Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ezt hogy viselitek/viseltétek?...

Ezt hogy viselitek/viseltétek? Mit tudok tenni, hogy ne kattanjak be?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 35 évesek vagyunk a párommal és ő nemrég adta meg a jelet, hogy kezdhetjük a babatervezést. 8 éve vagyunk együtt, én már kb 5 éve arra vágyok, hogy végre babázhassak. Ez lesz a 4. próbálkozós hónap, tudom, hogy mások akár többet is várnak, néha éveket is, de ez engem nem vígasztal.

Mérhetetlenül el vagyok keseredve, hogy még nem jött össze a baba és már előre érzem a reménytelenséget! Gyűlölöm a munkahelyem, de most nem szeretnék váltani a babatervezés miatt.

Tudom, h korai volt a 8. dpo-n, de tegnap ellőttem egy tesztet és egyértelműen negatív lett. Tegnap már bőgtem egy sort, ebből már pozi biztos nem lesz, ráadásul nagyon erős pms-em van, amitől szenvedek, ma éjszaka többször felébredtem ilyen " mindjárt megjön" érzésre, szóval kipihent se vagyok :( . Ekörül forog az életem,de persze senkinek se akarok erről panaszkodni, egyedül vagyok a teherrel és úgy érzem, hogy belepusztulok! Talán az is segít, hogy leírhattam.

A párom nem akarja ennyire kényszeresen, ezért nem szeretném ezzel terhelni.

Sajnos az nem opció, hogy találjak magamnak hobbit (rengeteg lenne amúgy), mert havi 240 órát dolgozom, egyetemen levelezőn tanulok, nem fér bele hobbi az életembe, de nagyon vágyok a változásra és ezt csak a családalapításban és ezáltal a munkateher csökkentésében látom jelenleg!

Kérlek, ne bántsatok, h itt nyavalygok, eléggé örlöm magam most más miatt is...

márc. 9. 09:58
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
97%
Sajnos pedig lehet a sok stressz miatt nem jön össze. Túl sok mindent akarsz, dolgozni, tanulni, gyereket vállalni. Vmiből engedni kell. Kikapcsolódni, sokat sétálni, kirándulni...
márc. 9. 10:10
 2/34 anonim ***** válasza:
90%

"de nagyon vágyok a változásra és ezt csak a családalapításban és ezáltal a munkateher csökkentésében látom jelenleg!"

Átérzem. Hasonlót éreztem, ugyanennyi idősen. Végül 2,5 év próbálkozás után, 37 évesen lett gyerekem 3 sikertelen inszem és 1 (sikeres) lombik után. Én nem sz.roztam, 6 hónap sikertelenség után mentünk kivizsgálásra. Az idő sarkalatos tényező ilyenkor.

Viszont amit írsz, hogy változásra vágysz és ezt a családalapításban látod meg a munkateher csökkenésében, akkor szólok, hogy a változás tényleg lesz, de nem hogy csökkenne a "munkád", hanem 0/24-es lesz. Plusz ha visszamész dolgozni majd gyerek után, akkor lesz aztán hatalmas a teher, nulla szabadidővel. Ha nincs segítség a kilátásban (nagyszülők, barátok, babysitter, bárki), akkor eléggé kilátástalan az első 10-12 év.

Illetve arra készülni kell, hogy a kapcsolatnak iszonyatos szakítópróbája a gyerek első pár éve. Tehát a fenti mondatodat értékeld át.

márc. 9. 10:14
 3/34 anonim ***** válasza:
95%

Én egyébként javasolnám, hogy menj el vérvételre és nézess hormonokat illetve cukor és inzulinterhelést. Sokszor ezek ludasak a sikertelenségben,és ha már ezt is nehezen viseled, nem éri meg várni, hogy majd egy év múlva elmész vizsgálatra, mert, ha gond van pl pajzsmiriggyel akkor kellhet akár még egy év is mire annyira helyreáll, hogy jöjjön a baba. A dokinak meg nem kell tudni, hogy pontosan mikor kezdtetek próbálkozni... ez csak egy vérvétel, de sokminden kiderülhet belőle.

Már nem is vagytok annyira fiatalok és gyorsan elrepülnek az évek.

A 8.dpo-n butaság testtelni, mert kb millióból egybek lesz valami a teszten. Ha nem akarsz teljesen tönkremenni, akkor 11.dpo-n tesztelsz 10-es tesztel, facellet javasolok. Annál hamarabb ne próbáld.

Kitartás, rajta vagytok az ügyön. Jönni fog az a baba :)

márc. 9. 10:18
 4/34 anonim ***** válasza:
79%

Figyelj nekem 6 év volt. Arra gondolj, hogy a 4 hónap az még a vicc kategória. Egy ciklusban egy egészséges párnak van 25% esélye ha minden stimmel. Ilyen korán nem szabad ennyire rágörcsölni.

Tévesen gondolod azt, hogy a családalapítással a munkateher csökken. Semmi nem csökken inkább nő. Kur.va nehéz a gyerek nevelés. Lehet hogy sz.ar a munkahelyed és ha terhes leszel nem kell bejárni de ha meglesz a baba az egy óriási munka is.

Szerintem te túl vállaltad magad. K.urva sok a 240 óra-+ suli. Azért vagy te ennyire kiborulva és azt várad a teherbeeséssel hogy ez csökken. Hát ha táppénzre mész biztos csökken de ha meg lesz a gyerek akkor rengeteg felelősség, figyelem. 0-24 órás szolgálat vár. Tehát nem minden cukormáz pedig imádod a gyereked.

Pihenned kellene, átgondolni mitől vagy ki 4 hónap után. Mert ez nem a normális kategória. Biztos te is látod ha kiírtad a kérdést. Mi lesz ha 2 év lesz? Akkor becsavarodsz? Felkötöd magad egy fára?

Igenis beszélj a pároddal. Azért a párod hogy támogasson ha te most nem vagy toppon. Ez normális kapcsolatban nem terhelés. Ez támogatás. Most erre van szükséged.

Szerinted a 6 év alatt mire az első lombikkal gyerekünk lett, ki hallgatta a nyűgömet? Hát a férjem. Ki más?

Ha ennyire kivagy, a szexen kîvül mit teszel a gyerekért?

Szeded e a terhes vitamint? Időzített együttlét? Lh tesztek, sport feszkó levezetésre, egészséges életmód. Voltál e hormon vérvételen? Ismered e a ciklusod? Soroljam meg?

Stressz helyett vannak lehetőségek.

márc. 9. 10:21
 5/34 anonim ***** válasza:
77%

Abszolút átérzem.

Nekem az első terhességem 4 hónap után jött össze, de sajnos missed ab lett a vége. Úgy volt, hogy 3 hónapot kell várnunk a műtét után, de az első kontrollon kiderült, hogy szeptált méhem van. Ezt is megműtötték, újraindult a három hónap. Most januárban ismét teherbe estem, de persze a tavalyi traumák nem múltak el nyomtalanul, nagyon nehéz nem állandóan azon görcsölni, hogy mi van, ha megismétlődik. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy akár gyorsan esel teherbe, akár sok hónap múlva, akár van mögötted veszteség, akár nincs, akár rendben van minden, akár nincs, ez sosem egy könnyű sztori (legalábbis a legtöbbünknek nem). Tudom, hogy sovány vigasz, de tényleg az egyetlen dolog, ami segít, ha máshová fókuszálsz. Muszáj akár erőszakkal is magadra erőltetned az érdeklődést a világ egyéb dolgai iránt: egy séta, egy jó étel, egy kulturális program, egy könyv vagy sorozat, egy szépen kitakarított lakás. Bármi, ami huzamosabb időre lefoglalja az agyadat. És nem, ez a legtöbbünknek nem megy spontán, hanem tudatosan kell efelé terelni magad. Nem az "engedd el, ne görcsölj rá" baromsággal akarok jönni, ettől én is tüzet okádok. De én azt tapasztalom, hogy érdemes megerőltetni magunkat olykor, mert csak ez segít a reménytelenül vánszorgó, szorongással teli időn.

Illetve igen, beszélj róla. Lehetőleg olyanokkal, akik hasonló helyzetben vannak. Nagyon meg kell válogatni, mert igen, a legtöbb embernek az a reakciója, hogy "áááh, nem kell ezen ennyit pörögni, majd jön, amikor jön". Na, szerintem ez az, amiről mindenkinek, aki járta már ezt az utat, 200 lesz a vérnyomása...

A párodnak pedig le kell kommunikálni, hogy mi zajlik benned. Ez a kettőtök bulija. Nem kötelező neki is arcon pörögni, de legyen tudatában, hogy te most épp ebben az állapotban vagy, és segítsen, ahol tud. Ez viszont alap.

márc. 9. 10:26
 6/34 anonim ***** válasza:
23%

nemrég adta meg a jelet, hogy kezdhetjük a babatervezést

Öööö, ennek semmi értelme. Egyrészt normális kapcsolatban nem jeleket adnak, hanem megbeszélik, másrészt meg terveztek, hanem próbálkoztok...

márc. 9. 10:47
 7/34 anonim ***** válasza:
84%
és meggondolnám, hogy ha ezt nem beszélheted meg a pároddal, mert nem akarod terhelni, akkor egyáltalán vele akarok-e gyereket.
márc. 9. 10:50
 8/34 anonim ***** válasza:
94%
Én a helyedben elkezdeném minél hamarabb a kivizsgalasokat. Tudom, tudom, mindenki azt írja, hogy nem kell ilyen korán, de azért (bocsi) 35 évesen nem fiatal már egy nő anyaság szempontjából, és nyilván nem akarod húzni az időt, ha esetleg bármi (akár kisebb) gond van, hogy később derüljön ki. Sok sikert!
márc. 9. 11:29
 9/34 anonim ***** válasza:
64%
Okos vagy, hogy a teherbeeséshez írtad, nem a teherbeesési nehézségekhez. Ott szétszednének.(Jogosan😁). De legalább felismerted, hogy ezt nagyon túltolod, 4 hónap semmi. Viszont a korod miatt 6 sikertelen hónap után bejelentkezhettek meddőségibe, ha valami van, mielőbb el tudjátok kezdeni kezelni. De egy kicsit tényleg próbálj lazulni. Ha ne adj Isten van valami apróság, amit kezelni kell, az kb.fél évbe beletelik, amíg eredményes lesz. Te azalatt megőrülnél, ezzel a hozzáállással. De most arra gondolj, hogy semmi bajotok. Egyszerűen nem azonnal jött össze. A többséggel így van.🤞
márc. 9. 12:24
 10/34 anonim ***** válasza:
62%
Egyébként 4-es és 9-es válaszához annyit írnék, hogy igen, értem, hogy a több évhez képest nevetségesnek hangzik ez a 4 hónap. De senkinek a baja nem érvénytelen azért, mert valakinek nagyobb van. Neki most ez a küzdelme, nem az, hogy mi lesz vele, ha évekig nem sikerül. Szóval nem, nem jogos, ha szétszedik emiatt. A gyereket se szedjük szét, ha sír, amikor lehorzsolja a térdét, mert valakinek levágta a vonat a lábát...
márc. 9. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Sovány "gyenge alkatú" kismamák! Hogy viselitek/viseltétek a terhességet? Akik már túl vannak rajta, milyen volt a szülés? Kijött az aranyeretek?

Én csak pár hetes vagyok, nálam most kezdödtek el:émelygés, egésznapi rosszullét, fejfájás, fáradtság, mellfájdalom szóval szokásos klasszikus. Elsö baba,és utolsó baba. Egy gyereket terveztünk, egy is lesz. ezeket leszámítva, még elvagyogatok(még) has amon még semmi...

Hogyan viselitek (viseltétek) a szülés körüli napokat?

Néhány nappal vagyok a kiírt időpont után, de már most agyon idegesítenek az ismerősök kedves érdeklődései, hogy "na mi újság a babával? Egyben vagytok még?" Azon kívül is pocsékul erzem magam, nehezen mozgok, viszketek, az orrom folyamatosan be van dugulva, még mindig...

Hogy viselítek / viseltétek újszülött babátokkal az éjszakai sötétséget?

Kisfiam 3 hetes ès 2 napja ùgy alszunk hogy egy nagyon gyenge èjszakai fèny van a szobàban. Előtte az èjjeli lámpa ègett egèsz èjszaka, hogy ha bàrmi van a babàra làssak. De ezt nem lehet a vègletekig...

Lombikosok! Ti, hogy viselitek/viseltétek a végeláthatatlan hercehurcát?

Én nagyon kivagyok lelkileg. Pénteken voltunk a Kaáliban az első konzultációt, és októberre kaptunk lombik időpontot, addig is rengeteg vizsgálatra kell elmennünk. Ráadásul azt mondta a doki, hogy így is csak 34% a siker. Ráadásul egy elég súlyos endometriózissal...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!