Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha most beindulna a szülés...

Ha most beindulna a szülés nem tartanák vissza, ugye?

Figyelt kérdés
36+2hetes vagyok. Terhességi epepangásom van amire gyógyszert szedek így javult a vérképem és megszűntek a tünetek is. Most tegnap egész nap jóslók voltak, de elmúltak nem voltak rendszeresek. Ha netán rendszereződnek, és beindulna, ugye nem tartanák már vissza? Tartok az epeepangás miatt is hogy ne legyen a babának baja belőle. A dokim megvárná a 38, hetet. De ha előbb beindulna nem tartanák vissza, ugye? Egy hete mérték 2890grammnak.
2016. júl. 5. 08:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
0%

nálunk betöltött 35. héttől nem adnak tüdőérlelőt, 36. héttől pedig nem számít koraszülöttnek. 35. héttől nincs visszatartás.

előzővel 34. héten még kaptam magnéziumot, most ugyan nem indult be előbb szerencsére, de pic nélküli a kórház ahol szülök és 35. héttől mehetek. épp most vagyok annyi és megnyugodtan :)

ilyenkor már érett a tüdeje, nem lesz gond, ne aggódj :)

2016. júl. 5. 11:14
 12/22 A kérdező kommentje:
De jó, hát gyakorol sokat, napi 5-6szor csuklik a kis drága 😁. Múlt héten a ctg-t is vegig csuklotta csak úgy zengett a gép tőle.
2016. júl. 5. 12:46
 13/22 anonim ***** válasza:

34. betöltött hét után nincs tüdőérlelő. és 37betöltött héttől nem korababa.

a te esetedben, korababád lenne, de vissza már nem tartanák.

vagy menne a picre, vagy minden rendben lenne és veled maradni.

nekem 35.héten indult be a szülésem

2016. júl. 5. 13:22
 14/22 anonim ***** válasza:
18%

11, érett a tüdeje?

akkor miért voltak lélegesztetőn a 35-36 hetes babák.

persze vannak kivétlek, de ilyenkor még nincs 100% ra kifejlődve a tüdő.

nem hiába mondják hogy inkább szülessen a 7.hónapban mint a nyolcadikban

2016. júl. 5. 13:25
 15/22 anonim ***** válasza:
14.:nem tudom hol a viharban vannak lélegeztetőn a 35-36 hetes,különben EGÉSZSÉGES babák,de Te biztos tudod.Az én középső gyerekem-2008-ban-36+5 hétre született,az első perctől velem volt(egy pillanatra se került inkubátorba,nem csináltak Vele semmit),3 nap múlva hazajöttünk.Pont akkor volt egy fiúcska is a kórtermünkben(ő már 2 napos volt akkor),aki 35+6 hétre született.Picike volt,de szintén nem szorult semmiféle plusz ellátásra.Annyi volt,hogy Őt 2 óránként kellett cicire tennie az anyukának,és sokkal jobban ellenőrizték a gyarapodását.Mellesleg 5 nap után mehettek haza....az unokahúgom tavaly szeptemberben született,1890 grammal,36+3 hétre.Semmiféle légzéstámogatást,vagy kezelést nem kapott,csak az első napra inkubátorba tették.8 napot maradtak,mert akkora érte el a 2000 grammos súlyt.Bp.-i kórházakról van szó.
2016. júl. 5. 15:42
 16/22 anonim ***** válasza:
A 15 vagyok:nem mellesleg a lélegeztetés és a légzés támogatás 2 különböző dolog!Esetleg támogatásra szükség lehet,de az nem lélegeztetés!Csak "meglökik" egy kis oxigénnel.
2016. júl. 5. 15:45
 17/22 anonim ***** válasza:
55%

"nem hiába mondják hogy inkább szülessen a 7.hónapban mint a nyolcadikban"

ez mondjuk kifejezetten fájt, olvass már utána! ha 80 éves vagy akkor oké, hogy hiszel még ebben de a butaságot ne terjeszd már!

és igen, nagyon életszerű, hogy a 36. hétre született nem koraszülött babák lélegeztetőgépen vannak

2016. júl. 5. 16:21
 18/22 anonim ***** válasza:
Utolsó:de hol?Írd már meg!Az EGÉSZSÉGESEN,a 36. hét környékén született babákat nem kell lélegeztetni!Mint írtam legfeljebb támogatni,de azt is csak ideig óráig.Az egyik barátnőm a SOTE II dolgozik,intenzíves nővérként.Nem ma kezdte(40 éves),de azt mondja nem tendencia,hogy az ilyen státuszú babákat lélegeztessék.Az ok,hogy inkubátorba teszik,hogy könnyebben alkalmazkodjon,de nem kell lélegeztetni!Az már régen rossz.
2016. júl. 5. 17:46
 19/22 anonim ***** válasza:

[link]

Gondolom egyértelmű:SZINTE tökéletesen fejlett már a tüdő!Mint ahogy minden más(látás,hallás,vese,máj,idegrendszer,stb.) szinte tökéletesen fejlett.100%-ban majd csak a 37. hét után lesz,az oké,de ettől még nem kell dialízis,nem sérült idegrendszerileg,nem süket,meg nem vak,csak még kicsit fejletlen.De csak ezért-a szintéért-nem fogják lélegeztetni.

2016. júl. 5. 17:54
 20/22 anonim ***** válasza:

18as! 17es vagyok, én is azt írtam amit te...

ne velem kötekedj, pont azon a válaszolón akadtam ki én is ;)

én vagyok akinek 35 hetesen már nem adtak tüdőérlelőt, mondván már érett a tüdeje a babának. én 0%-ra lettem lepontozva, míg az aki szerint lélegeztetőre teszik a 36. hetes babákat, meg jobb ha 7. hónapban születik a baba, az nincs 0-ra lehúzva

2016. júl. 5. 18:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!