Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hétfőn voltunk a 30. heti...

Hétfőn voltunk a 30. heti ultrahangon, ahol kiderült hogy a kisfiúnk jelenleg farfekvéses..(20. héten fejvegű volt a fekvése) Mennyi esély lehet még hogy beforduljon buksival lefelé? Valakinek esetleg hasonló tapasztalat?🥺

Figyelt kérdés
Tartok a császármetszéstől, de nyilván hogyha nem fordul be annak is oka van.. ez már csak rajta múlik🥺

máj. 9. 20:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
81%

Ajánlom a császárvonal appot,ott sok tanácsot megtudhatsz ami talán megnyugtat.

Itt azt írják ajánlják az Enkin tornát vagy problémamentes terhesség esetén a külső magzatfordítást.

[link]

máj. 9. 20:35
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
26.hétig haránt volt. Akkor befordult. Farosba...36hetesen már fejvégű volt, fogalmam sincs,mikor fordult, mert azt nem éreztem, mint az előzőt. Valamikor 31.-36. között. Ettől függetlenül császárral kellett befejezni, szóval mind1.
máj. 9. 20:46
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Akár még az utolsó pillanatban is befordulhat! 😊
máj. 9. 20:46
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
38hetesen még faros volt. 39hetesen fejvégű. Foggalmam sincs, mikor fordult át
máj. 9. 21:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

A fiam végig farfekvésű volt, nála azt sejtették, hogy a köldökzsinór rövidsége nem engedi megfordulni. Baja nem volt, de nem engedtek szülni, 38 hetesen elég fejlettnek látták és műtöttek. Minden rendben volt.

A másik gyerek farfekvés és haránt farfekvés közt variált, aztán az utolsó hetekben megfordult többször. Mindig éjjel és úgy fájt, azt hittem, megindult a szülés. Mire eljött az ideje, újra faros volt és kiírták a műtét időpontját. Előző éjjel is fordult negyed fordulatot és már haránt találták az ultrahang vizsgálaton közvetlenül a műtét előtt. Azt mondta az orvos, hogy most már kiveszi, mert még magára tekeri a köldökzsinórt, ha így folytatja. 10/10 Apgarral született és azóta is örökmozgó a gyerek.

máj. 9. 21:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
38 hetesen fordult be. Nagyon fájt. De örültem, orvosok/védőnő azt mondták már nem fog tudni, nincs helye, tuti császár. Rácáfolt 😁
máj. 9. 22:30
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondták, hogy akár a vajúdás alatt is befordulhat, de a 36. hétig még könnyen lehet, hogy megteszi. Lehet tornázni, hogy segítsd, létezik külső magzatfordítás is. Nekem végül nem fordult be, de csak a 37. héten mondta ki az orvos, hogy akkor elég valószínű, hogy így marad és esélyes, hogy oka van ennek. De senki EÜ-s nem csinált belőle nagy ügyet. A kórházban azt mondták, hogy majd ha beindult a szülés, meglátják, lehet hüvelyi szülés is. Végül tényleg az lett. Igaz, nem első szülés volt és kislány, de ismerősnek az 1. gyereke is jöhetett a hagyományos kijáraton át.

Röviden: 1) még bőven van ideje befordulni 2) ha nem fordul be, akkor sem teljesen biztos, hogy császár 3) de ha császár, akkor is próbálj megnyugodni, rutin műtét.

máj. 9. 22:38
 8/11 anonim ***** válasza:
Simán befordulhat. Sajnos nem sok helywn engedik a faros szülést, pedig még mindíg jobb mint egy műtét. Azért körbenéznék hova lehetne menni.
máj. 10. 14:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem a 32. heten meg farfekveses volt, a 36-ra befordult, igy vegul nem emiatt csaszaroztak.
máj. 10. 15:19
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne keseredj el. Megfordulhat meg, de ha csaszar lesz, akkor az lesz. Ha ez segit, 2 szulesem volt, egy termeszetes es egy csaszar, nekem a csaszar millioszor jobb, konnyebb volt.

Meg a felepules is. Ha lenne meg gyerekem, csak azt valasztanam.

máj. 10. 17:38
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!