Akinek 5-6 éves koráig kellett a gyerekre pelenka a nagydolog miatt, annak felnőtt pelenka kellett vagy a legnagyobb gyerek elég volt?

A legnagyobb gyerekre való méret elég volt.
Nekünk az segített leszoktatni róla, hogy a lehető legolcsóbb pelenkát vettük neki, általában azok elég kényelmetlenek, így kb 3 nagydolog után leszokott róla.

4-es, 5-ös méret simán elég volt.
(Tekintve, hogy egy ekkora gyerek 20 kg körül van, és 7-es méretig ban asszem pelenka…)

A fiunk Liberot használt, bugyipelenkát, tehát nem a tépőzárasat, hanem a gumis derekút, 8-as méretig van, ha jól emlékszem 30kg súlyig. Ő végül 6 évesen lett szobatiszta, de 7,5 évesen koráig hordott pelenkát idegen helyen. Számára ez jelentette a biztonságot.
A barátnőm kisfia más testalkat, nekik 6 évesen már S felnőtt pelenka kellett, de ő pisilésre is ezt használja. Azóta már váltottak M-re.

4, a lányom 12 kilóval 7-es pelenkából szobatisztult 😅
Az egyel kisebb bármilyen márkából 2 órát se bírt, átázott.
Nem tudom mit csináltunk volna 5 éves korában, mert nyílván addigra még több lett volna a mennyiség.

Akárki akármit mond, 5-6 éves közel iskoláskorú gyereken nem normális dolog a pelenka.
Én nem tudom, mi lelte a mai szülőket. 30 éve már oviba se vettek fel nem szobatiszta 3 éveseket..

8-as válaszoló! 5 vagyok.
A kérdező nem a szobatisztaságra nevelésről tett fel kérdést, hanem arról, hogy akinél kellett, mit hasznalt ekkora gyerekre.
Sajnos van amikor a gyerek még felnőtt korára sem lesz szobatiszta, de akkor is ugyanúgy öregszik, mint egy teljesen nehézsegektől mentes gyerek. Az enyém pl auti és enyhe értelmi fogyatekos, a barátnőmé középsúlyos értemi fogyatékos. Ő 13 évesen lett szobatiszta és még bulit is rendeztünk, hogy megünnepeljük, milyen ügyes, nagy fiú! A mai napig van olyan csoporttársuk, aki pelenkás, pedig bőven elmúlt 16...
Amúgy szerintem, ha már csak a kakiláshoz kell a pelus, az szuper, mert onnan már csak egy szemvillanás az, hogy teljesen elhagyja!❤️

A #4 vagyok.
Amit írtam, 2020-ban volt. Tisztán emlékszem, hogy a 4-es pelenka 7-18, az 5-ös meg 9-20 kg-ig volt.
(Rossmann, DM)
Libero-ból màr akkor sűrűbb volt a számozás.
Most megnéztem, már valóban sűrűbb a felosztás a többinél is.
(Fiam most még csak 3-asat hord, lassan 4-esre váltunk, de nem mérvadó, mivel 4 hónapos.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!