Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés

A kérdés
Evi20001114 nevű felhasználó kérdése:

18 éves vagyok és terhes! Megéri e meg tartanom?

Sziasztok!!Tegnap derült ki hogy terhes vagyok , 5 nap menstruacio késés utan csináltam egy tesztet és pozitív lett.

Novemberben leszek 19, szakmát tanulok jelenleg, érettségi ,szakmai érettségi, alapfokú angol nyelvvizsga mar van a kezemben. De természetesen be szerettem volna azaz be szeretném fejezni a szakmámat, és még egy középfokú angol nyelvvizsgát is szeretnék.

A barátommal bár nem sok ideje vagyunk együtt, szeretjük egymást és ő már dolgozik, 18 éves, azt mondta mindenben támogat akárhogy döntök de ő megtartani szeretné és bevallom őszintén én is.

A szüleink eltérően reagáltak, míg az ő szülei örülnek neki és segíteni szeretnének mindenben addig az én anyám bár nem szidott le az abortusz mellett van legfőképp az iskola miatt. De szakmàt később is tudok tanulni. Max nem ingyenes . Nagyon félek , kételyek vannak bennem mert tudom ha megtartanák az az egesz eletem meg változtatna. Megis efelé hajlok. Kérlek írjatok tapasztalatokat , tanácsokat , mit tennétek a helyemben. Koszonom.  okt. 10. 08:05  Privát üzenet  

A válaszok
1 2 3

Miféle választ vársz? Lesz itt aki majd papol, hogy tartsd meg, más amellett lesz hogy ne tartsd meg ennyi idősen. Ahány ember, annyi megoldás.

Ha saját véleményt kérsz, akkor én 18 évesen nem tartanám meg az aktuális pár hónapos pasim mellett a semmire.A válasz 77%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/25Időpont okt. 10. 08:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Miből akarod felnevelni? Nincs munkahelyed, évekig nem is lesz, mert nem vesznek fel sehova. Egy gyereket fel is kell nevelni, nem csak megszülni. Felelőtlenség megszülni!

A válasz 54%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 58%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/25Időpont okt. 10. 08:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Idegen emberekre akarsz hallgatni?

Abortusz ellenes vagyok de ilyen esetben inkább amellett döntenék.Vagy méginkább az örökbeadás mellett. Arról nem írtál hol laktok.A szüleitek nyakán? Mert akkor jól tudod mi lenne...állandó lepasszolás.

Gyerekfejjel gyereket szülni illetve nevelni?!A válasz 56%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/25Időpont okt. 10. 08:30 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Természetesen el költöznénk ha a megtartás mellett döntünk, albérletbe . Ha nem is rögtön, de mire meg születik addigra szerintem megoldanánk.

# 4/25Időpont okt. 10. 08:33 Privát üzenet
Az elsőnek abban igaza van,hogy teljesen felesleges ez a kérdés.Hisz gondolom ilyen választ is és olyan választ is kapsz majd.Ezt nektek eldönteni.Gondolom nem az alapján fogsz dönteni hogy idegenek mit írnak.Én nagyon abortusz ellenes vagyok.18 évesen azültem,a fiam ma már elmult 19. :)) Nekem ez így jo volt.Semmiről nem maradtam le.Apjával 3 hónapja voltunk együtt mikor kiderült a terhesség.Minden megoldódik a folyamatába.Ha te azt érzed megtartanád,tartsd meg!Millioan vannak akik éveken keresztül harcolnak,szenvednek h.gyerekük legyen.Te szerencsés vagy!

A válasz 65%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/25Időpont okt. 10. 08:35 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Goldmund73 nevű felhasználó válasza:

Tehát mindketten meg szeretnétek tartani, és a két szülőpár közül az egyik szintén mellettetek áll. Sőt, szerintem a te szüleid is segítenének valamennyit, ha megtartanátok.

Párod dolgozik, te már leérettségiztél, de nincs szakmád, azt tanulod.

A középfokú nyelvvizsgát bármikor le tudod tenni, pláne, ha nem kell bizonyítványhoz, felvételihez, akkor lényegtelen szempont.


Szerintem tartsátok meg.


A lakhatásról nem beszéltél, de ha valamelyikőtök szüleinél normálisan tudtok lakni (természetesen csak ideiglenesen), akkor jó eséllyel minden működni fog. De még akkor is inkább tartsátok meg, ha albérletbe kényszerültök.


Ha elveteted, noha a lelked mélyén meg akartad tartani, akkor valószínűleg életre szóló lelki sebet csinálsz magadnak. Ezt is mérlegeld!


Sokan szereznek második diplomát, másik szakmát gyes mellett. Simán lehet, hogy mire óvodába menne a gyerek, be tudnád fejezni a szakmai iskolát.


Az életed megváltozna, igen. Másfajta örömök lennének benne. Ha meg nagyobb lesz a gyerek (vagy ha több is lesz, amikor nagyobbak lesznek), simán lehet még utazgatni, bulizni.

Osztálytalálkozón mesélte egy srác, akinek korán lett gyereke, hogy már nagyok a gyerekek és most be tudják pótolni azt, amit akkor kisgyerekek mellett nem tehettek meg. Semmiről nem fogsz lemaradni, csak más sorrendben lesz.A válasz 58%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/25Időpont okt. 10. 08:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Ja és lefelejtettem,hogy anyával laktunk.És én sem passzoltam le soha.Aki nem volt ilyen helyzetbe az mire fel magyaráz?Honnan tudják hogy te milyen anya lennél?

A válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/25Időpont okt. 10. 08:37 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Goldmund73 nevű felhasználó válasza:

Közben írtál a lakhatásról. Ha normálisan ki tudtok fizetni egy albérletet, akkor még inkább tartsátok meg. Akkor a párod nem is kereshet rosszul.


Az más kérdés, hogy hasonló helyzetben a szülők helyében én próbálnék helyet biztosítani magunknál, hogy saját lakásra tudjanak spórolni abból, amit albérletre költenének. De ha az együttélésből konfliktusok lennének, akkor tényleg az albérlet a legjobb.A válasz 47%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/25Időpont okt. 10. 08:39 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én sem sokkal vagyok nálad idősebb,de, azért jóval előrébb járok nálad. 23 vagyok és van egy 7 hónapos kislányom. Mi terveztük és adott is volt minden. Volt saját kereset, saját ház, autó és egyedül segítség nélkül is tudnám nevelni,ha úgy alakulna,de szerencsére jó a kapcsolatunk. Ha így vissza nézek önmagamra,nem lettem volna jó anya 18 évesen. Az akkori párválasztásaimról meg ne is beszéljünk...Nem voltam elég érett és felelősségteljes egy gyerekhez, akármennyire is annak gondoltam magam. Nem vállalnám más kontójára. Érettségi meg szakma nélkül és legalább kell 1 év munkaviszony, hogy Gyedet kapj. Gyerek mellett nagyon nehéz tanulni. A gyes amit kapnál nem lenne elég semmire.A nagyszülők tartanának el titeket meg a gyereket is? Nézzük csak az anyagiakat.Kb. 25 ezer ft-ot kapnál. Nálunk a baba "csak" 50-be kerül egy hónapban minimálisan. Ha éppen nem beteg,nem kell oltani. Pelenka minimum 10ezer Ft, aztán speciális tápszer,ha valamiért nem tudod szoptatni,nem lehet vagy nem megy az minimum 15-20ezer 1 havi adag, és még nem vettél neki popsikrémet, fürdetőt,ruhákat, gyógyszert,ha beteg lesz, esetleg sensitive mosóport,ha nem bírja a bőre a simát,játékokat,baba felszereléseket pl. kiságy, autósülést, babakocsit. Ott vannak a nem kötelező oltások is,amiket érdemes beadatni. Ezek összesen 95600ft-ba kerültek,de érdemesnek találtam beadatni (rota+agyhártyagyulladás C+B),mert nem azért szültem gyereket, hogy elvigye egy agyhártyagyulladás vagy kiszáradás miatt heteket feküdjünk a kórházban. Aztán ott van a genetikai vizsgálat még a terhesség során,amit szintén érdemes megcsináltatni 30-40 ezer Ft között mozog. 7 hónapos most és kb. már minimum másfél milliót költöttünk rá. Persze nem muszáj neki kiságyat, babakocsit, oltást, szép ruhákat, fejlesztő játékokat venni,de én úgy gondolom, hogy ha már az a gyerek megszületik lehessen egy normális nélkülözés mentes boldog gyermekkora,ahol nem kell attól tartani a szülőknek, hogy a nagyszülők mikor zárják el a pénzcsapot. Ezt amúgy nem úgy írom, hogy milliomosak vagyunk,mert egyáltalán nem a havi 350 ezres bevételünkkel távol állunk tőle és még hitelünk is van,de mindent megtudunk így is adni a gyereknek. Nagyon szeretjük őt is és egymást is,de akármennyire is szeretnétek,a szeretetből nem eszik,nem ruházkodik stb. Gondoljátok át ezt jobban.

A válasz 42%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/25Időpont okt. 10. 09:04 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Rejtvényjáték 728x90
A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a válaszokat. Sajnos az édesanyám nem támogatja az ötletet hogy meg szeretném tartani próbál le beszelni rola ez ez rettentő rosszul esik. Ugy erzem az ember amibe a legjobban megbízók most ellenem van pedig tudom hogy jot akar nekem. Tudom hogy nehez lenne es hogy egy gyerek örök életre szol ebbe en mar mind bele gondoltam. Persze at élni kesobb ezeket egészen mas lesz. Sajnos a döntésém végleges , nem szeretném elvetetni semmiképp sem. Nem tudom hogy anyammal ezekutan milyen lesz a kapcsolatom. Sok minden a gyerek ellen szol- de en mindezek ellenére ugy erzem hogy sikerülne megoldani mindent. Egyedul az anyammal van a gond...

# 10/25Időpont okt. 10. 09:05 Privát üzenet
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
35+1 hetes terhes vagyok, napok óta gyakran keményedik a hasam. Gyakran alatt azt értem hogy kb 20-30percenként. Tartanom kell tőle hogy szülni fogok pár napon belül? Vagy ez semmit nem jelent?
Hogy mondjam el, hogy terhes vagyok és meg kell tartanom?
Belara abbahagyása után mennyi idő múlva lehetek terhes? Muszáj tartanom szünetet?
A kisfiam májusban lesz 2 éves. Szeretnénk egy kistesót is, de az anyagiakat is szem előtt kell tartanom. Ha most lennék terhes, mennyi pénzt kapnék?
8 hetes terhes vagyok, heti rendszerességgel sokat ittam, 2 hete tiszta vagyok, kell-e tartanom a magzati alkohol szindrómától? Kimutatható ez a 24. hétig?
Lehetek úgy terhes hogy orális sex után a pasim keze spermás lett, és utűána megujazott? Nem egyböl utána meg meg is törölte a kezét, de mégis jolenne tudni van e mitöl tartanom...

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések a Teherbeesés rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!