Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha egy gyerek sokat költözik,...

Ha egy gyerek sokat költözik, az lehet kihatással a későbbi viselkedésére?

Figyelt kérdés
Ez a sok olyan 8-9 költözés mikor a gyerek olyan 5 év körül van. Szóval van-e valamilyen hatása? És ha igen mi?

2016. jún. 21. 10:02
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy a megoldás a lényeg, de gondoltam előbb megvizsgálom a probléma forrását és aztán "meggyógyítom magam". Most is egy költözés közepén vagyunk és méginkább előtörtek belőlem ezek az érzések ami talán normális, de mikor állandó lakhelyem van is ezt érzem. Pszichológushoz meg nem tudok menni, mert arról anyám nagyon könnyen tudomást szerezne. Az pedig nem lenne jó, mert így is egy gyenge alaknak tart, akkor meg mégjobban csökkennék a szemében
2016. jún. 21. 13:30
 12/19 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy?

Egyedül pedig nem fogod tudni megoldani ezt a problémát. Először is anyukádnak mondd el ezeket mind amiket a kommentjeidbe leírtál! Anyukádtól kell először is segítséget kérned, hogyhogy úgy tekint rád mint aki gyenge? MÉrt nem akar inkább segíteni neked? Ezt nem értem.

Nyilván egy gyereknek se jó ennyi költözés, egy gyereknek fontos az állandóság, hogy ne kelljen mindig új helyre beilleszkedni, új barátokat szerezni stb. Bár azt nem írtad hogy mindig más városba költöztök-e vagy mondjuk Bp-en belül valahova.

Volt egyébként egy osztálytársam aki csak 1 vagy 2 évig járt velünk, neki színházakban dolgozott az anyja, és a miénk is már vagy a 3. iskola volt neki ahova járt... Na ez nyilván nem jó a gyereknek, ráadásul a mi osztályunkat nagyon megszerette és nagyon sajnálta hogy el kell menni. Nem irigylem az ilyen gyerekeket, a szülőnek azért a gyerekének kéne a legfontosabbnak lennie és nem megnehezíteni az életét.

2016. jún. 21. 13:37
 13/19 A kérdező kommentje:

(16 vagyok)

Egy városon belül költözünk most. De pl volt hogy másik városba. Ez inkább a "pótapák"-tól függött. És anyám tud róla, hogy önbizalomhiányos vagyok, és tett is érte. Összeszidott xD

Elmondta, hogy mennyire idegesíti, hogy nem veszek fel szűkebb felsőket meg sokmindent mondott miközben kiabállt és flegmázott velem. Mikor kicsi voltam mindig el lett mondva, hogy egy senki vagyok aki nem életrevaló. (Ezt a problémaforrást már sikerült feltárjam magamban) Emiatt van az önütálatom is ami tavaj bizonyos problémákat vont maga után... Anyám megtudta és azóta látom hogy mennyit érek a szemében.

Igazából nem őt okolom, mert nem rossz ember ő. Neki is megvannak a maga bajai, csak sajnos mikor levezeti a stresszt én mindig nagyon magamraveszem és van hogy napokig, vagy mint most évekig rágom magam ezeken. Sajnos ilyen (lett) a természetem.

2016. jún. 21. 13:49
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Uramég😕 komolyan dühös vagyok anyukádra,sőt ,anyukának se hívnám😠 remélem ezzel nem bántottalak még jobban meg.és nem vagy senki!!sőt!anyukád nagyjából tönkre tette az életed,viszont úgy látom igenis erős vagy és próbálod rendbe rakni az életed!!nincs rokonod aki segíthetne?ugyan nem ismerem a pontos helyzetet és körülményeket,de jó lenne valaki segítségét kérned,akiben megbízol,vagy ha elég erősnek érzed magad,akkor önállósodj.
2016. jún. 21. 14:12
 15/19 anonim ***** válasza:
NÁlad nem a sok költözés a probléma hanem ahogy anyukád nevelt téged, ő sulykolja beléd azt hogy nem vagy elég jó. Ne hallgass rá, elég gonosz dolog ilyet tenni valakivel egyébként. Amint lehet költözz el tőle!
2016. jún. 21. 14:18
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem lesz mindig ilyen a természeted, a kamaszkor végével ezek a problémák rendszerint elmúlnak. Legalábbis magamból kiindulva, én is egész másképp láttam anyámat (meg mindent) kamaszkoromban, mint előtte vagy mint azóta. Szerintem adj magadnak pár évet, sok minden megoldódik idővel, újra kirajzolódnak az árnyalatok, ellaposodnak és ritkulnak a hullámhegyek és -völgyek. Viszont magadat gyógyítani, hát nem tudom, olyan, mintha a mocsárból akarnád kihúzni magad a saját hajadnál fogva, nem?
2016. jún. 21. 14:23
 17/19 anonim ***** válasza:
66%
Egy gyerek jó esetben ott van otthon, ahol az anyukája lakik. Ha az anya és az ő szeretete állandó, a hleyszín változhat akárhányszor.
2016. jún. 22. 11:40
 18/19 anonim ***** válasza:
*helyszín
2016. jún. 22. 11:41
 19/19 anonim ***** válasza:

Az általános iskolát 4 különböző helyen "végeztem" el ilyen jövés-menések miatt. Jelenleg kissé elzárkózva élek, nem törekszem mélyebb barátságok kialakítására, kapcsolatot pedig eddig nem tudtam kialakítani olyat, ami "normálisnak" mondható. Sok év kellett hozzá, hogy rádöbbenjek, én magam vagyok (már így felnőttként), aki nem ragaszkodik senkihez és semmihez.

Szerintem, ha az iskolát kijárhatja a gyermek majd egy helyen, akkor nem sérül különösebben. Amúgy a "gyökértelenség" okozHAT problémát a jövőben. Nem törvényszerű.

Amúgy meg az emberek különbözőek, nem kell mindenkinek társasági lénynek lennie.

2016. júl. 14. 12:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!