Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Kinek mennyire befolyásolja a...

Kinek mennyire befolyásolja a munkahelye, hogy terhes legyen?

Figyelt kérdés

Bocsi, ennél rövidebben nem tudtam megfogalmazni.

Arra lennék kíváncsi, hogy kiknek mennyire van hatással a baba tervezésére a munkahelye.

Arra gondolok, hogy még csak próbálkoznak és persze nem tudják előre, mennyi idő, míg összejön a baba, ezért munkahelyet váltanak (itt pl. gond lehet, egy próbaidő alatti terhesség) vagy áthelyezik, ahol be kellene tanulnia, de közben lesz várandós stb.

Nekem annyi változás volt a munkahelyemen, hogy úgy érzem, soha nem elég stabil ahhoz, hogy elmenjek szülni. Félek, hogy inkorrektnek gondolnának és ha egyszer szülnék és visszajönnék, kitolnának velem, ha most elmennék pl., de közben meg nem én generálom a változást. De ha most elmennék, szerintem kiutálnának a kollégák, sőt, a főnökség is (férfi főnököm egyáltalán nem támogatja a harmincas, gyermektelen nők felvételét és rólunk, fiatalabbak csajokról is kérdezett már másoktól, hogy hogy tudják, mi a tervünk).

okt. 30. 06:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Wow, nagyon köszönöm, nem számítottam ennyi pozitív válaszra. 😊 Mivel egy csomószor hallom másoktól, hogy a harmincas, gyermektelen nők ne csodálkozzanak, ha nem veszik fel őket, meg hogy mekkora kiesés a cégnek, ha ők elmennek babázni, ezért ez egy eléggé megosztó téma alapból és elbizonytalanodik az ember, hogy nem akar rosszat a cégnek, de közben meg benne van a korban és igen, ez is, hogy mindenkinek egy élete van. Ráadásul ez is igaz, hogy senki nem köszöni ezt meg nekem, ha a cégre gondolok. Bár ahová áthelyeznek terület, ott nagyon szeretem a kollégákat, emiatt nem akarok velük kitolni, de többször is utaltak már rá, hogy számítanak arra, hogy lesz baba nálunk, úgyhogy remélem, hogy nem romlik meg a kapcsolatunk.
okt. 30. 08:21
 12/21 anonim ***** válasza:
86%

Nekem volt egy barátnőm akiknél nagyon nehezen jött össze a gyerek, több év próbálkozás, már lombikoztak. Közben nagyon utálta a munkahelyét, de nem mert eljönni mert mi van ha pont akkor sikerül. Nem akart sikerülni, végül felmondott. Persze hogy utána lett terhes. Új munkája még nem volt, fel nyilván sehová nem vették. De valahogy sikerült megoldania, elment egy tanácsadóhoz, és fogalmam sincs honnan de végül kapott valami gyedet.

Nekem gyes alatt szűnt meg a munkahelyem. Most egy hónapja jár bölcsibe a gyerek, eddig még nem volt munkám, mert sehova nem vettek fel. Pedig több interjún is voltam. Nem tudom hogy a gyerek miatt-e. De úgy néz ki most végre összejött, egy állami munkahelyre valószínűleg fel fognak venni. A pénz siralmas, de jobb mint a semmi.

okt. 30. 08:22
 13/21 anonim ***** válasza:
76%
Semennyire, nekem nem volt munkahelyem, amikor terhes lettem. De ha ilyen munkahelyem lenne, mint a tiéd, gyerek nélkül se akarnék ott dolgozni, nem hogy utána. Sz@rnék rá. Terhesség alatt úgyse tehet semmit, utána meg nem mennék vissza. Akik ezért kiutálnak, azok eddig se szerettek. Oké, hogy nem barátkozni megyek a munkahelyre, de azért ilyen mérgező hely se kell.
okt. 30. 08:46
 14/21 anonim ***** válasza:
59%
Én 30-as vagyok és gyerekmentes, mégis a feltételezés miatt, hogy szülni megyek azonnal nem vesznek fel sehová.
okt. 30. 09:28
 15/21 anonim ***** válasza:
95%

Ne foglalkozz vele, hidd el, más sem teszi.

Ez a logika alapján senki se szüljön, menjen el beteg szabadságra vagy nyaralni.

A munkahely megszűnhet, nem fogja érdekelni őket, hogy mennyire korrekt vagy nem korrekt.

okt. 30. 09:41
 16/21 anonim ***** válasza:
72%

"Semennyire, nekem nem volt munkahelyem, amikor terhes lettem. De ha ilyen munkahelyem lenne, mint a tiéd, gyerek nélkül se akarnék ott dolgozni, nem hogy utána. Sz@rnék rá."

Jó, te sz*rtál rá, mert gondolom a szüleid meg pénzed pasid eltartottak, és mindegy volt, van-e gyeded. Az átlag nőnek nem mindegy, hogy 23 ezret ad-e bele a családi kasszába vagy 230 ezret, és hogy van-e hova visszamennie dolgozni vagy évekig munkanélküli lesz.

okt. 30. 12:05
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Vendéglátásban dolgoztam. Jó volt a fizetés, de bejelentés 4 órás szakmunkásbér. Mikor elkezdtük tervezni, elmentem egy másik helyre, ahol normálisan bejelentettek, táppénz stb volt. Kevesebb volt jóval a bérem, de ez volt az ára a normális CSED-nek, GYED-nek. 1 év után kezdtünk el próbálkozni a babával, de nem hirdettem.

9 hónap múlva együtt örültek velem, mikor bejelentettem hogy terhes vagyok.

Szeretnék visszamenni ide. Jó volt a csapat, gyerekbarát beosztás(ami a szakmámban ritka, mint a fehér holló).

okt. 30. 13:00
 18/21 anonim ***** válasza:
71%

Próbaidőn estem teherbe. Mit csinált a főnököm, a kollégáim és a HR? Gratuláltak :D

(Ja, külföld.)

okt. 30. 14:12
 19/21 anonim ***** válasza:
85%

Amikor az emberben igazán jön a vágy hogy nekem márpedig gyerek kell, akkor megszűnik minden ilyen, hogy inkorreknek gondolnak, ha visszamegyek kiutálnak majd stb… dolgok.

Akkor gyerek kell és kész.

Nálunk évekig nem jött. Elmentem 1-2 orvoshoz , vagy találtak vagy nem. Aztán 5 év ilyen tingli tangli után kimentem délutàn a férjemhez hogy nekem márpedig gyerek kell. Orvos, meddőségi, gyerek.

okt. 30. 15:00
 20/21 anonim ***** válasza:
37%
18igen tudjuk, hogy külföldön a fing is rózsaillatú.
okt. 31. 10:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!