Ez szerintetek IR?

Figyelt kérdés

Glükóz 0': 4,5 mmol/l

Glükóz 60': 6,1 mmol/l

Glükóz 120': 6,9 mmol/l

Insulin 0': 6,6 ulU/ml

Insulin 120': 43,0 ulU/ml

60 perces inzulint nálunk sajnos nem néznek, pedig a dokim kiírta. A labor ezt így tartja jónak. Nonszensz, de ez van...

Az orvosom szerint nem vagyok IR.

A baba mégsem jön, mert nincs pé.-m.

2014. máj. 14. 12:35
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem hasonló volt, bár csináltak 60 perces terhelést is.

Ha a dokid szerint nem vagy rezisztens, akkor higgy neki!:) Nálam magánklinikán nézték meg és a saját dokim értékelte ki. Azt mondta, hogy nem vagyok IR-es, de tartsam a diétát.

Esetleg mutasd meg másik orvosnak is, de ha nincs péd, az lehet mástól is, ezek szerint.

Kérd a dokidat, hogy küldjön más vizsgálatokra is el! Egyébként pl. Istenhegyin megcsinálják magánban, nem kell beutaló, és 3-szor vettek tőlem vért, nagyon precízen ki is értékelték, szerintem adj neki egy esélyt!

2014. máj. 14. 12:55
 2/12 A kérdező kommentje:

A MensMentisbe megyek, nyárra kaptam időpontot. Remélem kiderülnek az okok végre.

Egyébként a diéta mindig 160g ch-ot kell, hogy tartalamazzon?

2014. máj. 14. 13:12
 3/12 anonim ***** válasza:
Érdekes a labor hozzáállása, mert lényeges a 60 perces inzulin is, mivel az éhgyomri után megivott cukros víz terhelésre kíváncsiak. Ugyanis először ugye megemelkedik a vércukor érték, erre termeli a szervezet az inzulint, aminek hatására a 3. vérvételnél a glükoznak is vissza kell esnie az inzulin hatására, valamint az inzulin termelésnek is mérséklődnie kell. Már pontosan nem emlékszem, de nekem a cukor 7 volt induláskor, majd 10 körüli lett, a harmadik mérésnél pedig visszaesett asszem 4, 5 körülire. Az inzulinom induláskor normál értéken volt, majd emelkedett, arra emlékszem, hogy a harmadik mérésnél még több volt az elsőnél, 100 fölötti, majdnem 5x-e az ilyenkor elfogadható értéknek. Az bizony IR volt, kezdődő 2 tipusú diabétesszel. Egyébként én magán meddőségi klinikáról mentem fizetős laborba, 3 éve volt 9-10 000 Ft körüli összegbe került, e-mailben küldték az eredményt, nem kellett visszabumlizni érte. Elméletileg azt mondják a 120 perces inzulin érték jó ha 25 alatti értéket mutat, de hangsúlyozom, nem tudom pontosan. Peteérés hiánya mástól is lehet. Nekem ir mellett pl volt peteérésem, csak tüszőrepedésem nem.
2014. máj. 14. 13:32
 4/12 anonim ***** válasza:
3/3-as vagyok, rosszul írtam, a harmadik inzulin értékem a másodiknál is magasabb volt. Először 160gr ch diétát kellet tartanom, mivel fogynom kellett 10 kilót, utána azt mondták elég a 180gr, de az életem végéig. Hát hazudnék, ha azt mondanám, hogy grammra pontosan betartom, de igyekszem.
2014. máj. 14. 13:36
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Én tartottam magam egy darabig a 160-hoz, de a tiltott ételeket szerintem nem lehet betartani. Nem lehet pl. cukrot+mézet enni, hagyjuk már...:D Meg a gyümölcscukrot is kerülni kell, hát...elég érdekes volt.

Viszont mellékesen, az állandó hüvelyproblémáim is megszűntek tőle, a sport miatt meg szuper alakom lett, és fura, de mióta nem tartom be annyira szigorúan (és egy baleset miatt nem sportolok jelenleg), mégis valahogy jobb formában vagyok, mint az IR diéta előtt.

Én vettem róla egy könyvet, de neten is sokféle diéta van, nézz utána, vannak betarthatók is.:)

2014. máj. 14. 13:38
 6/12 A kérdező kommentje:
Ez a diéta nem lesz könnyű,de meg kell próbálnom. :)
2014. máj. 14. 15:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

De minek, ha a dokid szerint nem vagy IR-es? Minek diétázol akkor? Sportolni gondolom, így is sportolsz rendszeresen, más meg nem kell.:)

Viszont jó ötlet a kivizsgálás, hogy miért nincs péd.

Nekem a "majdnem IR-em" a diétával javult, sőt, 1 évre rá teherbe is estem spontán, antibiotikum+hüvelygyűrű mellett. :) Bár hozzáteszem, hogy az USA-ban fogant, szóval hormonokban nem volt hiány az élelmiszerek miatt.:)

2014. máj. 14. 17:04
 8/12 A kérdező kommentje:
Azért kellene a diéta, mert 20 kg feleslegem van, és sajnos nem is sportolok :S
2014. máj. 14. 18:12
 9/12 anonim ***** válasza:
A 120 perces inzulin sok, maximum ötszöröse lehetne a 0 percesnek
2014. máj. 14. 21:13
 10/12 A kérdező kommentje:
Akkor jó ötlet a diéta, igaz?
2014. máj. 15. 08:47
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!