Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Tápszeres táplálás » Vegyes táplálásnál hogyan...

Vegyes táplálásnál hogyan hangoljátok össze az anyatej és a tápszer mennyiségét?

Figyelt kérdés

Honnan tudjátok hogy mennyit cicizett és mennyi tápszert kell még neki adni?

Hogyan változik ez a pici kora és súlya ismeretében?

ápr. 28. 12:38
 1/3 anonim ***** válasza:
41%

Babamérleg cicizés előtt és után, az alapján készíteni a tápszert, de közben figyelni is a babát, látod ha elég volt neki, látod ha kér még .

Testsúly kg*150ml a napi adag, ezt kell elosztani annyival ahányszor eszik egy nap. 6 napos korától ez a képlet végig, amíg nem eszik szilárd táplálékot is.

ápr. 28. 13:09
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Papirforma szerint minden etetes elott es utan kell merni, ugyanabban a ruhaban, pelusban. Tehat kozben ne cserelj le semmit, mert mas lehet az eredmeny. Es akkor azalapjan szamolni, hogy kb mennyi tapszert kene adni.

De a gyakorlat azert sokszor lehet mas, mert egy nagy szopas ez az allando meregetes. 😆

En csak poharbol adtam tapszert, direkt nem akartam cumisuvegezni. 1 hetig meregettem minden etetes elott-utan, de kitapasztaltam, hogy neki kb 30 ml-t kell potolnom es viszlat. Na onnantol kezdve en befejeztem, csak 2 naponta egyszer mertem ra a sulyara, nem piszkaltam eteteseknel.

1 hetig minden etetes utan kapott 30 milit.

Aztan mar csak minden masodik etetes utan (amikor “kerte”), es a vegen meg csak este, aztan elhagytuk vegleg, mert ugyesen szopizott. Nyilvan ha egy adott ponton az ellenkezojet lattam volna, nem no a sulya, nem eleg a cici, hanem tobb potlas kell, akkor azt kapott volna.

De van, aki alapbol csak ugy potol, hogy napkozben nem, mert elvan a cicivel es max este/ ejszaka kap tapszert. Azert fontos kovetni a baba sulyat 1-2 naponta egyszer, hogy merrefele mozdul a merleg.

ápr. 28. 13:56
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Hát én nem spiláztam túl, megszoptattam, aztán megkínáltam tápszerrel. Volt, hogy elfogyott 60 ml, volt, hogy csak 30 ml, ritkán 90-et még rátolt. Egy idő után tudtam, hogy kb mennyit eszik utána, ha meg elfogyott és sírt, hát csináltam még egy adagot.
ápr. 28. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

5 hónaposan hányszor eszik tápszert a babátok?

Az én babám 5x evett egy nap elkezdtük a hozzá táplálást és le csökkent 3-ra tápszer +fél üveg bébi étel. Tápszerből kb 3x150-170 ml eszik meg ez elegendő neki? Védőnő szerint kevés.

Milumil Peptiről milyen tápszerre lehetne váltani?

Sajnos ez is savat csinál: ma olyan moró-reflexbe vágta be magá a 3 hónapos kisfiam,hogy 15 perc volt mire megnyugtattam és utána büfizett és akkor is hallottam,hogy liftezik a gyomrában a tápszer,feljön a kaja...előtte Milumil Ha tápszert használtunk,de attól...

Hideg tápszert megeszi a babátok?

Melegen adom, de mondjuk nem eszi meg mind, azt még 1 órán belül odaadhatom. Ha kéri egy órán belül, akkor viszont az már kihült, újramelegíteni pedig elvileg nem lehet. Nálatok megeszi ilyenkor hidegen, vagy csak melegen szereti?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!