Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Akik mostanában iratták be...

Akik mostanában iratták be gyermeküket oviba, mennyi idő után kaptátok meg az értesítést, hogy felvették vagy elutasították?

Figyelt kérdés
Levélben vagy más módon értesítettek benneteket?
2014. máj. 11. 18:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
9! Kisvárosban lakunk, de több mint 2x annyi a gyerek, mint a hely. A héten voltam előjegyeztetni a fiam, most kapott a nő a fejéhez, hogy jajj, mindjárt 5 éves. Az bizony. Tavaly ilyenkor ugyanezt játszottuk végig, akkor nem vették fel. Előre meg is mondták, h nem fogják. Az idén esélyes...
2014. máj. 12. 07:10
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem hogy esélyes,de kötelezően fel kell venni 5 éves korában a körzetes oviba.
2014. máj. 12. 07:50
 13/18 anonim ***** válasza:

Miután szeptember 1-ig nem tölti be az 5-öt, így én nem vagyok meggyőződve róla, h felveszik. A jövőre esedékes kötelező 3 éves ovi kapcsán is sokan elfelejtkeznek róla, hogy van egy kitétel: szeptember 1-ig be kell tölteni a 3 évet. Ha van egy évvégi gyerekem, akkor az csak a következő szeptember 1-től oviköteles (amikor már majdnem 4 lesz)...

És mondták, hogy hozzak munkáltatói igazolást is. :)

2014. máj. 12. 08:10
 14/18 anonim ***** válasza:

Értem.

Nekem nem kellett munkáltatóit bevinni,bár tudom,hogy aki dolgozik,az előnyt élvez.

2014. máj. 12. 08:56
 15/18 anonim ***** válasza:
Persze, élvezzen előnyt. Én nem vagyok a korai intézményesítés híve, de egy 4 éves gyereknek szerintem már abszolút nem árt, ha közösségben van. Ezért jár a gyerek (most 4,5 éves) magánoviba...
2014. máj. 12. 09:33
 16/18 anonim válasza:
Most tényleg csak jövőre lesz óvodaköteles a 3 éves gyerek? Ahol voltunk óvodában, azt írták már idén szeptembertől kötelező... Kisfiam februárban múlt 3 éves. Én is és a férjem is elolvastuk a törvényt is, hvg-ben olvastam, hogy kitolják jövőre, de a törvényben meg ez nem volt benne, hanem az hogy az óvodavezető, jegyző, védőnő engedélye kell, hogy felmentsék...
2014. máj. 26. 10:54
 17/18 A kérdező kommentje:
Az én kislányom nem a helyi oviba fog menni, hanem abba a városba, ahol dolgozom. A helyi oviban, alapból elutasítják azokat a gyerekeket, akiknél az egyik szülő otthon van, vagy aki okt. 31 után tölti be a 3 évet. Azért elég problémás, mert szerencsétlen anyuka lehet menne dolgozni, csak épp akkor nincs munkája, de lehet 2 hónap múlva már lenne, de mégsem mehet.
2014. máj. 27. 10:29
 18/18 A kérdező kommentje:
Ja, és két hete kaptuk meg az értesítőt levélben, hogy felvették a munkahelyemhez közeli oviba. 2 héttel később, mint ahogy volt a beiratkozás.
2014. máj. 27. 10:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!