Hétfőn voltunk a 30. heti ultrahangon, ahol kiderült hogy a kisfiúnk jelenleg farfekvéses..(20. héten fejvegű volt a fekvése) Mennyi esély lehet még hogy beforduljon buksival lefelé? Valakinek esetleg hasonló tapasztalat?🥺

Ajánlom a császárvonal appot,ott sok tanácsot megtudhatsz ami talán megnyugtat.
Itt azt írják ajánlják az Enkin tornát vagy problémamentes terhesség esetén a külső magzatfordítást.

A fiam végig farfekvésű volt, nála azt sejtették, hogy a köldökzsinór rövidsége nem engedi megfordulni. Baja nem volt, de nem engedtek szülni, 38 hetesen elég fejlettnek látták és műtöttek. Minden rendben volt.
A másik gyerek farfekvés és haránt farfekvés közt variált, aztán az utolsó hetekben megfordult többször. Mindig éjjel és úgy fájt, azt hittem, megindult a szülés. Mire eljött az ideje, újra faros volt és kiírták a műtét időpontját. Előző éjjel is fordult negyed fordulatot és már haránt találták az ultrahang vizsgálaton közvetlenül a műtét előtt. Azt mondta az orvos, hogy most már kiveszi, mert még magára tekeri a köldökzsinórt, ha így folytatja. 10/10 Apgarral született és azóta is örökmozgó a gyerek.

Nekem azt mondták, hogy akár a vajúdás alatt is befordulhat, de a 36. hétig még könnyen lehet, hogy megteszi. Lehet tornázni, hogy segítsd, létezik külső magzatfordítás is. Nekem végül nem fordult be, de csak a 37. héten mondta ki az orvos, hogy akkor elég valószínű, hogy így marad és esélyes, hogy oka van ennek. De senki EÜ-s nem csinált belőle nagy ügyet. A kórházban azt mondták, hogy majd ha beindult a szülés, meglátják, lehet hüvelyi szülés is. Végül tényleg az lett. Igaz, nem első szülés volt és kislány, de ismerősnek az 1. gyereke is jöhetett a hagyományos kijáraton át.
Röviden: 1) még bőven van ideje befordulni 2) ha nem fordul be, akkor sem teljesen biztos, hogy császár 3) de ha császár, akkor is próbálj megnyugodni, rutin műtét.

Ne keseredj el. Megfordulhat meg, de ha csaszar lesz, akkor az lesz. Ha ez segit, 2 szulesem volt, egy termeszetes es egy csaszar, nekem a csaszar millioszor jobb, konnyebb volt.
Meg a felepules is. Ha lenne meg gyerekem, csak azt valasztanam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!