Meddig van alkohol az anyatejben?
Kb 2 pohár ( nem egész) pezsgőt ittam tegnap este 10 körül, ma 11 órakor mennék szoptatni.
Fejjem ki előtte, vagy így már szabad?
Egész nyugodtan menj szoptatni, semmi gond nem lesz belőle.
Egy pohár pezsgőt ha normál testalkatod van, kb. 2-3 óra alatt bont le a májad,és 4-5 óra elteltével ürül ki a szervezetedből az alkohol minden bomlás termékével együtt. az anyatejben is ugyaneddig van jelen.
Hú, én ezt nem értem. 13 órán keresztül nem szoptatsz, és nem fejsz alapból? Gondolom, a babád kórházban van. Mivel a körülményeket nem ismerem, nem lehurrogás, csak próbálom összerakni az infókat, de azért furcsa, hogy feltételezhetően a babád kórházban van, te meg pezsgőzöl, bocs, ha egész másról van szó, akkor ezt hagy figyelmen kívül.
Azt tudom, hogy lefejt tejet sajnos nem lehet bevinni kórházba, csak esetleg amit ott fejsz, azt adják oda neki később, de így nem sokáig kell bejárnod szoptatni... 13 óra mindenféle fejés és szoptatás nélkül, gyakorlatilag egyenlő a tejapasztással.
Bocs, hogy eddig nem konkrétan a kérdésre válaszoltam, amúgy nem bomlik le az alkohol az anyatejben, de egyrészt a szívem vérezne, ha egy pohár pezsgő miatt egy fél napi termést ki kellene dobnom, valószínűleg a tejed alkoholtartalma jelenleg nem veszélyes a babára nézve. De ha kifejted volna a pohár pezsgő ivása után 3 órával, csak azt kellene kidobnod, az lett volna a jobbik megoldás, a legjobb meg az, ha nem is ittál volna, vagy tényleg csak egy kortyot.
Igen korhàzban van 32 hetesen született 1290g mal àprilis 26-àn. Annyi tejet szoktam leadni este fèl8kor hogy màsnap fèl2 elèg neki, de mindig fèl 11kor kezek fejni.
Nem tudom voltàl e màr ilyen helyzetben, januàr 24 feküdtem be vègig minden utasítàst betartottam , feküdtem stb mègsem birtam vègig vinni a terhessèget, idegileg nem vagyok a legjobb paszban, orvosi ès àpolói tanàcsra jöttem haza egyèbkènt 10 percre lakom a korhàztól lènyegèben elzavartak lazítani azt mondtàk így többet àrtok neki....ök tanàcsoltàk a pezsgõzèst forró fürdõ miegymàst., hogy ne csak altatókkal tudjak aludni pèldàul.
Bocsánat, természetesen megértem a helyzeted, és kívánom, hogy minél előbb hazakerülhessen a babád!
Vissza az alkohol-anyatej témához: ha az alkohol lebomlana az anyatejben csak úgy magától, akkor a pálinkásüvegben miért áll el évekig? Vagy az anyatejben vannak olyan fehérjék, amik alkoholbontó enzimként viselkednek? Jó lenne, ha tényleg lenne valahol egy olyan megbízható tudományos vizsgálati eredmény, amiből kiderül, mert mindenki csak dobálózik az "én azt hallottam, nekem azt mondták" fordulatokkal. Tud valaki ilyenről?
biztonság kedvéért kifejtem előtte kétszer....
az biztos hogy külföldön van olyan papír ami kimutatja van e benne alkohol vagy nincs csak egy csepp tejcsi kell hozzá.....
de ez sem válasz arra hogy kiürül, mint a vérből (kiválasztódik) vagy sem....szerintem még az orvosok sem tudják biztosan...
köszönöm a válaszokat!
Mindenkinek megy a zöld kéz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!