Mi a véleményetek a nyilvános szoptatásról?
Rengetegszer szoptattam lakáson kívül a gyermekeimet. Sokszor be tudtunk jutni valahová, de én sosem csináltam abból problémát, hogy diszkréten, egy padon ülve, a kisbabám fejét letakarva lecsatoljam a szoptatós melltartómat, és megetessem a gyermekem. Lehet azt diszkréten csinálni.
Azt viszont görcsösségnek érzem, hogy minden programot a szopiidőhöz kötni, nehogy házon kívül kelljen elintézni.
Túl van lihegve itt a gyk-n ez az egész. A való életben általában a kutyát nem zavarja a nyilvános szoptatás, a legtöbben észre sem veszik, mi történik a kendő alatt.
Én nagyon sokszor szoptattam házon kívül. 5 gyerekem van, apa összes szabija nem lett volna elég, hogy az aktuális kicsire vigyázzon, amíg a többieket vittem valahová, vagy csak intéztem a család ügyeit. A lefejt tej meg nem mindig opció még annak a babának sem, aki elfogadja az üveget. Ugyanis romlandó, ha meg hűtve szállítod, meg is kell melegíteni valahol.
A lényeg, hogy nem sok hely van, ahol ne szoptattam volna, mégsem ért soha kritika, annál több kedves mosoly, barátságos megjegyzés.
Engem nem zavar ha látom, illetve egyetlenegy eset volt amikor nagyot néztem hogy ez most komoly-e, konkrétan a tesco pénztárnál a sorban állás közben (míg a férje fizetett) szoptatta egy roma nő a gyerekét!! Ezt már tényleg túlzásnak tartom de más szolidabb esetben nem zavar.
Én magam nem szoktam nyilvánosan szoptatni, 1-2 eset volt mikor szoptatós kendővel oldottam meg a dolgot.
Barátnőm viszont egy pláza padján simán szoptatott, pedig volt szoptatós helyiség is, csak neki szerintem meg se fordult a fejében hogy egyáltalán van ilyen vagy megkeresse, gondolta egyszerűbb ott helyben szoptatni...
Félre vonulva egy padon, eltakarva a babát(!!) nincsen vele problémám, már ha teljesen 4 fal között nem tudta megoldani. (persze, ezt meg úgyse tudjuk)
Mindenki szeme láttára előkapva, ráadásul egy 2-3 éves gyereknél... Én a gyerekemet 1 éves koráig fogom szoptatni.
Engem nem zavar, ha más csinálja, de én sosem szoptattam így.
Lenne azért az a helyzet, hogy bevállalnám, de akkor is úgy, hogy pl. egy parkban a legeldugottabb padon.
Volt, hogy autóban lett éhes a kisfiam, félreálltunk egy kis földútra, ott szopizott. Talán ez volt a legextrémebb. Illetve bevásárlóközpontban igénybe vettük ilyen célra a baba-mama szobát.
Egyébként nem tudom, más babákat nem zavar-e a jövés-menés szopi közben, de pl. az enyém még akkor is forgolódik, ha pl. az apukája bejön a szobába. Illetve azt sem szereti, ha beszélgetek, miközben ő szopizik. Ilyenkor abbahagyja, körülnéz, stb. A ti babáitok nem csinálnak ilyet? Pedig egyébként nagyon nyugodt, kiegyensúlyozott, egyáltalán nem ingerlékeny típus.
Ez szerintem fel van fújva mostanában. Június óta itthon van az ovisom, nem fogok vele egész nyáron a lakásban ülni. Én csak "gyerekes" helyeken szoptattam, mindig letakarva magam-magunk. Étteremben, hivatalban, buszon-villamoson nem és nem is tervezem. Szerintem sokan észre sem veszik amúgy.
Érdekes egyébként, hogy ez több embert zavar mint a hajnalban falat lehányó/lehugyozó részegek, a dolgukat bárhol elvégző hajléktalanok vagy a szinte nyilvánosan szeretkező szerelmesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!