Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet egy gyereket...

Hogy lehet egy gyereket egyszer és mindenkorra leszoktatni a szoptatásról?

Figyelt kérdés

Légyszi, ne ítéljetek el, vagy ítéljetek, csak ne írjátok, hogy milyen sz@r vagyok, mert azzal nem vagyok előrébb, haszontalan válasz.

Eredetileg benne lett volna a kérdésemben, hogy kíméletesen, de rájöttem, hogy az már nem szempont, a saját idegrendszerem kímélete érdekel már. Mindig csak cicin, vagy babakocsiban aludt. Én már hónapokkal ezelőtt elválasztottam volna, de rosszabbul ment a vártnál. Kb.2 hete hagytuk el az ebéd utánit és ezzel az ebéd utáni alvást is... Körözni már nem tudok vele, szoptatni meg NEM AKAROK! Nem is az a kérdés, hogy fejezzem be, mert az egyszerű, ha nem adok többet, akkor nem lesz. Az ő reakciójan hogy változtassak? Ciki, nem ciki, annyira idegesít az állandó nyomulása, hogy már képes vagyok sírva fakadni. Hiába a saját gyerekem, imádom, de nem tudom elviselni, hogy olyan, mint egy perverz öreg bácsi. Állandóan a mellemet bűvöli, bármit csinálunk 2 perc után a keze a pólóm alatt van, de amitől a leginkább kiborulok, hogy kényszeresen hajtogatja, hogy ADJÁL! Túlzás nélkül, nem telik el 1 perc 2 adjál között soha! Akkor is mondja, ha épp előtte adtam és magától hagyta abba. Otthon, boltban, utcán, mindenhol ez megy. Jelenleg reggel, este kap, de már arra is gondoltam, hogy egy füst alatt beszüntetém azt is, akkor legalább nem juttatom eszébe minden reggel. Mint egy vég nélküli magnó 0/24-ben mondja, néha álmában is. A saját gondolataimat nem hallom, az idegeim már cafatokban lógnak. Kértem már szépen, csúnyán, semmit nem ért. Percekre se hagyja abba.

nov. 1. 11:08
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
87%
Nem adsz neki. Nincs , elfogyott, már nagylany/nagyfiú vagy az picinek van és konkrétan elveszett onnan a kezét, vagy leteszed a gyereket és nem adsz neki. Nem kell kérni,hogy nem mondogassa, majd abbahagyja, ha nem ér vele célt.
nov. 1. 11:30
 2/41 anonim ***** válasza:
89%

"szoptatni meg NEM AKAROK!"

Te vagy felnőtt vagy ő? Ne adj neki. Ez is a nevelés része, hogy ezerszer kell elmondani. Emiatt ne legyen lelkiismeretfurdalásod. Ennél később keményebb harcokat is meg kell vívni, ha nem akarsz neki mindent egyből vezényszóra adni (függetlenül attól, hogy szüksége van-e rá vagy sem).

Ki kell tapasztalni, hogy mi működik jobban. Van, akinél a fokozatosság elve, de van, akinél a drasztikus beszüntetés.

3/41 anonim ***** válasza:
90%
Nálunk az volt hogy műteni kellett engem és bizony nem volt cici egyáltalán, csak apa volt. Rájöttünk hogy nem is kap többet és pár nyűgös éjszaka után feladta. Csak teljes megvonás segít.
 4/41 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk a cici beteg/fáradt/alszik/fázik(ami miatt nem vehetem le a pólóm éjszaka sem)/fáj, szokott valamelyest működni. Nem mindegy, mekkora a gyerek, az én kisebbem heteken belül 3 éves lesz, és bár hasonló habitusú, mint akiről te is írtál, azért ezeket az érveket valamennyire még hajlandó elfogadni. És hozzátenném, hogy lassan 1 évvel ezelőtt választottam el (hónapokig tartó ördögűzés után), szóval nem szopizásért, hanem simogatni, bigyurászni, matatni akarja. Szóval az én idegrendszerem is néha már feladja a szolgálatot, azt hittem mostanra már elfelejtjük a mellem :D

Kitartást. Egyszer csak abbahagyja. És szerintem ettől nem vagy sz@ranya (vagy max annyira, mint én, és akkor pacsi).

nov. 1. 11:36
 5/41 A kérdező kommentje:

Még túl kicsi, ahhoz, hogy biztosan tudjam, érti-e. 14 hónapos. Nem tudom eldönteni, hogy nem érti, mit akarok, vagy nem érdekli, vagy már csak azért csinálja, mert tetszik neki, hogy idegbeteg leszek. Mindenki szerint annnyira cukin mondja! Hát, ja. Az első kettőnél valóban az volt, de a napi ezerkétszázadiknál már nagyon nem!

#1! Dehát nem ért célt soha! Amelyiket elvettem, azt már többet nem adtam, hiába mondja, de nem unta meg.

Akkor szerintetek csak a drasztikus módszer működhet? Attól félek, hogy mivel ordítani fog, én adom fel előbb és visszaadom, mert nem bírom hallgatni.(Nagyon kitartó mindig.) Azt meg nem akarom.

nov. 1. 11:57
 6/41 anonim ***** válasza:
87%

"#1! Dehát nem ért célt soha! Amelyiket elvettem, azt már többet nem adtam, hiába mondja, de nem unta meg."

Dehogynem ért célt, hiszen most is szoptatod. Egy ekkora gyerek nem fogja érteni, miért lehet tudomisen reggel, de délben nem. Vagy szoptatsz, vagy nem, ezt kell először eldonteni. Ha a döntés a nem szoptatsz, akkor nem adsz neki tobbet. Semmikor. Se reggel, se este, semmikor, soha többé. Abba fogja hogy i a mondogatást. Lehet egy hét múlva, lehet egy hónap múlva.

nov. 1. 12:05
 7/41 anonim ***** válasza:
74%

"Attól félek, hogy mivel ordítani fog, én adom fel előbb és visszaadom, mert nem bírom hallgatni.(Nagyon kitartó mindig."

Ha cigizni/drogozni/kútba ugrani/stb akarna is előbb feladnád, mert nagyon kitartó?

nov. 1. 12:06
 8/41 anonim ***** válasza:
43%

7, hogy lehet összehasonlítani ezekkel?

Pont az a "baj", hogy olyat kér az a gyerek, ami nem káros rá, sőt nagyon is hasznos, ezért nem tud kemény lenni az anyja, mert nyilván ő is ezt a kettősséget érzi, hogy bár neki már kellemetlen, a gyereknek meg az a vacak, hogy nem kap.

Igaz.

Elég kicsi még elválasztani, azért nem érti és azért nem megy könnyen.

A gyengéd elválasztás csak később működik, ha a gyerek már érett rá.

Ha most akarod, keménynek kell lenned!

Törés lesz neki? Igen. Ezzel együtt kell élned.

nov. 1. 12:18
 9/41 anonim ***** válasza:
84%
Gyengéd leválasztás, meg a lópikulát! 2 gyereket szoptattam majdnem 2 évig, a részletes megvonás meg ilyesmik rohadtul egyiknél sem váltak be! Elmondtam, hogy cici beteg, letapasztottam sebtapasszal, aztán ha sírt, hàt sírt. Máshogy sajnos nem ment, mert addig ordított, amíg nem kapott. Egyszer és mindenkorra elvettem. Én nem bántam meg, azóta alszunk éjjel…
nov. 1. 12:33
 10/41 A kérdező kommentje:

#6! Dehát mindenhol azt szajkózzák, hogy milyen fontos a napirend, már ennél jóval fiatalabb korban. Nem óra szerint, hanem hogy ugyanazok a tevékenységek kövessék egymást. Akkor hogyne értené már, hogy a tízórai után a játék jön, nem a cicizés, a hálózsák felvétele után meg a cicizés? Szerintem a legtöbb embert csak simán hülyére veszi a gyereke, mert jaj, szegény, pici még, nem érti. Igen, sok mindenben engem is. Dehogynem érti. Próbálkozik, mi meg sokszor bedőlünk. Egyáltalán nem olyan buták, mint a legtöbben gondolják.

#8! Jó lenne, ha ilyen minta anya lennék, de nem😂 Nem azért adok még reggel, meg este, mert megsajnálom. Semmi szüksége nem lenne rá. Magamat sajnálom meg, mert így is az összes hajam szála az égnek áll az állandó ordítástól és nem vagyok benne biztos, hogy jobban viselném, ha az állandó adjált felváltaná az állandó hisztérikus sziréna. Tudjátok, hajlítgatásokkal nyomja, mint egy operaénekes.

nov. 1. 12:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!