Hányas pelenkát hord a gyereked?
Mindenki szerint túl nagy pelenkát hordunk, viszont az eggyel kisebbet nem látom rajta kényelmesnek és gyorsan át is ázik.
Kb 85 cm, 13 kg, és babylove 8-as (18 kg+) pelenka.
Ez vajon tényleg nem megfelelő? Mit tehetnék?

válasza:8, most erre mit lehet írni? Az én sérült gyerekem meg 1 évesen kezdte a 6-os libero pelenkát 9,3 kilósan.
Az 5-ös orrba-szájba ázott, én meg nem voltam a magam és a gyerek ellensége, hogy kisebbet adjak rá, mert másnak nem tetszik.
Egyébként a kórházban is automatikusan ekkorát kapott, amikor nem volt nálunk, azaz az egészségügyi szakszemélyzet se gondolta, hogy ez nagy lenne, ráadásul a nephrológián.
Végül 7-es pampers pants-ot viselt éjjelre, nappalra meg 8-as liberot, amikor 100 cm és 13,5 kilóval szobatiszta lett.
Kis törpevízmű volt.

válasza:

válasza:Ami rajta van a peluson az egy kb irányvonal. A fiam 16 kiló 100 centi és 6-ost hordunk. Pampers pants éjjelre plusz amikor olyan helyre megyünk. Bölcsibe meg tépőzárast kérnek, de néha otthon is adok rá azt. Az meg a dm-es szintén 6-os.
Jól bírja mindkettő.
Ha nektek a nagyobb válik be használd nyugodtan. Nálunk a liberóval voltak gondok azt használtuk kb egy éves korig. Nem volt husis a combja és valahogy nem passzolt. A pampers pantsre akkor váltottunk. 6-os méretre 15 kilóval valtottunk, mert addig nagy volt pedig aztán a leiras szerint 13 kilotól van.
Szóval ami rajta van nem szentírás. Függ milyen a testalakata a gyereknek.
Köszönöm mindenkinek.
Úgy látom, eléggé vegyes a felhozatal.
Neten is próbáltam képeket nézegetni, ott is vegyes.
Csináltam most gyorsan egy fürdés utánit. Szerintetek?
Az ülepnél direkt benyomtam, hogy látszódjon, hogy igen, hosszabb. De pocakban szerintem kell ez a méret. Combján is passzentos, ha meghúzom lesz azért 2 ujjnyi hely bőven.

válasza:Lehet beszélnek a gyermekorvossal vagy a védőnővel.
ekkora gyerekre 8 As pelenka? az elején nmazt hittem a pelus minősége a rossz és azért ázik át. de egy sokkal nagyobb méretű pelenkát is 2 óránként kell cserélni mert olyan sokat iszik? biztos vagyok abba hogy az nem normalis

válasza:

válasza:Az én 11kilos, 86cm, 2evesem 4es pelust hord, szerintem már egy éve. Nem tűnik rá kicsinek. A tesója hasonló méretekkel 1 éves korától végig (2ev10hó) 4est hordott (ugyanúgy babylove). Így én nehezen tudom elkepzelni, hogy a kisebb méret nem jó rá.
Viszont a képen nem látszik, hogy nagy lenne 8as a fiadra.
Szerintem használd azt, ami neked praktikus és bevált, és gyakorold az asszertív kommunikációt anyukáddal.
Köszi #17!
Akkor te sem látod túl nagynak ezt a pelenkát?
Mindig mondom anyunak, hogy szerintem pocakban és combban kell ez a méret a fiamnak. Mert a pocakját így éri be kényelmesen és a tépőzár így ér oda oldal/alsó rés nélkül köldökéhez.
Nektek ia lóg valamelyest a 4es pelus, vagy pont ülepig ér? A tépőzár hova ér ragasztás után? Nincs fotód véletlen?

válasza:

válasza:Kep alapjan ez egyebkent oriasi neki, a hasan is meg boven be lehetne huzni a tepozarat (ami nyilvan nem kell, felesleges, de lenne meg hova huzni, mert nagy neki ) a combjanal meg foleg nagy.
Szerintem tulsagosan felsz attol, hogy “megfullad” a gyerek es tul szoros, pedig meg az 5-os pelenka is boven jo lehetne neki ranezesre.
Ha te igy erzed jol magad, akkor nyilvan maradjon ez, de semmi nem indokolja egyebkent. Plusz en csodalkozom, hogy a combjanal meg a derekanal nem folyik ki a pisi. Csoda. :D
Kapcsolódó kérdések:
Ugye be vannak sorolva a pelusok méret szerint, 6, 6+, 7, 7+, stb. Ti meddig jutottatok el? Kellett használni az adott márkából elérhető legnagyobbat is, vagy van akinél hamarabbi szobatisztaság miatt pl. az 5-östől nagyobbat már nem kellett? Nálatok melyik volt a...
A fiam most lett 8 hónapos, 80-86-os méretű ruhákat hord, és 5+-os méretű pelenkát. De most egy másik kérdésnek olvastam, hogy sok gyerek csak 2 évesen hord 86-os ruhát. Ennyivel nagyobb lenne a fiam?
Hány kiló, és milyen nemű a gyerek?
Mennyi idős volt?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!