Van olyan,hogy a szoptatós anya bármit megpróbál és kipróbál,mégsincsen teje? Úgy értem,tényleg mindent.Gyakori mellre tétel,nyugodt környezet,stresszmentesség kialakítása,kipihentség,ételek-italok,egyszóval minden?

válasza:

válasza:

válasza:Amit sokan kihagynak a számításból: a gyerek.
Az a jellemző, hogy az anyát okolják mindenért, ő nem tett meg mindent, jobban kellett volna ezt meg azt.
Holott az igazság az, hogyha a a gyerek nem tud szopni, a fejed tetején is állhatsz, akkor se lesz elég. Ha mázlid van esetleg tudsz fejni, de ha nem indítja be a tejleadót egyik technika sem, akkor game over.
Egy hosszan szoptatott (3,5+) és egy tápszeres gyerekem van. A tápszeres eü-i okokból nem tudott szopizni, hiába kínlódtunk és kapott izomstimulációs masszazst szakembertől. 4. hónapra lett full tápszeres, addig az utolsó 5 miliért is megkínlódtam.

válasza:

válasza:Van, de nagyon sokszor valojaban a “nincs tejem” mogott mas problema all csak az ember magatol nem jon ra. En se tudtam volna, ha nem derul ki pontosan mi a baj.
Pl nekem lett volna tejem, de a baba keptelen volt szopizni izomgyengeseg miatt.
Nem szopizott jol=nem volt tejem.
Ha sikerult volna, lett volna, mert masodik kisfiamat mar minden gond nelkul szoptattam egy evig.

válasza:Hát a fiammal szerintem mindent megpróbáltam, tényleg tiszta a lelkiismeretem. Sokáig küzdöttem, elvileg a technikája is jó volt, minden adott volt, aztán mégsem. Tápszerre váltottunk, és kaptam egy jó evő, jó alvó, kiegyensúlyozott babát. Így utólag csak azt sajnálom, hogy nem engedtem el előbb a dolgot, de persze most már könnyű okosnak lenni, akkor és ott tényleg hittem, hogy menni fog.
4 évvel később megszületett a húga, őt simán szoptattam 1 éves koráig. Fogalmam sincs, mi változott, látszólag ugyanaz volt minden körülmény.
És megjegyzem, semmivel nem betegesebb egyik mint a másik, egészséges, erős, stram gyerekek. Mind a kettő kb évente 2x beteg. 9 és 5 évesek most.

válasza:Jelen! Mindent megpróbáltam, fejni, szoptatni, vitaminokat enni, inni sokat, aztán hívtunk egy szoptatási tanácsadót, aki miután áttapogattam a melleimet, megmondta, hogy nem termelődik tej, annyira minimális tejmirigyem van, ha megfeszülök sem lesz annyi tejem, hogy elég legyen a babának :(
2 gyerekem van, tápszert kaptak pici korukban, semmi negatívumot nem tudok mondani, nem voltak betegesebbek, mint az anyatejes társaik, boldog, kiegyensúlyozott kamaszok :)

válasza:Van olyan, hogy egy nő mindent megpróbál, inszeminációt, lombikot, donor petesejtet mégse tud teherbe esni?
Van olyan, hogy valaki mindent megpróbál és mégse lesz képes soha lábra állni?
Miért nem hibáztatjuk azokat, akik cukorbetegek, akik laktóz érzékenyek, akik pajzsmirigy betegek, és miért hibáztatjuk azt a nőt, akinek a teste nem képes egy baba táplálására elegendő tejet termelni?
"Már kihalt volna az emberiség"... Nem, csak azok haltak volna ki, akiknek valamiért nem megy, csak az ember társas lény és az idők kezdete óta segítik egymást, ezért nem hagyták éhen halni egymás gyerekét, hanem voltak szoptatós dajkák, adtak kecske tejet és feltalálták a tápszert.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!