Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » 10 napos babám nagyon mohó...

10 napos babám nagyon mohó szoptatáskor,sokszor az orrán folyik a tej? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Elég sok tejem van, a Babócám pedig szopizik is rendesen, igaz bimbóvédővel szoktam etetni, szegényem szörcsög folyamat, az orrán is kifolyik a tej.

Mit csináljak?

Szépen gyarapszik a súlya, viszont nem akarom,hogy bármi baja legyen.

máj. 5. 07:46
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Esetleg ha van mellszívód, szoptatások előtt fejj le egy kicsit, hátha akkor az erős tejleadó reflexet ,,letudod" a fejéssel, és utána nem ömlik a baba szájába. Nekem is erős a tejleadóm, a szoptatás elején kb spriccelt, alig győzte a kicsi nyelni, aztán utána jön az a rész, amikor már szívnia kell a babának rendesen.

A bimbóvédőt nem javaslom, ha nem muszáj, mert a melled nem kap elég stimulust hosszútávon, és a tej elapadásához vezethet (persze nem mindenkinél van így). Ráadásul cumizavarhoz is vezet a bimbóvédő használata, szóval ha nem létszükséglet, inkább megpróbálnám nélküle. Amúgy én hívtam az elején szoptatási tanácsadót, kijött házhoz, rengeteget segített 1 alkalom is a praktikus dolgokat tekintve.

máj. 5. 08:25
 2/3 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm Szépen! :)
máj. 5. 09:02
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Semmi gond nincs. Picit leválasztod, megtörlöd textilpelussal.

Nagyon éhes, nagyon szívja. Nem kell semmi komolyra gondolni.

A lányomnak is jött az orrán kifelé.

Lefejni nem érdemes,mert akkor hígabb,szomjoltó tejet lefejed,amit a babának kéne meginni.

Teljesen természetes,ne ijedj meg tőle.

máj. 5. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Baj, ha be vannak durranva a melleim, de a tej nem folyik magától belőlük? Bajt jelez?

Várom, hogy felébredjen a babám, hogy tudjam megetetni. Már 3 órája alszik, a melleim pedig nagyon be vannak feszülve, keményedve, viszont nem szivárog a tej belőlük. Mások meg ilyenkor már átáznak. Normális, ha nekem így bedurranva sem folyik magától a tej? 3 napos a...

Szoptatás alatt más is érzi saját mellét kellemetlennek?

Nincs bajom szoptatással sőt nagyon szeretem mert amikor kiszivja puha löttyet könnyedébb lesz imádom, a saját mellemmel van gondom, 2-3 orával rá elkezd feszülni érzem hogy fáj elkezd csepegni+fojni belőle tej (undorodom) tőle, nem tudok aludni oldalamon se hasamon...

Miért ijed meg a baba ha gyorsabban folyik az anyatej?

Alvás közben nem zavarja ez a jelenség, de éber àllapotban nem hajlandó enni anyatejet. Ha jön a reflex attól megijed, hátra dobja magát és jön a nyűglődés, nem hajlandó többet enni. Ezért szinte csak akkor tudom anyatejjel megetetni ha alszik vagy álmos. 5 hónapos, de...

Vajon miért folyik a mellemből víz szerű?

Fiam 14 hós. Kb 10hós kora óta csak nappal, meg az esti alvashoz cicizett csak, a többi rendes étel volt. Aztán kb 11hósan már csak este kellett neki, 13hósan pedig teljesen leszoktattam (1-2alkalommal kapott utána még) 2 hete viszont semmit nem cicizett szó szerint....

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!