Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Az mennyire jó vagy éppen nem...

Az mennyire jó vagy éppen nem jó hogy életemben 5 évig szedtem fogamzásgátlót,és mással nem károsítottam magamat?

Figyelt kérdés

Mert legutolsó látogatásom a nőgyógyásznál 43 éves vagyok,közli a doki nem szedek semmit ?

Nem védekezünk semmivel a nem kívánt terhesség ellen mondom de …….alig szexelünk!!

Mert azt hallottam hogy a mostani nézetek azt vallják hogy az mennyire gáz mert fontos szedni !!

Mert állítólag összefügg néhány egészségügyi dologgal pl visszérbetegség ??

aug. 5. 19:42
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
Nem ertem, mire szeretnel kilyukadni? Az a gaz, aki nem szed tablettat? Ki szerint?
aug. 5. 19:44
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Az mennyire jó, vagy nem jó, hogy 43 éves korod ellenére egy normális mondatot nem tudsz úgy leírni, hogy érthető legyen?
aug. 5. 20:06
 3/10 anonim ***** válasza:
86%

Nem jok a forrasaid. Eletemben egyetlen percig se szedtem semmit, nem volt spiralom es egyeb, nekunk teljesen megfelel a gumi.

Soha nem volt ez problema.

Az orvos csak megkerdezte, hogy szedsz-e gyogyszert gondolom, tolem is sokszor kerdeztek mar. Ez informacio szamara, ennyi, semmi tobb.

aug. 5. 20:16
 4/10 anonim ***** válasza:
90%

Hű, én se teljesen értem, mit szeretnél mondani…

Egyébként mindenkinek a saját döntése, hogy mit nem szed vagy nem szed. Nem a tabletta az egyetlen elfogadható módja a védekezésnek. Én se szedtem soha. Amíg nem akartunk babát, cikluskövetéssel és megszakítással védekeztünk (mindkettőt helyesen alkalmazva). Senki nem szólt egy szót sem ellene.

Az a gáz, aki nem tud normálisan védekezni, és fogalma sincs a saját teste működéséről. Összevissza szedi a tablettát, “csak egy kicsit beteszi” gumi nélkül, azt hiszi, hogy a naptár pontosan tudja az ovulációját, stb… aztán úgy jár abortuszra, mint más fogorvoshoz. Na ez gáz. Az, hogy valaki nem a tablettát választja, nem az.

Viszont! Az “alig szexelünk” se tűnik nekem egy életbiztosításnak. A terhességhez pontosan 1-1 db petesejt és spermium szükséges. Ahhoz pont elég alig pár alkalom is… Feltéve, ha az védekezés nélküli, és megfelelő időben (peteérés előtt, alatt, vagy röviddel utána) történik. Szóval ha nem akartok gyereket, akkor valahogy védekezzetek. Nem kötelező tablettával.

aug. 5. 20:27
 5/10 A kérdező kommentje:

Igen kicsi összevissza lett sorrY ezért nem kell leugatni senkit!!

Nem kell válaszolni ha nem akarsz ennyi bunkócskám!😆👍

aug. 5. 20:47
 6/10 anonim ***** válasza:
89%
Soha életemben nem szedtem fogamzásgátlót, és nincs visszérbetegségem. A nőgyógyász minden évben megkérdezi, hogy szedek-e valamit, mert hozzátartozik a vizsgálathoz, hogy megkérdezze. Mindig mondom, hogy semmit, feljegyzi, kész, pont. Soha nem mondta, hogy "fontos szedni" (mert ez nem is igaz) az meg, hogy most éppen ezzel kapcsolatban mi a divat, nem érdekel.
aug. 5. 20:49
 7/10 anonim ***** válasza:
12%

A legjobb az, ha egyàltalàn nem szedsz semmilyen gyógyszert.

Minden szintetikus gyógyszer méreg. A fogamzásgátló tabletták is károsak az egészségre és ezt senki nem titkolja, hiszen ha elolvasod a betegtájékoztatót láthatod, számtalan lehetséges mellékhatása van és ezek nem rögtön jelentkeznek, mint egy allergiás reakció. Hanem az éveken keresztül szedett tabletta okoz(hat) betegségeket.

A spiràl sem egy egészséges fogamzásgátló módszer, hiszen úgy hat, hogy steril gyulladást okoz a méhben.

Oké, de a steril gyulladàs is gyulladàs. Azt meg hagyjuk, hogy a tartós gyulladàs milyen csúnya folyamatokat indít el.

Szóval a legjobb az, ha gumit használtok vagy megszakításos módszerrel szexeltek.

Persze ezek nem 100% biztos módszerek, de azért ha odafigyel az ember, akkor jó eséllyel nem lesz belőle terhesség. Ha pedig mégis akkor majd eldöntik mi legyen. De ez még mindig jobb forgatókönyv,mint hogy állandó gyógyszerszedéssel nyírd ki a szervezeted.

Eljön majd azaz idő is, ha öreg vagy beteg leszel... De legalàbb addig ne mérgezd magad, amíg nem muszàj.

aug. 5. 22:07
 8/10 anonim ***** válasza:
86%

A stílus maga az ember…😩

Nem értem én sem, hogy pintosan mit szeretnél kérdező mondani.. vagy kérdezni?!

Én megdicsérlek amiért nem károsítod magad semmivel! Ügyes vagy!😀35 év fölött amúgy sem érdemes fogamzásgátlót szedni, mert növeli a trombózis esélyét és persze sok minden másba is bekavarhat… visszérről még nem hallottam. 😀

Az meg, hogy ritkán van szex apjukkal semmit se jelent, mert egyetlen egy alkalom kell ahhoz, hogy megfoganjon egy baba.

aug. 5. 22:23
 9/10 anonim ***** válasza:
49%

Szerintem szedd a tablettát, hogy véletlenül se szaporodj.

Azt hittem ez egy 15 éves kérdése 🫪

aug. 5. 23:54
 10/10 anonim válasza:
100%
5.senki nem volt bunkó ellenbem veled...de tudod a stílus maga az ember ahogy mondják.
tegnapelőtt 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Ha valaki fogamzásgátló tabletta mellett esik teherbe, milyen tünetei lehetnek?

Sziasztok! 10 évig szedtem probléma nélkül fogamzásgátlót. Úgy voltunk a párommal, hogy ha mellette mégis terhes lennék, akkor előbb jönne a baba, mint terveztük, de megoldjuk. Abbahagytam, 9 hónap múlva sikerült is teherbeesnem. Viszont több gyereket nem szeretnénk....

Lehetek terhes? Fogamzásgátlót màrcius 17-én hagytam abba.

Menstruáció: • aprilis 18-21 • május 23-26 Együttlét: Április 19,20,21,24,30 Május 1,4,5,7,9,10,12,15,19,20,22,26,30,31 Junius 1,2 Lehet képzelõdöm, viszont sokminden nem ízlik, amit eddig nagyon szivesen ettem. Gyakran vagyok rosszul (nagyon enyhe...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!