Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » Ez tényleg ennyire elítélendő?

Ez tényleg ennyire elítélendő?

Figyelt kérdés

Már korábban is raktak fel egy hasonló kérdést. Az elején én is hozzászóltam, de láttam, hogy teljesen elkanyarodtak a válaszok a kérdéstől. Nekem is most nagyon időszerű, szóval felrakom én is, hátha...

Ha úgy döntök, hogy a babámnak a születésétől kezdve tápszert adok, azt miért szólják meg? Ez nem az én döntésem? Az, hogy milyen pelenkát választok mindenkinek mindegy. De az, hogy tápszerezni akarom, az mindenkit zavar. Őszintén érdekel, hogy ezt mások miért látják bajnak. (A környezetemben is sokan vannak, akik ezt számonkérően kérdezik és próbálnak győzködni) De miért? Nem az első babám lesz... Ráadásul más anyukák is csinálják így. Tudom, nem ez a "természetes", de én úgy gondolom, hogy ami nekem NEM JÓ, az a babának SEM!

Köszönöm előre a válaszokat!

2016. júl. 3. 08:32
1 2 3 4 5
 31/48 A kérdező kommentje:
Rendben,nagyon köszönöm mindenkinek hogy energiát fektetett abba, hogy leírja a véleményét. Sok minden kiderült számomra a hozzászólásokból és ezért megint csak köszönet! Ha innentől kezdve esetleg ha nem érkeznének hozzászólások, nem bánnám. Szerintem a "lényeget" már sokan kifejtették!
2016. júl. 3. 15:44
 32/48 anonim ***** válasza:
61%

Nekem tejmirigy-elégtelenségem van, ami azt jelenti, hogy kb. 10-30 ml tejet tud szopizni egyszerre a babám, a többit tápszerrel kell sajnos pótolnom. Viszont mindent megteszek azért, hogy legalább ezt a minimális anyatejet, amit adni tudok neki, megkapja. Az első babámat 15 hónapos koráig szoptattam a tápszerezés mellett, a második babám most 4 hónapos, és őt is tervezem legalább ennyi ideig így táplálni. Mindehhez egy szoptanít nevű készüléket használtam/használok. Macerásabb, mint a cumisüveg, de én megteszem ezt a gyerekeimért, mert a legjobbat akarom nekik, és az a kevés anyatej is, amihez így hozzájutnak, több mint a semmi.

Szóval kedves kérdező, én nem ítéllek el, de megérteni nem tudlak, és nem is értek veled egyet.

Ja és az első gyerekkel az elején nekem is piszkosul fájt a szoptatás, csillagokat láttam minden mellre helyezéskor hónapokig. Mégis kitartottam a kevés tej ellenére, és végül belejöttünk. A második babával egy kicsit sem sebesedett ki a mellbimbóm. Egy próbát megér, főleg ha szakember segítségét kéred, és egy szoptatási tanácsadóval átbeszéled az egész helyzetet, a szorongásaidat, a félelmeidet.

Könnyű szülést, és jó babázást kívánok. :)

2016. júl. 3. 16:01
 33/48 anonim ***** válasza:
26%

Kérdező, én is a te véleményeden vagyok, annyi különbséggel, hogy engem még a védőnő is lehordott ez miatt.

Én úgy gondolom, hogy nem attól leszek jó anya, ha szoptatok. Igenis figyelembe kell venni azt is, hogy az anya mit akar. Ugyanis annak semmi értelme nincs, ha undorodva etetem a gyereket, mert így tényleg nem lesz jó a kapcsolatunk. A tápszeres babák is élnek és virulnak, semmi hátrányuk nem származik belőle.

Arra azért kiváncsi lennék, hogy az anyatej pártiak a hozzátáplálás során is ennyire az "egészség" hívei? Gondolom nem adnak a gyereknek fehér kenyeret, cukrot stb. Na itt kezdődik szerintem az, hogy ki figyel tényleg a gyerek egészségére.

2016. júl. 3. 19:00
 34/48 anonim ***** válasza:
48%
Utolsó, olvasgass pár tanulmányt arról, mennyivel gyakoribbak bizonyos allergiák a csecsemőkorban tápszerrel táplált gyermekek körében. És nem, a jó anyaság ott kezdődik hogy a lehetőségeimhez képest a legjobbat akarom a gyerekemnek. És ti nem ezt akarjátok, csak magatokra gondoltok. Szerintem gondoljátok át, én nem vállalnék gyereket míg ennyire önző vagyok, hogy a saját kényelmem miatt kockára teszem a gyerekem egészségét.
2016. júl. 3. 19:07
 35/48 anonim ***** válasza:
39%

A gyerek nem attól lesz esetleg allergiás vagy cukorbeteg, hogy mivel etették csecsemőkorában. Ha a tápszer annyira ördögtől való lenne, nyilván nem létezne. Sokkal nagyobb veszélyt jelent, ha csokival meg cukorral van tömve 2-3 éves korában.

Ez nem önzőség. Az lenne önzőség , ha erőltetném a szoptatást és egy idegroncs lennék a későbbiek során, megkeserítve evvel a gyerekkorát. Vagy az lenne önzőség, ha a dackorszak kellős közepén fagyival meg csokival akarnám lenyugtatni.

2016. júl. 3. 19:13
 36/48 anonim ***** válasza:
47%

A tápszer azoknak a babáknak van, akiket nem tudnak szoptatni, tehát ez nélkül éhen halnának. De ti tudnátok, csak nem akartok.

[link]

itt van pl ez, bár nem teljesen erről szól, de ha gondolod szétnézhetek a gyermekgyógyászat tételeim között, ott is akad erről a témáról anyag.

2016. júl. 3. 19:18
 37/48 anonim ***** válasza:
35%
Érdekes vagy 75%-os. Későbbi életkorban jól akarod etetni, akkor már számít mit kap enni? Csecsemőként miért is nem számít neked? Akkor miért fontosabb a te kényelmed mint a gyereked érdeke? Miért csak két éves kora után válik neked fontossá?
2016. júl. 3. 19:20
 38/48 anonim ***** válasza:
34%

"Tápszerrel táplált babáknál nagyon gyakran előfordul, hogy görcsös hasfájást, hasmenést okoz a tápszerek magas laktóztartalma. A tápszergyárak a tápszerek előállításakor ugyanis arra törekszenek, hogy a tápszer minél jobban hasonlítson az anyatejhez, ezért emelik a laktóztartalmat, amit viszont sok baba nem tolerál. Ilyen esetben érdemes alacsonyabb laktóztartalmú tápszert kipróbálni. Általában igaz, hogy a magasabb laktóztartalmú tápszerek mellett gyakoribb a babák székletürítése, ezek viszont inkább hajlamosítanak kólikára, mint a keményítővel dúsított tápszerek, melyek sokszor székrekedést okoznak."

DE ha ti direkt akarjátok szenvedtetni a babátokat, hát hajrá.

2016. júl. 3. 19:22
 39/48 anonim ***** válasza:
17%

Nemcsak 2 éves kora után érdekel a gyerek táplálkozása, de sokkal egészségtelenebb a finomított cukor , mint a tápszer sőt.

Amúgy érdekes , pl ennél a kérdésnél mindneki azt írja, hogy nincs hátránya a tápszernek. Ezek szerint másfajta tápszer van akkor, ha nem tudok, és megint másfajta akkor, ha nem akarok szoptatni. :D

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak_..

2016. júl. 3. 19:27
 40/48 A kérdező kommentje:

Minden válaszadónak üzenem, aki úgy gondolkodik, mint én! Hagyjuk rá! Fogadjuk el! Mi rossz és önző anyák vagyunk. SZERINTÜK...

Szóval én azt mondom, hogy mivel liberálisan nevelem a gyerekemet, soha nem emelnék rá kezet így abban is példát mutatok neki, hogyha van más megoldás, akkor válasszon úgy, ahogy neki jó, ne pedig az elvárásoknak akarjon megfelelni. Felesleges. Attól még nem leszünk jobb anyák. Biztosan jobb az anyatej. Elhiszem. De a tápszer sem méreg. Hagyjuk már ezt. Nem baj. Majd ha kérdezik innentől kezdve, akkor hazudok egy jó nagyot. "Erőlködtem, de nem ment. Sajnos nincs tejem..." Akkor majd nem vonnak felelősségre. Legalább ezt itt megértettem.

2016. júl. 3. 19:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!