Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Kis fehér csomócska a mellbimb...

Kis fehér csomócska a mellbimbóban?

Figyelt kérdés

16 hónapos a kislányom, még szopizik, bár inkább csak megnyugtatásként, de tejem így még van.

Pár napja amikor elkezdi szopizni a bal mellemet, akkor kb. 1/2 percig éles fájdalmat okoz, ez aztán elmúlik. Észrevettem, hogy a mellbimbómon, ahol vannak a tejkivezető nyílások, ott van egy pici fehér csomócska, mintha megkeményedett tejcsomó lenne. Próbáltam kézzel fejni tejet, de a csomó nem tünt el, sőt mintha picit vérzett is volna.

Valakinek van valami tapasztalata ezzel kapcsolatban?

Válaszaitokat előre is köszönöm.

2014. máj. 9. 19:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Esetleg tejkő lehet..., nincs tapasztalatom, csak hallottam hogy van ilyesmi.
2014. máj. 9. 23:22
 2/7 anonim ***** válasza:
Na èn vagyok a te embered :-) A lényeg próbáld meg minèl többet mellre tenni a babàt és fejni. Több minden is lehet, tejkő is de a leggyakoribb hogy egy nagyon vèkony kis bőrrèteg elzàrja a tejcsatornát. Ezért ugye panghat a tej mivel nehezebben tud ürülni és szèpen begyulladhat a legrosszabb esetben. Nekem is volt hogy vérzett és napokig làtszott.
2014. máj. 10. 10:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Első hozzászóló vagyok, lehet hülyén hangzik, de egy fertőtlenített tűvel ezt nem lehet megoldani, mint mondjuk egy kicsit benőtt fül lyukat?
2014. máj. 10. 12:37
 4/7 anonim ***** válasza:

A tejkő az totál elzárja a kivezető nyílást, így pár óra alatt a mell egyik szegmense megtelik a pangó tejjel, és nem csak a mellbimbónál okoz fájdalmat.

A te tüneteid blebnek tűnnek. Ez egy pici sérülés, ami minden szoptatáskor felázik, nehezen gyógyul. Keress rá a neten (bleb) találsz rá praktikákat. / nekem többször is volt, egy idő után nem kezelgettem, elmúlt kb.6-8 nap alatt/

2014. máj. 10. 13:56
 5/7 anonim ***** válasza:
#2 vagyok. Nekem is mondták a steril tűs dolgot ki is próbáltam. Majd be sz*** tam annyira fájt eredménye meg nem volt úgyhogy azt nem is ajánlom. Èrdemes lenne utàna.nézned a húzópakolásnak, segíthet.
2014. máj. 11. 09:06
 6/7 xStefix ***** válasza:

Bleben kívül vízhólyag is lehet, bár tapasztaltaim szerint az naggyon durván fáj és végig.

Kérdező, nem harapott rá a lányod? Nem érte valami kis sérülés a bimbódat?

2014. máj. 11. 15:56
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Javul a dolog, mindenféle beavatkozás nélkül.

Még van egy kis pötty, olyan anyatejszínű, de már csak picit fáj, ha a kislányom elkezd szopizni.

Visszagondolva, a kisfiamnál is volt ilyen, de az tovább fájt, és rossz volt a szoptatás, ezt ő is nyilván érzékelte, és így le is választotta magát. A kislányom jobbára éjszaka szopizik, és nem zavarja meg ebben semmi.:)

2014. máj. 11. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!