Hogyan alakult azoknak a 35 hetesen született babáknak az állapota, akik tüdőfertőzéssel és oxigénhiánnyal kerültek inkubátorba?

válasza:Tudom, hogy ez téged nem nyugtat meg ,de teljesen egyéni, hogy hogyan fog fejlődni.
A kisfiam osztálytársa 28 hétre született és semmi baja(az adhd-n kívül),az időre született rokonunk gyereke meg az oxigénhiány miatt lett sérült.Vagy az ismerősöm 30 hétre(1200gr-al) oxigénhiánnyal született ikrei(aki egyidősek a gyerekemmel),már negyedik osztályt kezdték(10 évesek), az én időre 4000gr-al 10/10es agparral,egészségesen született gyerekem, meg a másodikat, és 7 év kőkemény fejlesztése és munkája van abban is amit eddig elértünk.

válasza:

válasza:Hármas ikreink ugyanígy jártak. Ketten makkegészségesek, semmi lemaradásuk nincs, fejlesztést se igényeltek. Harmadikuk sajnos halmozottan sérült. Az ő esetében több műhiba történt, ha ugyanazt a kezelést megkapta volna mint a testvérei, akkor egészséges lenne, de nála sajnos elmaradt az antibiotikum, oxigén, későn élesztették újra, amikor összeomlott ezen mulasztások miatt.
Pic-es szobatársam kisfia is tüdőgyulladással született, kétoldali légmelle volt stb, ő is makk egészseges.
Milyen apgarral született? Astrup, pH értékeket esetleg tudsz?Milyen lélegeztetést igényel? Van bármi, ami aggodalomra adhat okot? Kislányunk például 4.napon megállás nélkül görcsölt, órákig nem tudták leállítani a rohamokat, hiába szedálták már a végtelenségig.

válasza:Nincs kettő egyforma gyermek, és sokszor az ilyen témákban az interneten csak rosszat lehet olvasni mert mindig az elkeseredett emberek járnak az internetre panaszkodni és megoldást keresni. Amikor a fiam megszületett 29 hétre szinte 100% ban olyan eseteket találtam ahol a gyermek vagy nem élte túl vagy maradandó betegsége lett. És így évek elteltével azt kell mondjam hogy tényleg azok az anyukák posztolnak vagy írnak akiknek tragikus vagy rossz vége lett egy koraszülésnek. És tudod miért? Mert az ilyen szülők akiknek beteg maradt a babája vagy sérült vagy meghalt azok kinezik azokat akiknek egészséges. Az én fiam egészséges , nem kellett fejlesztés se semmi. Azon kívül hogy korábban jött és 6 nap legzestamogatas kellett azon kívül semmilyen problémánk nem volt. A bent töltött idő alatt megismert anyukákkal hol szépen hol csúnyán Szakadt meg a kapcsolat mert nem volt miről beszélnünk. Többi baba valamilyen problémával küzdött vagy nem úgy fejlődött. Én csak azt tudtam mondani hogy nálunk minden rendben. Volt olyan anyuka aki ezt hencegesnek vette pedig nem az volt. Arról volt szó hogy megkérdeztem hogy vannak elmondta és vissza kérdezett elmondtam erre kifakadt hogy milyen szar ember vagyok. Pedig nem vagyok az csak az igazat írtam le. Ezután eldöntöttem hogy nem keresem őket, fiam egészséges korának megfelelően fejlődik nekem nincs szükséges szerencsére sorstársak rá, és ezeket az internetes felületeket, Facebook csoportokat meghagyom azoknak akik kapaszkodót keresnek 🤷🏻♂️ Ezt csak azért írtam így le mert azok akik szerencsések voltak mint én azok sokszor eltűnnek ilyen okokból is. Mi nem megyünk koraszülött találkozókra se pont ezért mert a többi sérült gyermek között nem szeretném ha rossz szemmel néznének ránk mert ott van az életvidám kisfiam akin nem látszik hogy milyen hamar jött a világra.
Kívánom neked hogy minden rendben legyen :).
Mai világban nagyon jó eséllyel vannak a gyerekek, ha korán jott ha valami betegseg vagy eltérés van . Minden gyermek más és mást hoz az élet. ❤️
További kérdések:
Olvastam már több helyen, hogy nem minden kórházban hagyják bent a branült a kismamának. Nálunk sajnos nem így történt, és borzasztóan megnehezítette azt, hogy a császár után amúgyis ellássam magam és a babát: nem tudtam hajlítani miatta a bal karomat, ebben a kezemben...
Februárban fogok szülni. Első gyerek és nagyon félek a szüléstől. Jelenleg Séra a nőgyógyászom, és sajnos nem igazán van vele jó tapasztalatom. Nem törődöm eddig. Mivel anyagilag sajnos nem tudok mindent megengedni magamnak magánban, és még új nekem a terep,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!