3éves kisfiam szól, ha pisilnie kell, de nem akar egyedül levetkőzni és állva pisilni – mennyire probléma?
Sziasztok! A kisfiam októberben lesz 3 éves, és nemsokára kezdi a közösséget. Szobatisztaság szempontjából ott tartunk, hogy érzi és jelzi, ha pisilnie kell, tehát szól nekem, hogy „anya, pisilni kell”. Viszont az önálló vetkőzés még egyáltalán nem megy.
Gondolom, a képessége már meglenne hozzá, hogy letolja a nadrágját, többször is megmutattam neki, hogyan kell, próbáltam játékosan, biztatással, többféleképpen ösztönözni, de egyszerűen nem akarja megcsinálni, hanem mindig azt mondja: „Anya, segíts nekem.” Ha nem segítek, addig húzza az időt, amíg már sürgős lesz a pisi, ezért végül én vetkőztetem le.
A másik dolog, hogy állva sem tud önállóan pisilni. Ha én lehúzom neki a nadrágját és segítek neki, akkor tud állva pisilni, viszont magától nem kezdeményezi, nem fogja meg a péniszét, és inkább ráül a bilire vagy a WC-szűkítőre, és ülve pisil.
Egyébként a pisilésével nincs probléma, nem fáj neki, és érzi, mikor kell mennie. Inkább az önállóság hiányzik ezen a téren.
Szerintetek ez egy októberben 3 éves gyereknél még teljesen életkori sajátosság, vagy már elvárható lenne, hogy legalább a nadrágját egyedül letolja és önállóan pisiljen?
A közösségkezdés miatt mennyire lehet ebből probléma? Van olyan, akinek hasonlóan volt a gyereke 3 évesen, és később magától beérett ez a dolog?

válasza:Célba pisilést próbáltátok? Vannak a kisfiúknak ilyen wc-be tehető játékok,amit a vizelet sugarával lehet eltalálni,irányítani. Hátha az motiválná.
Én lányos anyuka vagyok,többet nem tudok róla. Hátha más válaszoló megírja,milyen is az.

válasza:

válasza:Miért ne pisilhetne ülve egy fiú?
(Kapaszkodj meg, a férjem is ülve pisil)

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Fiam négy éves múlt és ülve pisil. Ez szerintem nem akkora baj.
3 éves kora körül lett szobatiszta, az első egy két hónapban én toltam le a nadrágot és én húztam fel neki. Nem okozott gondot ez nekem. Mire oviba ment addigra onalosodott.( Áprilisban szokott le, és szeptemberben kezdte az ovit)

válasza:Oviban dolgozom, leirom nalunk hogy van, hatha ez segitseg neked :)
Olyan kisfiukat, akik nem tudnak allva pisilni, nem fogjak meg a kukacot (mi nem szeretnenk helyettuk es ha nem fogja meg, akkor minden is pisis lesz ugye :D) ulve pisilesre batoritjuk. Amugy mindenki ugy pisil, ahogy szeretne, lehet allva, ulve, nincs kikotes, csak ha all, fontos, hogy a wc-be sikeruljon.
Segitunk az oltozesben, mindenben. Le-fel huzzuk a nacit, nyugi.
Ha bepisil, atoltoztetjuk, nem gond. Menetrendszeruen gyakrabban visszuk ki az epp beszokokat pisilni, figyelunk rajuk.
Nem o lesz az elso es az utolso sem, aki meg nem olyan stabilan szobatiszta, de max 1-2 honap alatt mindenkinek sikerul.
Kapcsolódó kérdések:
nagyon vékony de a hasa hatalmas szerintem tartja a kakit és mindig csak egy kicsit enged a gatyába , de miért nem wczik? állandóan bekakál nem szól és nem tudja elmondani miért kakil be … valakinek valami ötlet???
Olyanokhoz szól a kérdés, akinél kitolódott a gyerek szobatisztaság, és nemhogy 3, de már 4 is elmúlt esetleg, az ágytisztaság meg még tovább húzódott. Nektek melyik méretű pelenka vált be akkor amikor már "nagy", majd 4 éves, vagy idősebb volt a gyerek, és még...
Gyermekem lassan 3 éves, bölcsis. Az utóbbi hetekben szinte minden nap, minden alkalommal székletes a bugyija, a pelenkája. Állandóan törölni kell a fenekét, nem mindig szól ha van kaka és ezért gyakran ellenkezik törlésnél, krémezésnél. Gondolom már fáj neki. A bilire...
Kedves Szülők! Lányom 7 éves múlt, és még nem volt 1 száraz éjszakánk sem. Egyszerűen nem érzi, arra sem ébred fel ha reggelre tocsog az ágy. Allergiás asztmás, így ősztől tavaszig még rosszabb a helyzet. A covid nagyon közbeszólt a kivizsgálásokba, így csak most...
Aki mondjuk 3 és fél éves elmúlt, de nem szól, ha bekakilt, semmi hajlandóságot nem mutat a székletet visszatartani. Csak a vizelet terén tud szobatiszta lenni.
Mondjuk nem autista, de nem szobatiszta és nem járhat normál oviba emiatt. Mi a teendő ilyenkor? Segít valaki ilyenkor?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!