Érdemes kipróbálni a hüvelyi szülést? Van olyan, hogy
nem fáj egyáltalán az egész?
Figyelt kérdés
Választott programcsászárom volt, és mivel nagyon jól felépültem és rendben ment minden, arra gondoltam, a következőt megpróbálnám vbac-cal megszülni hüvelyi úton (nem vagyok terhes). Az orvosom nyitott rá.
Kíváncsi vagyok, milyen volt nektek a hüvelyi szülés. Az EDA vagy más fájdalomcsillapítás ellenére valamit érez az ember szüléskor? Van olyan, hogy semmit se érzek közben?
20:köszönöm az építő jellegű széklethez hasonlítását a gyerekemnek és a hüvelyi szülést a székeléshez. Hasonló jókat neked is!:)
2016. jún. 21. 19:12
22/41 anonim válasza:
Nem elég, hogy rinyálós vagy, de legalább buta is.
2016. jún. 21. 19:35
23/41 anonim válasza:
Minden rosszindulat nélkül, a hüvelyi szülésnél az a tolóingert, amikor kakilnod kell érzés van. A doki szülésznő is ezt kéri, hogy jelezd, akkor kell a szülő székbe ülni és tolni. Van ismerősöm aki bocsànatot kért, hogy bekakilt, a doki még mondta, hogy semmi vész anyuka, csak a kisbabàja bújt ki. Màs nem. :)
Ha érzéstelenítés kérsz, ezt nem fogod érezni, és esetleg kinevetsz màst aki ezt meséli. A gonoszka hozzàszóló nem erre gondolt, de a tolóingert bizony kakiinger (szerű)
2016. jún. 21. 19:36
24/41 anonim válasza:
Látszik,hogy fogalmad sincs a hüvelyi szülésről.Valóban olyan érzés mintha kakilni kellene.Attól,hogy te ezt nem élted át,attól még olvasgathatnál a témában,és akkor nem háborodnál fel a tényeken.
2016. jún. 21. 20:05
25/41 A kérdező kommentje:
A hozzaszolo nem ezt irta, mint amit mondotok, csak szemet volt. tudom, hogy szekelesi inger van kozben, tanultam rola.:) egyebkent sokan irtak normalis valaszt, koszonom nekik! Talan a kovetkezo huvelyi uton szuletik!
2016. jún. 21. 22:12
26/41 anonim válasza:
Te nem fogsz hüvelyi úton szülni soha. Remélem.
2016. jún. 22. 11:50
27/41 A kérdező kommentje:
26: mert az téged annyiban érintene, hogy?
2016. jún. 22. 12:40
28/41 anonim válasza:
A kollektív tudattalanba bekerül, így részemmé válik. NE piszkíts bele!
2016. jún. 22. 13:13
29/41 anonim válasza:
Azt írod, a hüvelyi szülés biztos még csodálatosabb érzés, mint a császár. Nincs alapom, mert hüvelyivel kettőt, császárral 0-át szültem. Viszont nekem pont azért marad csodálatos élmény , mert mindent éreztem és átéltem. Hiába fájt, érdemes volt érezni. Valahogy úgy éreztem, ketten dolgozunk össze a picivel. A fájdalomnál arra gondoltam, hogy dolgozik a testem, hogy a pici rendben kijusson. Én nem bánom, hogy nem kaptam fájdalomcsillapítót, valahogy így volt kerek az egész.
Egyébként ha tartasz a fájdalomtól, szüljél császárral megint. Nem a folyamat az igazi csoda, hanem a gyermek.
2016. jún. 22. 16:05
30/41 anonim válasza:
Itt egy normális nem elutasító válasz.Maga a szülés nem fáj!!!Ami fáj az a vajúdás amikor a méhszáj tágul ,a végén érzel egy már nem bírom tovább tolófájást akkor a baba feje kibújik a méhszájon és beilleszkedik a szülőcsatornába azaz a hüvelybe.Ezt a fájdalmat nem lehet mihez hasonlítani ezt ne várd hogy bárki megmondja neked mert egyénenként változó.Vank aki azt mondja jó volt szülni"De mivel neked első lenne azért ezt nem mondom de hidd el kibírható !És egészséges.A császár után rengeteg probléma adódhat inkább nem részletezem ,például a legfontosabb hogy a láztól elapad a tejed!A méhed a varratnál elgyengülhet és elmehet vagy koraszülött lessz a baba!Figyelj én amikor szültem az első gyermekem 4 éve sem fájdalomcsillapítót nemkaptam sem semmit fostam az egésztől,vajon hogy jön ki belőlem egy gyerek.Amikor meglett nem értettem és mégis kint volt !A fejét éreztem kitolásnál de akkor szólt a szülésznő ,hogy ne nyomjak és csak szó szerint ki igazította belőlem!Szóval ennyi volt és első érzésem az volt szeretnék mégeggyet .Soha nem engedném ha csak nem életmentésként szolgál,hogy felvágják a hasizmom és a méhem.Gondold át ezeket .Remélem segíthettem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!