Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Nem kockázatos ha megvárom,...

Nem kockázatos ha megvárom, hogy meginduljon a babám?

Figyelt kérdés

Választottam császárral fogok szülni. Viszont a dokim kiakar írni a 38.hétre,ahol befektetnek is kiveszik a babámat.

Még nem beszéltem vele erről,de szeretném ha ő választaná a születés napját. Császárnál nem gond,ha elkezdek vajúdni?

Nemtudom hogy fogalmazzak. Tehát ha már nagyon lennt van mert beindult a szülés,akkor is kiveszik császárral?

2016. jún. 30. 14:12
 1/9 anonim ***** válasza:
54%

én ott elakadtam, hogy "választottál"... a császár soha nem lehetne választás kérdése. életmentő műtét.

de hogy válaszoljak: igen, még akkor is megcsászároznak, ha már szülőcsatornában van a baba feje (én speciel odanyúlva éreztem a babám haját)

felülni már nem tudsz, folyamatos tolófájások között kötöznek ki a műtőasztalhoz, és természetesen altatnak már ebben az esetben.

aztán meg -ne szépítsük- félbevágnak.

2016. jún. 30. 14:23
 2/9 anonim ***** válasza:
69%
miért akarnak császározni? ha nem életveszélyes,sokszor pont,hogy hagynak kicsit vajúdni előtte, akkor magától nyílik a méhszáj (valahol ugye távoznia kell a vérzésnek) ezt az orvostól kell kérdezni,nálad mi a jobb a babának ha program császár van,vagy ha indul magától. nálam pl. farfekvésesnél úgy mondták várjuk ki amíg magától indul, meg még előtte is nézik uh-n hátha megfordul, de pl. egy lent levő méhlepénynél a mi a méhszájnál van,tuti nem nem várakoznak az kockázatos
2016. jún. 30. 14:25
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Egy barátnőm "tudatlanul" az orvosra bízta ezt a kérdést, és 38. héten császározták. Nem volt felkészülve a baba a szülésre, később ez sokáig érződött.

Nővérem ikrekkel volt terhes, egyik nyitott hasfalú, tehát tudták, hogy császár lesz. Mielőtt befektették volna, elfolyt a vize, megindult a szülés. A vidéki kórház nem vállalta, 130 km-ről hozták Pestre szülni.

Semmi gond nem volt a műtét alatt.

Szerintem mindenképpen az a jó, ha magától indul meg, mert az azt jelenti, hogy "felkészült" a születésre, elég érett, hogy megszülessen.

(Én sem értem ezt a "választottam" dolgot. Nem értem, hogy lehet egy kockázatos hasi műtétet vállalni egy természetes folyamat helyett... De ez a te dolgod.)

2016. jún. 30. 14:28
 4/9 A kérdező kommentje:

Beszélek az orvossal akkor.

Megkérdezték (külföld) hogy hogy szeretnék szülni.

2016. jún. 30. 14:32
 5/9 anonim ***** válasza:
40%
Nem ítélkezek, de őszintén érdekel az ok, hogy ha van választási lehetőséged, miért vállalsz egy kockázatos műtétet egy természetes folyamat helyett???
2016. jún. 30. 15:05
 6/9 anonim ***** válasza:
79%
Annyi császáros élménybeszámolót olvastam már, hogy engem hat lóval sem tudnának a műtőbe vinni. Volt idő, mikor én is szerettem volna, mert kényelmesnek tűnt, de már nem bánom a sima szülést.
2016. jún. 30. 15:28
 7/9 anonim ***** válasza:

Az alapján, amiket a császárról olvastam, én se választanám, de te tudod, a te döntésed. Előnye nem is nagyon van, ha orvosi oka nincs, ezért tényleg érdekel, miért döntöttél így, ha nem vagyok tolakodó. :)

De hogy a kérdésre is válaszoljak: a babának mindenképpen az a jó, ha beindul a szülés magától, és hagynak egy kicsit vajúdni is. Én a 39. hét elején szültem hüvely úton, magától indult be a szülés, szóval nem feltétlen rossz az időpont, de az fontos, hogy a baba induljon meg magától, hacsak nincs túlhordásról szó.

2016. júl. 1. 00:56
 8/9 anonim ***** válasza:

A babának az jobb ha beindul magától.

Nekem volt császáros és hüvelyi szülésem is.

Érdekelne miért szeretnéd a császárt.Akár priviben is.

2016. júl. 1. 10:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ma beszéltem az orvosommal,aztmondta megvárhatom míg beindul. Magánklinikán fogok szülni, 2 orvosom van,mármint hol az egyikhez hol a másikhoz járok és valamelyikük bennt lesz ha megindul a szülés.
2016. júl. 1. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!