Figyelemzavaros gyereknél milyen fejlesztéssel van jó tapasztalatotok?

Én inkább azt mondanám mit ne próbáljatok: ABA . Tulajdonképpen idomítàs, rosszabb esetben bántalmazás.
Ami veszélyes, azt el kell neki magyarázni. Kivel mit biztonságos megosztani. A többit engedjétek el, neki ilyen az idegrendszere.

A mindenféle mozgásfejlesztős gyakorlatokkal szemben nekem magamnak is voltak mindig ellenérzéseim, de diplomás gyógypedagógusok állították, hogy ez milyen jó. Mégis miért a pedagógus lenne az, aki ostoba módon elhisz egy "neuromítoszt", amikor ezt tanítják neki az egyetemen?
Kétségtelen, én évekig hordtam a gyerekemet mozgásfejlesztésre. Használt? Fogalmam sincs. Fejlődött, de hogy most ettől vagy mástól, nem lehet tudni, hiszen ezeknél a gyerekeknél általában egy komplex fejlesztési tervet visznek véghez.

17es, pedig pont az segít az összes ilyen nem ható cuccban, hogy a gyerek egyrészt mozog, másrészt ami fontosabb, hogy megtanul együttműködni, azt csinálni amit mondanak, akkor, amikor mondják. Ez benne az igazán hasznos, de nyilván nem ezzel adják el.. amikor viselkedésgondra küzdősportot ajánlanak akkor is azért teszik, mert majd a kemény edző kényszerít, meg büntet, és megfèlemlít, csak ugye ezt senki nem akarja kimondani, helyette úgy mondják, hogy önfegyelmet tanul:)
A tsmtt amúgy tanfolyamon oktatják, pár hét-hónap és megvan, köze nincs egyetemhez. Ahogy szinte egyik fejlesztésnek sincs, ilyen neurofeedback, inpp mind lehúzás. Voltunk fényterápián ahol benyomtak chillout zenét meg csillagkivetítőt és lávalámpát, meg szociokommuniációs fejlesztésen, ahol babzsákkal ment körjáték, de a tsmt is ovis tesi volt mondókákkal meg az inpp meg figyelemtorna, amit otthon is lehetne játszani szintén. A testtudatosságban segít bármilyen sport, a szabálykövetésben meg valaki aki foglalkozik a gyerekkel szigorúan, ennyi kell csak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!