Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Akinek 5-6 éves koráig kellett...

Akinek 5-6 éves koráig kellett a gyerekre pelenka a nagydolog miatt, annak felnőtt pelenka kellett vagy a legnagyobb gyerek elég volt?

Figyelt kérdés
ápr. 27. 00:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
64%

A legnagyobb gyerekre való méret elég volt.

Nekünk az segített leszoktatni róla, hogy a lehető legolcsóbb pelenkát vettük neki, általában azok elég kényelmetlenek, így kb 3 nagydolog után leszokott róla.

ápr. 27. 01:25
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Igaz,csak 4 éves koráig kellett neki, de nekünk a Pomette bevált.
ápr. 27. 07:33
 3/12 anonim ***** válasza:
57%
1 es. Ha harmadik nagydolog után leszokott róla, hogy sikerült 5-6 éves koráig elhúzni?
ápr. 27. 08:02
 4/12 anonim ***** válasza:
16%

4-es, 5-ös méret simán elég volt.

(Tekintve, hogy egy ekkora gyerek 20 kg körül van, és 7-es méretig ban asszem pelenka…)

ápr. 27. 09:09
 5/12 anonim ***** válasza:
74%

A fiunk Liberot használt, bugyipelenkát, tehát nem a tépőzárasat, hanem a gumis derekút, 8-as méretig van, ha jól emlékszem 30kg súlyig. Ő végül 6 évesen lett szobatiszta, de 7,5 évesen koráig hordott pelenkát idegen helyen. Számára ez jelentette a biztonságot.

A barátnőm kisfia más testalkat, nekik 6 évesen már S felnőtt pelenka kellett, de ő pisilésre is ezt használja. Azóta már váltottak M-re.

ápr. 27. 09:49
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Nem kaki miatt de éjelre pelenkás, nekünk kell a felnőtt, mert kifolyik, viszont kakihoz elég lenne a gyerek mert azt egyből le is veszem
ápr. 27. 09:49
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

4, a lányom 12 kilóval 7-es pelenkából szobatisztult 😅

Az egyel kisebb bármilyen márkából 2 órát se bírt, átázott.

Nem tudom mit csináltunk volna 5 éves korában, mert nyílván addigra még több lett volna a mennyiség.

ápr. 27. 09:51
 8/12 anonim ***** válasza:
56%

Akárki akármit mond, 5-6 éves közel iskoláskorú gyereken nem normális dolog a pelenka.

Én nem tudom, mi lelte a mai szülőket. 30 éve már oviba se vettek fel nem szobatiszta 3 éveseket..

ápr. 27. 10:06
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

8-as válaszoló! 5 vagyok.

A kérdező nem a szobatisztaságra nevelésről tett fel kérdést, hanem arról, hogy akinél kellett, mit hasznalt ekkora gyerekre.

Sajnos van amikor a gyerek még felnőtt korára sem lesz szobatiszta, de akkor is ugyanúgy öregszik, mint egy teljesen nehézsegektől mentes gyerek. Az enyém pl auti és enyhe értelmi fogyatekos, a barátnőmé középsúlyos értemi fogyatékos. Ő 13 évesen lett szobatiszta és még bulit is rendeztünk, hogy megünnepeljük, milyen ügyes, nagy fiú! A mai napig van olyan csoporttársuk, aki pelenkás, pedig bőven elmúlt 16...

Amúgy szerintem, ha már csak a kakiláshoz kell a pelus, az szuper, mert onnan már csak egy szemvillanás az, hogy teljesen elhagyja!❤️

ápr. 27. 10:19
 10/12 anonim ***** válasza:
83%

A #4 vagyok.

Amit írtam, 2020-ban volt. Tisztán emlékszem, hogy a 4-es pelenka 7-18, az 5-ös meg 9-20 kg-ig volt.

(Rossmann, DM)

Libero-ból màr akkor sűrűbb volt a számozás.

Most megnéztem, már valóban sűrűbb a felosztás a többinél is.

(Fiam most még csak 3-asat hord, lassan 4-esre váltunk, de nem mérvadó, mivel 4 hónapos.)

ápr. 27. 10:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!