Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Van, akinek szokott lenni...

Van, akinek szokott lenni ovulációs vérzése?

Figyelt kérdés
Október 12 volt az utolsó menstruációm, kb 35 naposak a ciklusaim, és ma barnázni kezdtem. Az okát nem tudom, a terhesség gyakorlatilag kizárt, aktus 18-án történt utoljára, de óvszerrel védekeztünk. Az ovulációmra gyanakszom még, de tizenöt éve menstruálok és van 2 gyermekem , és soha nem tapasztaltam még. Van, akinél jellemző ez? Milyen formában? Csak barnázás vagy rendes vérzés? Milyen mennyiségben, hány napig?
okt. 30. 15:55
 1/10 anonim ***** válasza:
93%

Nekem egy időben volt. Kb. egyetlen egy csepp vért kell elképzelni a bugyin.

Nem napokig tartó rendes vérzés. Ha ilyen van akkor az inkább valami hormonális probléma.

okt. 30. 16:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem is volt multhonapban. Vegre! 2 gyermekem előtt is volt mindig. 2. Baba születése után szerintem nem volt ovum azért nem erezhettem semmit. Probalom rendezni a ciklusom, mert kicsit felborult. De multhonapban mindent is ereztem, szurt a petefeszkem, kicsit barnaztam is peteereskor (csak azon a napon, napkozben), utana el is mult a petefeszekszurka, már eléggé fájt.
okt. 30. 17:49
 3/10 anonim ***** válasza:
Volt olyan szakasza az életemnek, amikor pár évig volt. Nem vagyunk gépek és változunk is.
okt. 30. 18:13
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem még nem volt, de progeszteron hiány is okozhat barnázást.
okt. 30. 20:22
 5/10 anonim ***** válasza:
Mostanában lett ovulációs vérzesem. Ki is derült a probléma, polipom volt, 12 mm-es. Meg is műtöttek.
okt. 30. 22:07
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

2

Mi az hogy próbálod rendezni a ciklusod?

Ez egy megfoghatatlan dolog, hogyan tudnád már rendezni?

okt. 31. 06:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Kedves hatos! Azt jelenti, hogy segítek a szervezetemnek különféle gyógynövényekkel, eletmodvaltassal, etkezessel, edzessel:

1. Az inozitol, különösen a myo-inozitol, segíthet a menstruációs ciklus szabályozásában, különösen hormonális egyensúlyhiány vagy PCOS (policisztás ovárium szindróma) esetén, mert támogatja az inzulinérzékenységet és a hormonok normál szinten tartását. Hozzájárulhat a peteérés javításához, a termékenység fokozásához és a női nemi hormonok, például az androgének túlsúlyának csökkentéséhez.

2. A cickafark segíthet a menstruációs ciklus szabályozásában, a görcsök enyhítésében és a hormonális egyensúly fenntartásában.

3. A palástfű segíthet a menstruációs ciklus szabályozásában, enyhíti a görcsöket és a vérzést, valamint támogatja a termékenységet és a méh egészségét.

4. A maca bevitele segíthet a menstruációs ciklus szabályozásában, de kezdetben enyhe eltolódást vagy erősebb vérzést okozhat, ahogy a szervezet hormonális egyensúlya rendeződik. Ezen kívül javíthatja a hormonális egyensúlyt, enyhítheti a menopauza tüneteit, és növelheti az energiaszintet és az állóképességet.

5. A méhpempő segíthet a menstruációs ciklus szabályozásában és a termékenység javításában, mivel növeli a lutenizáló hormon (LH) szintjét, ami támogatja a peteérést, és hozzájárul a női hormonháztartás egyensúlyának helyreállításához. Rendszertelen ciklus, késés vagy túl rövid periódus esetén is optimalizálhatja a ciklus hosszát és kezdetét.

okt. 31. 08:42
 8/10 anonim ***** válasza:

7

Így már ertem. De inkább ezt így ne mond többet hogy próbálod rendezni a ciklusod. Mert olyan mintha a könyveket rendeznéd. Az hogy próbálsz segíteni a szervezetednek az teljesen oké. Nyilván amiket írtál vagy segít vagy nem.

okt. 31. 09:43
 9/10 anonim ***** válasza:
34%

Kedves nyolcas! Sajnálom, ha számodra félreérthető ez a kifejezés. Szerintem helyes, így továbbra is használni fogom.

A ciklus rendezése (vagyis a menstruációs ciklus szabályozása) magában foglalja a rendszeres naptár vezetést, az egészséges életmódot (stressz csökkentése, elegendő mozgás, kiegyensúlyozott táplálkozás), a hormonális módszereket (fogamzásgátló, injekciók, melyekhez orvosi felügyelet szükséges), valamint gyógynövények (pl. kurkuma, pásztortáska) alkalmazását.

okt. 31. 09:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem régen nem volt, aztán sokáig egy tűhegynyi pötty, aztán rendes vér 1-2 napig. Megtelt a tisztasági. Azt mondta az orvosom, hogy, ha csak középidőben van, az nem baj. Egyébként is küretre készültem, gondoltam, meglátjuk, mi lesz utána. De nem lett semmi, mert abban a hónapban terhes lettem. Azóta nincs. (Több, mint 1 éve szültem.)
nov. 2. 10:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!