Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Figyelemzavaros gyereknél...

Figyelemzavaros gyereknél milyen fejlesztéssel van jó tapasztalatotok?

Figyelt kérdés
10 éves, nem hiperaktív.
ápr. 25. 07:06
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Esetleg a homloklebeny tornával vagy a neurofeedback-kel van valakinek tapasztalata?
ápr. 25. 17:37
 12/18 anonim ***** válasza:
A homloklebeny torna az alapozó tornán alapul, én jónak tartom az alapozót, de amilyen tüneteket leirsz, arra nem biztos, hogy jó, ezt a terapautatol kellene megkerdezni. Neurofeedback-et nem próbáltuk, de én is gondolkozom rajta, figyelemzavarra ajánlják. De amit te leirsz, az inkább autizmus lehet (de nem értek hozzá) és szerintem ezek nem jók rá.
ápr. 25. 19:23
 13/18 Andi0318 ***** válasza:
Én se értek hozzá, de a felsorolásból ítélve, jóóóóval komolyabb a gond, mint egy figyelemzavar.. Én inkább pszichiáterhez vinném..
ápr. 25. 20:45
 14/18 anonim ***** válasza:

Én inkább azt mondanám mit ne próbáljatok: ABA . Tulajdonképpen idomítàs, rosszabb esetben bántalmazás.

Ami veszélyes, azt el kell neki magyarázni. Kivel mit biztonságos megosztani. A többit engedjétek el, neki ilyen az idegrendszere.

ápr. 25. 22:01
 15/18 anonim ***** válasza:
Mi az az ABA?
ápr. 26. 08:26
 16/18 anonim ***** válasza:

A mindenféle mozgásfejlesztős gyakorlatokkal szemben nekem magamnak is voltak mindig ellenérzéseim, de diplomás gyógypedagógusok állították, hogy ez milyen jó. Mégis miért a pedagógus lenne az, aki ostoba módon elhisz egy "neuromítoszt", amikor ezt tanítják neki az egyetemen?

Kétségtelen, én évekig hordtam a gyerekemet mozgásfejlesztésre. Használt? Fogalmam sincs. Fejlődött, de hogy most ettől vagy mástól, nem lehet tudni, hiszen ezeknél a gyerekeknél általában egy komplex fejlesztési tervet visznek véghez.

máj. 4. 20:22
 17/18 anonim ***** válasza:
Tsmt t szerintem nem az wgyetemen tanitjak? Hol van a tudomanyos alap? 60as evekben talaltak ki, amikor mr es eeg meg semmi nem volt. Azota se tudjak ssmmibel alatamsztani. Az meg higy ujracsinaltatnak mizgast ami kinaradt jinszensz, a prof is kirohogte a cikkben. Nincs olyan se majd egy tanfolyamot vegezett ember leepit csecsemokori reflexet, ez is marhasag. Erdemes elolvasni az elte tanulmanyt. Sima mozgas kell,szabadlevegon. Egy seta futas is megteszi,ugyanannyit er mint egy vagyonokert tartott fizetett mozgas. Sot amikor eroszakkal nyomnak gyereket jogalabdara ,sirva viszik vegig a tsmt eroszakkal, en ugy gondolom karos is.
máj. 5. 08:36
 18/18 anonim ***** válasza:

17es, pedig pont az segít az összes ilyen nem ható cuccban, hogy a gyerek egyrészt mozog, másrészt ami fontosabb, hogy megtanul együttműködni, azt csinálni amit mondanak, akkor, amikor mondják. Ez benne az igazán hasznos, de nyilván nem ezzel adják el.. amikor viselkedésgondra küzdősportot ajánlanak akkor is azért teszik, mert majd a kemény edző kényszerít, meg büntet, és megfèlemlít, csak ugye ezt senki nem akarja kimondani, helyette úgy mondják, hogy önfegyelmet tanul:)

A tsmtt amúgy tanfolyamon oktatják, pár hét-hónap és megvan, köze nincs egyetemhez. Ahogy szinte egyik fejlesztésnek sincs, ilyen neurofeedback, inpp mind lehúzás. Voltunk fényterápián ahol benyomtak chillout zenét meg csillagkivetítőt és lávalámpát, meg szociokommuniációs fejlesztésen, ahol babzsákkal ment körjáték, de a tsmt is ovis tesi volt mondókákkal meg az inpp meg figyelemtorna, amit otthon is lehetne játszani szintén. A testtudatosságban segít bármilyen sport, a szabálykövetésben meg valaki aki foglalkozik a gyerekkel szigorúan, ennyi kell csak.

máj. 5. 09:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!