Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szobatisztaság » Hányas pelenkát hord a gyereked?

Hányas pelenkát hord a gyereked?

Figyelt kérdés

Mindenki szerint túl nagy pelenkát hordunk, viszont az eggyel kisebbet nem látom rajta kényelmesnek és gyorsan át is ázik.

Kb 85 cm, 13 kg, és babylove 8-as (18 kg+) pelenka.

Ez vajon tényleg nem megfelelő? Mit tehetnék?

ápr. 21. 12:17
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%

14 kg es 5-os pelust hord. De szerintem ez nagyban fugg attol, hogy milyen az alkata. Az en kisfiam 100 centi ehhez a sulyhoz, nincs vastag combja, igy ha nagyobb a pelus, akkor azert azik sokszor, mert elall.

Egyebkent lehet nem a pelenka szamozassal, hanem szimplan a markaval van a baj es azert nem jo. Babylove az nalunk se birja, azik vele, de a pampers es libero bevalt.

ápr. 21. 12:27
 2/23 anonim ***** válasza:
100%

most hiába írjuk le, hogy kicsi vagy nagy...

Te látod a gyereked testfelépítését, arányait, hogy áll rajta a pelenka, nem mi.

Ha szerinted kell ekkora, adj rá ilyet. Kit érdekel, ki mit mond?!

ápr. 21. 12:27
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

De ki az a mindenki? A család? Gondolom idegenek nem látják. Nem kell velük foglalkozni. Ha szerintük nagy, akkor lecseréled kisebbre, ami nem jó, mert azt mondták? A gyereked te ismered, te tudod mi a jó neki.

Én is hajlamos vagyok a beszólásokon agyalni, meg magamra venni, de ilyenre még is azt mondom, le kell szarni.

ápr. 21. 12:31
 4/23 A kérdező kommentje:

Kerületre szerintem kell neki ez a pelenka, habár hosszra lehet túl nagy és kicsit lógósabb a lába között. A pocakján a ragasztó pont a 8as szám két oldalára ér. Combja is vastagabb, szerintem így kényelmes neki a gumi. Megpróbálunk esetleg majd másik márkát. Naponta legalább 7-8x cseréljük, szóval max 2 órát van rajta napközben a pelus, és sokat pisil bele, sokszor nagyon nehéz, fullon van. Sokat is iszik.

Csak "statisztikát" szerettem volna végezni, hogy kinél hogy van, mert rohadtul unom, h anyám szerint nagy a pelenka, és hiába magyarázom neki minden héten, nem érti meg.

ápr. 21. 12:34
 5/23 A kérdező kommentje:
Tény, hogy béna vagyok, mert első gyerek is, meh hülye is vagyok, ezért fogadok be sajnos mindig minden kommentet másoktól...
ápr. 21. 12:34
 6/23 anonim ***** válasza:
79%

1 éves korától már nem nadrág hanem bugyipelenkát adtam rá. Neki is sokkal kényelmesebb volt.

ALDIs sajátmárkás volt a legszuperebb bár nekem vékony gyerekem van imádtuk. De fiú létére az ötösig jutottunk aztán szobatiszta lett a bölcsiben mert látta a többiektől.

ápr. 21. 12:39
 7/23 anonim ***** válasza:
84%

2 éves és 5 hónapos, 16,2kg és 98 cm.

Pampers pantset, Babydream pantset, Babydream csatosat és Lupilu csatosat használunk, mindegyikből 6-os méretet.

(A Pamperst éjszakárja használjuk, az utóbbi egy hétben haromszor átázott, lehet abból most váltanunk kell 7-esre, de méretre még bőven jó a 6-os.)

Mit tehetnél? Adj rá mondjuk másik márkából kisebbet, lehet ez a típus nektek nem jó. Minél nagyobb a pelenka annál drágább, lehet egy márkásabb kisebb olcsóbbra jön ki, mint a saját márkás 2 számmal nagyobb.

Nem tudom miért van nagyon sok szülőben ilyen mindenből idő előtt nagyobbra váltási vágy... A gyetekemmel együtt született babák Facebook csoportjában már 4 hónaposan mindenki le akarta cserélni az autós hordozót gyetekülésre, a mózeses babakocsit sport babakocsira, 6 hónaposnak már rácsos ágy helyett padlóágy, a még járni se tudó csak kapaszkodva felálló gyerekre 20.000 Ft-os cipőt venni, amit kinő mire megtanul járni. Én tényleg nem értem miért kell mindennel rohanni?

ápr. 21. 12:42
 8/23 babyboom567 ***** válasza:
78%

A sérült gyerekem 6,5 éves korig volt pelenkás, az utolsó évben bugyi pelust használtunk, amikor elhagytuk a pelust akkor volt 122cm és 25 kg, és sosem hordtunk 6-os méretnél nagyobbat. Én sem látom a gyereked arányait, de irreális szerintem, hogy a 37cm-vel alacsonyabb és 12kg-val könnyebb gyerekedre 2 számmal nagyobb pelenka kell.

DE! olyat használj ami neked és a gyereknek jó,és kényelmes!

ápr. 21. 13:30
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Nagyobbik gyerekem 19 kg, 7-es pelust hord (Pampers pants).

Kisebbik gyerekem 15 kg, 6-os pelust hord (Pampers Pants).

A kisebbik gyerekemnél a bölcsibe BabyLove tépőzáras pelust szoktam bevinni, de abból is elég neki a 6-os. Viszont az valóban átázik pár óra alatt. Ez nem méretprobléma miatt van, hanem a silány minőség miatt.

A pampers pants sokkal több pisit bír felfogni.

Illetve a rossmann Babydream Pants pelusa is sokkal többet bír , mint a DM babylove.

ápr. 21. 13:55
 10/23 anonim ***** válasza:
Én itt nem látok problémát, legföljebb azt hogy elfelejtetted bevenni a lesz.rom tablettát. Ha a gyereknek kényelmes a pelenka, árban megfelelő, akkor nincs gond. Ha nem, akkor tényleg más márkát vagy bugyit kell próbálni. A méretezés egyáltalán nem pontos, és függ a gyerek alkatától.
ápr. 21. 15:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Hanyas méretű pelusnál szobatisztult a gyereked?

Ugye be vannak sorolva a pelusok méret szerint, 6, 6+, 7, 7+, stb. Ti meddig jutottatok el? Kellett használni az adott márkából elérhető legnagyobbat is, vagy van akinél hamarabbi szobatisztaság miatt pl. az 5-östől nagyobbat már nem kellett? Nálatok melyik volt a...

8 hónapos gyereked hányas méretű ruhát és pelenkát hord?

A fiam most lett 8 hónapos, 80-86-os méretű ruhákat hord, és 5+-os méretű pelenkát. De most egy másik kérdésnek olvastam, hogy sok gyerek csak 2 évesen hord 86-os ruhát. Ennyivel nagyobb lenne a fiam?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!