Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Hogy lehet egy gyereket...

Hogy lehet egy gyereket egyszer és mindenkorra leszoktatni a szoptatásról?

Figyelt kérdés

Légyszi, ne ítéljetek el, vagy ítéljetek, csak ne írjátok, hogy milyen sz@r vagyok, mert azzal nem vagyok előrébb, haszontalan válasz.

Eredetileg benne lett volna a kérdésemben, hogy kíméletesen, de rájöttem, hogy az már nem szempont, a saját idegrendszerem kímélete érdekel már. Mindig csak cicin, vagy babakocsiban aludt. Én már hónapokkal ezelőtt elválasztottam volna, de rosszabbul ment a vártnál. Kb.2 hete hagytuk el az ebéd utánit és ezzel az ebéd utáni alvást is... Körözni már nem tudok vele, szoptatni meg NEM AKAROK! Nem is az a kérdés, hogy fejezzem be, mert az egyszerű, ha nem adok többet, akkor nem lesz. Az ő reakciójan hogy változtassak? Ciki, nem ciki, annyira idegesít az állandó nyomulása, hogy már képes vagyok sírva fakadni. Hiába a saját gyerekem, imádom, de nem tudom elviselni, hogy olyan, mint egy perverz öreg bácsi. Állandóan a mellemet bűvöli, bármit csinálunk 2 perc után a keze a pólóm alatt van, de amitől a leginkább kiborulok, hogy kényszeresen hajtogatja, hogy ADJÁL! Túlzás nélkül, nem telik el 1 perc 2 adjál között soha! Akkor is mondja, ha épp előtte adtam és magától hagyta abba. Otthon, boltban, utcán, mindenhol ez megy. Jelenleg reggel, este kap, de már arra is gondoltam, hogy egy füst alatt beszüntetém azt is, akkor legalább nem juttatom eszébe minden reggel. Mint egy vég nélküli magnó 0/24-ben mondja, néha álmában is. A saját gondolataimat nem hallom, az idegeim már cafatokban lógnak. Kértem már szépen, csúnyán, semmit nem ért. Percekre se hagyja abba.

nov. 1. 11:08
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
78%

13 hónapos volt mikor elválasztottam, addigra már csak az alváshoz kellett, meg éjjel, mivel nagyon szeretett enni.

Ha egyszer belevágsz, akkor nem szabad engedni neki. Mert rájön, hogy kellő ideig kell ordítani és megkapja amit akar.

Első 2 nap ordított 1,5-2 órán keresztül. Ott voltam vele, dajkáltam, szeretgettem, de nem adtam neki cicit. Utána már csak 20 percet próbálkozott, aztán elfogadta az új altatást. Dajkálás + éneklés(később már csak az ölemben feküdt). Ez is fontos, hogy új rituálét találj ki az alváshoz, amit tartasz is.

Tényleg akkor vágj bele, ha felkészültél lelkileg a sírásra, követelőzésre. Mert nehéz napok/hetek jönnek.

nov. 1. 12:49
 12/41 anonim ***** válasza:
60%

"Hogy lehet egy gyereket egyszer és mindenkorra leszoktatni a szoptatásról?"

Nem adni neki többet. Egyszer sem.

"Akkor hogyne értené már, hogy a tízórai után a játék jön, nem a cicizés, a hálózsák felvétele után meg a cicizés? Szerintem a legtöbb embert csak simán hülyére veszi a gyereke, mert jaj, szegény, pici még, nem érti. Igen, sok mindenben engem is. Dehogynem érti. Próbálkozik, mi meg sokszor bedőlünk."

Még mindig nem adsz neki egyszer sem. Valóban, magadból csinálsz hülyét q gyereked elott

nov. 1. 13:46
 13/41 anonim ***** válasza:
27%

9, a gyengéd leválasztás alapfeltétele, hogy a gyerek elérje a természetes levalasztódási kort, ami 3 és 7 (!) év között van valahol 😅

Nyilván nem tudod alkalmazni, ha a tieid még 2 évesek se voltak.

Akinek meg elég türelme van, az megvárja, így megtapasztalja.

De nyilván nem opció annak, akinek már 1 év után elege van. Így neki jut az ordítás, cserébe nem szoptat addig amíg egyébként sem akart.

Akinek meg nincs elege, az kivár és hiszti nélkül békésen elbúcsúzik a szoptatástól.

nov. 1. 14:02
 14/41 A kérdező kommentje:
#12! Te még mindig nem érted. Ebéd után alvás jön, nem cicizés és igen, olyankor egyszer sem adok. Ennek mi köze van ahhoz, hogy amikor cicizés következik a napirendben, akkor nem meglepő módon adok? Ez olyan, mintha azt mondanád, ha ebéd után közvetlenül nem egy másik étkezés jön, akkor vacsorát se adjál 🙄
nov. 1. 14:09
 15/41 anonim ***** válasza:
9%

Pontosan: vagy-vagy.

Nem lehet békésen is, meg rövid ideig is szoptatni.

Ha korán "kell" elválasztani, akkor nincs más mint az erőszak, a hazudozás (megromlott a tej, elfogyott, bibis), meg az ordítás.

Mert lehet hogy már nem kicsi, de ahhoz kicsi, hogy szoptatás nélkül legyen. Nem véletlen, hogy a tápszert se hagyatják el ennyi idősen.

A játszócumiról ne is beszéljünk, ott lóg az óvodásnak is a szájában, miközben a hosszan szoptatott nem viszi az anyja mellét az oviba.

nov. 1. 14:11
 16/41 anonim ***** válasza:
80%

"Te még mindig nem érted."

Hát nem. Mi a kerdes? Idezem: "Hogy lehet egy gyereket egyszer és mindenkorra leszoktatni a szoptatásról?" Egyetlen lehetséges modszer: NEM ADSZ NEKI.

nov. 1. 14:11
 17/41 anonim ***** válasza:
7%

Jól értem, hogy annyira nem akarod szoptatni, hogy az egyévesed nem alszik délután??

Az egy ekkora gyereknek létszükséglet a normális idegrendszeri fejlődéshez...

nov. 1. 14:14
 18/41 A kérdező kommentje:
#15! Érdekes, pár évvel ezelőttig senki nem várta meg a "természetes elválasztódás idejét", aztán mégse volt mindenhol nonstop ordítás. Igen, akkor is voltak olyanok, akik nehezebben hagyták el, de azért ez a senkit nem lehet békésen elválasztani 3 éves kor előtt, nagyon túlzás szerintem. Eddig mitől lehetett? Emlékszem, mekkora országos botrány volt abból, hogy Bálint Antónia 5 éves koráig szoptatott. Egyöntetűen ki volt akadva mindenki, pedig, ha a 3-7 a természetes, akkor az lenne az átlag.
nov. 1. 14:19
 19/41 A kérdező kommentje:
#16! Igen, abban igazad van, gondolkodom is ezen a drasztikusabb megoldáson, de aztán helyesbítettem, mert a reggeli, vacsorát még nem akartam feltétlenül elhagyni, nem az zavar igazán, hogy cicizik még, hanem az állandó követelőzés. Ha pedig az megmaradna, akkor csak halmoznám a problémákat.
nov. 1. 14:21
 20/41 anonim ***** válasza:
28%

18,

A természetes nem azt jelenti, hogy a mi prűd ítélkező társadalmunkban az a természetes. ;)

A természetes azt jelenti, hogy ha a gyerekre bíznánk, akkor hagyná el magától.

Az meg hogy "nem volt mindenhol ordítás"... Nem minden gyerek ordít egyébként se. Az én gyerekeim pl: nagyon korán megtanulták, hogy 1, nincs olyan, hogy akarom, csak kérek, 2, nem tépték a ruhám nyilvánosan, mert megtanulták, hogy csak otthon van szopi. Otthon meg csak a napirend korlátozta őket, így elégedettek voltak.

nov. 1. 14:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!