Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen veszelyei vannak az...

Milyen veszelyei vannak az inditott szulesnek?

Figyelt kérdés
37hetes leszek hetfon.Mar nagyon sok joslom van,szinte allandoan gorcsol a hasam.Aludni es menni alig tudok mar.Hetfon be kell menjek a korhazba es azt hiszem beinditjak...Nem tudom mire szamithatok h meg nem ertuk el a 40.hetet.Az elso szulesem is inditott volt,de nem idejekoran.
2016. júl. 2. 07:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Miért mész be? Miért indítanák? Ennek semmi értelme.
2016. júl. 2. 08:00
 2/11 A kérdező kommentje:
Rossz volt a szivhangertek a multkor,igy ismetelni kell.Valamint elmegy a dokim szabira igy van egy ilyen erzesem h ott kell maradjak.
2016. júl. 2. 08:10
 3/11 anonim ***** válasza:
Az idejekorán indított szüléseknél nagyobb az esély a komplikációkra. Pl.: a gyerek elakad, rosszul forog, vákuum vagy csaszi...
2016. júl. 2. 08:11
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha a szívhang érték rossz, akkor a babának valószínűleg jobb, ha indítják, viszont nagyobb a császár esélye, mert indított szülésnél lehet hogy nem tágulsz annyira stb.
2016. júl. 2. 08:15
 5/11 anonim ***** válasza:
83%
Csak azt tudnám, hogy minek szülnek a nők olyan orvosnál, akiben nem bíznak. "Nyaralni megy" és társai.
2016. júl. 2. 08:23
 6/11 A kérdező kommentje:
Elso gyermekem nala szultem tavaly,vagyis naluk.Meg voltam elegedve veluk.Azt pedig,h nyaralni lesznek par napja tudtam meg.En megbiztam bennuk
2016. júl. 2. 09:08
 7/11 anonim ***** válasza:
33%

Ha nem jók a szívhangértékek, akkor sem biztos hogy indítják, de lehet hogy befektetnek, és gyakrabban ellenőrzik. Egyébként az orvossal kellene megbeszélned, hogy mik az előnyei/hátrányai, veszélyei, ha indítják és ha nem a Te esetedben.

Off: az idejekorán szó jelentése: éppen időben.

2016. júl. 2. 09:13
 8/11 anonim ***** válasza:
61%

Utolsónak off:

Az értelmező szótár és az etimilógiai szótár szerint az „idejekorán” szó eredeti, első jelentése a ‘még mielőtt valamely hátrányos helyzet előállott volna; még a kellő időben, jókor; idejében’.

A szóösszetétel úgy jött létre, hogy az „idején-korán” összetétel módosult, az első tag elvesztette ragját.

„Az utótag hatására a mai nyelvi köztudatban kezd ‘túl korán, ideje előtt’ jelentése kialakulni.” (Tótfalusi: Magyar etimológiai szótár). A hétkötetes értelmező szótár viszont pont ezt a jelentést elavultnak nevezi, és Jókai egy mondatát hozza példának: Azt hitték róla az emberek, hogy ez egy idejekorán megvénült ember. (Jókai Mór)

2016. júl. 2. 10:17
 9/11 anonim ***** válasza:
Szerintem bízz az orvosokban, hacsak nem valami hirhedten rossz intézményben fogsz szülni. Rossz szívhangnál indokolt lehet az indítás - vagy császár - bármikor.
2016. júl. 2. 12:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja és még valami: felesleges belemerülni a veszélyekbe. Ami elkerülhetetlen, az az is marad. Ami meg nem, az megoldódik. Én is nagyon belelovalltam magamat ezekbe kismamaként és maradt belőle később problémám. Nem szabad.
2016. júl. 2. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!