: szeptember 1-ig be kell tölteni a 3 évet. Ha van egy évvégi gyerekem, akkor az csak a következő szeptember 1-től oviköteles (amikor már majdnem 4 lesz)...
És mondták, hogy hozzak munkáltatói igazolást is. :)
14/18 anonim válasza:
Értem.
Nekem nem kellett munkáltatóit bevinni,bár tudom,hogy aki dolgozik,az előnyt élvez.
15/18 anonim válasza:
Persze, élvezzen előnyt. Én nem vagyok a korai intézményesítés híve, de egy 4 éves gyereknek szerintem már abszolút nem árt, ha közösségben van. Ezért jár a gyerek (most 4,5 éves) magánoviba...
16/18 anonim válasza:
Most tényleg csak jövőre lesz óvodaköteles a 3 éves gyerek? Ahol voltunk óvodában, azt írták már idén szeptembertől kötelező... Kisfiam februárban múlt 3 éves. Én is és a férjem is elolvastuk a törvényt is, hvg-ben olvastam, hogy kitolják jövőre, de a törvényben meg ez nem volt benne, hanem az hogy az óvodavezető, jegyző, védőnő engedélye kell, hogy felmentsék...
17/18 A kérdező kommentje:
Az én kislányom nem a helyi oviba fog menni, hanem abba a városba, ahol dolgozom. A helyi oviban, alapból elutasítják azokat a gyerekeket, akiknél az egyik szülő otthon van, vagy aki okt. 31 után tölti be a 3 évet. Azért elég problémás, mert szerencsétlen anyuka lehet menne dolgozni, csak épp akkor nincs munkája, de lehet 2 hónap múlva már lenne, de mégsem mehet.
2014. máj. 27. 10:29
18/18 A kérdező kommentje:
Ja, és két hete kaptuk meg az értesítőt levélben, hogy felvették a munkahelyemhez közeli oviba. 2 héttel később, mint ahogy volt a beiratkozás.
2014. máj. 27. 10:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!