Vegyes táplálásnál hogyan hangoljátok össze az anyatej és a tápszer mennyiségét?
Honnan tudjátok hogy mennyit cicizett és mennyi tápszert kell még neki adni?
Hogyan változik ez a pici kora és súlya ismeretében?

válasza:Babamérleg cicizés előtt és után, az alapján készíteni a tápszert, de közben figyelni is a babát, látod ha elég volt neki, látod ha kér még .
Testsúly kg*150ml a napi adag, ezt kell elosztani annyival ahányszor eszik egy nap. 6 napos korától ez a képlet végig, amíg nem eszik szilárd táplálékot is.

válasza:Papirforma szerint minden etetes elott es utan kell merni, ugyanabban a ruhaban, pelusban. Tehat kozben ne cserelj le semmit, mert mas lehet az eredmeny. Es akkor azalapjan szamolni, hogy kb mennyi tapszert kene adni.
De a gyakorlat azert sokszor lehet mas, mert egy nagy szopas ez az allando meregetes. 😆
En csak poharbol adtam tapszert, direkt nem akartam cumisuvegezni. 1 hetig meregettem minden etetes elott-utan, de kitapasztaltam, hogy neki kb 30 ml-t kell potolnom es viszlat. Na onnantol kezdve en befejeztem, csak 2 naponta egyszer mertem ra a sulyara, nem piszkaltam eteteseknel.
1 hetig minden etetes utan kapott 30 milit.
Aztan mar csak minden masodik etetes utan (amikor “kerte”), es a vegen meg csak este, aztan elhagytuk vegleg, mert ugyesen szopizott. Nyilvan ha egy adott ponton az ellenkezojet lattam volna, nem no a sulya, nem eleg a cici, hanem tobb potlas kell, akkor azt kapott volna.
De van, aki alapbol csak ugy potol, hogy napkozben nem, mert elvan a cicivel es max este/ ejszaka kap tapszert. Azert fontos kovetni a baba sulyat 1-2 naponta egyszer, hogy merrefele mozdul a merleg.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Az én babám 5x evett egy nap elkezdtük a hozzá táplálást és le csökkent 3-ra tápszer +fél üveg bébi étel. Tápszerből kb 3x150-170 ml eszik meg ez elegendő neki? Védőnő szerint kevés.
Sajnos ez is savat csinál: ma olyan moró-reflexbe vágta be magá a 3 hónapos kisfiam,hogy 15 perc volt mire megnyugtattam és utána büfizett és akkor is hallottam,hogy liftezik a gyomrában a tápszer,feljön a kaja...előtte Milumil Ha tápszert használtunk,de attól...
Mennyi tápszert, eszik a babátok?
12+ tápszer, amire már nincs recept
Melegen adom, de mondjuk nem eszi meg mind, azt még 1 órán belül odaadhatom. Ha kéri egy órán belül, akkor viszont az már kihült, újramelegíteni pedig elvileg nem lehet. Nálatok megeszi ilyenkor hidegen, vagy csak melegen szereti?
Kérésre is felírnak?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!