Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Mi a véleményetek a nyilvános...

Mi a véleményetek a nyilvános szoptatásról?

Figyelt kérdés
Nem vitát akarok gerjeszteni, félre ne értsetek! Jelenleg 22 hetes kismama vagyok és tegnap két anyukát is láttam , akik nyilvánosan szoptattak. Az egyik esetnél az volt fura, hogy pont egy épület kijáratával szembeni padon, tehát aki kijött onnan az rögtön ezt látta, holott volt több pad is pl árnyékban ( mondjuk alapból jobb lett volna szerintem nem a tűző napon, na mindegy) . A másiknál pedig az akasztott ki , hogy egy kb 2 éves kisgyereket hívott oda anyuka, leült és csak úgy kikaptak a mellét , hogy kér-e a gyerek. Én nagyon meglepődtem mindkét eseten. Úgy gondolom ezt azért diszkrétebben is meg lehetett volna oldani. Nektek hol a "határ" ilyen esetekben? Lehet majd én is ezt fogom csinálni később? 😳

2016. jún. 21. 07:35
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Na igen, a 3-as válaszoló és társai nálam is kiverik a biztosítékot. Szerintem van arany középút, mint mindenben. Felhozta példának, hogy egy 5 vagy 55 éves is eszik az utcán. Tény, de ez sem zajlik teljesen korlátok nélkül. Legalábbis én nem ülök le a járdán mondjuk a pláza előtt csülkös babgulyást enni. Szerintem felnőtt embernél is van illendőség, és vannak bizonyos ételek és bizonyos fajta evések, amit nem csinálunk bárhol bárhogyan. Egy péksütit nyilván meg lehet enni az utcán. Szerintem pont ilyen a szoptatás is. Ehet a baba, hiszen éhes. Az utca meg elég nagy, találok egy olyan helyet, ahol ezt diszkréten megoldom. Ha valaki nem így csinálja, az szerintem gáz.
2016. jún. 21. 08:20
 12/38 anonim ***** válasza:
67%

Rengetegszer szoptattam lakáson kívül a gyermekeimet. Sokszor be tudtunk jutni valahová, de én sosem csináltam abból problémát, hogy diszkréten, egy padon ülve, a kisbabám fejét letakarva lecsatoljam a szoptatós melltartómat, és megetessem a gyermekem. Lehet azt diszkréten csinálni.

Azt viszont görcsösségnek érzem, hogy minden programot a szopiidőhöz kötni, nehogy házon kívül kelljen elintézni.

2016. jún. 21. 08:21
 13/38 anonim ***** válasza:
80%

Túl van lihegve itt a gyk-n ez az egész. A való életben általában a kutyát nem zavarja a nyilvános szoptatás, a legtöbben észre sem veszik, mi történik a kendő alatt.

Én nagyon sokszor szoptattam házon kívül. 5 gyerekem van, apa összes szabija nem lett volna elég, hogy az aktuális kicsire vigyázzon, amíg a többieket vittem valahová, vagy csak intéztem a család ügyeit. A lefejt tej meg nem mindig opció még annak a babának sem, aki elfogadja az üveget. Ugyanis romlandó, ha meg hűtve szállítod, meg is kell melegíteni valahol.

A lényeg, hogy nem sok hely van, ahol ne szoptattam volna, mégsem ért soha kritika, annál több kedves mosoly, barátságos megjegyzés.

2016. jún. 21. 08:42
 14/38 anonim ***** válasza:
52%

Engem nem zavar ha látom, illetve egyetlenegy eset volt amikor nagyot néztem hogy ez most komoly-e, konkrétan a tesco pénztárnál a sorban állás közben (míg a férje fizetett) szoptatta egy roma nő a gyerekét!! Ezt már tényleg túlzásnak tartom de más szolidabb esetben nem zavar.

Én magam nem szoktam nyilvánosan szoptatni, 1-2 eset volt mikor szoptatós kendővel oldottam meg a dolgot.

Barátnőm viszont egy pláza padján simán szoptatott, pedig volt szoptatós helyiség is, csak neki szerintem meg se fordult a fejében hogy egyáltalán van ilyen vagy megkeresse, gondolta egyszerűbb ott helyben szoptatni...

2016. jún. 21. 08:58
 15/38 anonim ***** válasza:
42%

Félre vonulva egy padon, eltakarva a babát(!!) nincsen vele problémám, már ha teljesen 4 fal között nem tudta megoldani. (persze, ezt meg úgyse tudjuk)

Mindenki szeme láttára előkapva, ráadásul egy 2-3 éves gyereknél... Én a gyerekemet 1 éves koráig fogom szoptatni.

2016. jún. 21. 09:19
 16/38 anonim válasza:
8%
kedvelem a nyilvános szoptatást
2016. jún. 21. 09:23
 17/38 anonim ***** válasza:
97%
3 gyermeket szoptattam, 18, 12 illetve 20 hónapig. Mindegyikük legalább 6 hónapig kizárólag anyatejes volt, mégis megoldotta ma dolgainkat nyilvános szoptatás nélkül. Nem zavar ha más csinálja, de én erre nem vagyok hajlandó, az én cicimet ne bámulja senki! Strandon elvonultam egy öltözőfülkébe, vidéken az autóban, és olyan is volt, hogy bankban a dolgozók engedtek be egy kis zugba, ahol enni szoktak. Ha kellett mindig találtunk nyugis, eldugott helyet, ahol senki nem zavart minket.
2016. jún. 21. 09:44
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem zavar, ha más csinálja, de én sosem szoptattam így.

Lenne azért az a helyzet, hogy bevállalnám, de akkor is úgy, hogy pl. egy parkban a legeldugottabb padon.

Volt, hogy autóban lett éhes a kisfiam, félreálltunk egy kis földútra, ott szopizott. Talán ez volt a legextrémebb. Illetve bevásárlóközpontban igénybe vettük ilyen célra a baba-mama szobát.

Egyébként nem tudom, más babákat nem zavar-e a jövés-menés szopi közben, de pl. az enyém még akkor is forgolódik, ha pl. az apukája bejön a szobába. Illetve azt sem szereti, ha beszélgetek, miközben ő szopizik. Ilyenkor abbahagyja, körülnéz, stb. A ti babáitok nem csinálnak ilyet? Pedig egyébként nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, egyáltalán nem ingerlékeny típus.

2016. jún. 21. 10:25
 19/38 anonim ***** válasza:
50%

Ez szerintem fel van fújva mostanában. Június óta itthon van az ovisom, nem fogok vele egész nyáron a lakásban ülni. Én csak "gyerekes" helyeken szoptattam, mindig letakarva magam-magunk. Étteremben, hivatalban, buszon-villamoson nem és nem is tervezem. Szerintem sokan észre sem veszik amúgy.

Érdekes egyébként, hogy ez több embert zavar mint a hajnalban falat lehányó/lehugyozó részegek, a dolgukat bárhol elvégző hajléktalanok vagy a szinte nyilvánosan szeretkező szerelmesek.

2016. jún. 21. 11:00
 20/38 anonim ***** válasza:
93%
19-es vagyok: természetesen nem az ovist szoptatom, hanem a fél éves kicsit :-)
2016. jún. 21. 11:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!