Kezdjek HSG-vel?
5 év meddőség után végül elmentünk kivizsgálásra, a HSG-n kiderült hogy a jobb oldali petevezető 100%-ig elzáródott, a bal 95%-ig. A vizsgálat után az orvos lombikot javasolt, de hozzátette, hogy a kontrasztanyag esetleg a bal oldalon feloldhatta kicsit jobban az elzáródást, mert átjutott, de nagyon-nagyon szűk a petevezető. valószínűleg nem az elzáródástól, hanem anatomiailag, így születtem, mert a méhszájam is nagyon szűk. Mire átgondolhattuk volna a férjemmel a továbbiakat (lombik vagy örökbefogadás...) addig már teherbe is estem a HSG-t követő első hónapban. Azóta megszületett a pici lányom, éppen ma 9 hónapos.
Szeretnénk egy kistesót, csoda lenne ha sikerülne. Véleményekre lennék kíváncsi, hogy próbálkozzunk, vagy rögtön menjek el egy HSG-re? Ti mit tennétek, mert 38 éves vagyok, szóval nagyon ketyeg... Úgy gondolom, hogy a kontrasztanyag kitágította a petevezetőt, de szerintem az eltelt 19 hónapban vissza is szűkült. Ezt csak én gondolom.
Missed ab után újra szeretnénk babát (mi is jócskán benne vagyunk a 30-as években, és még nincs babánk.)
Azt mondta a doki, hogy csinál egy HSG-t, hogy nincs-e vmi fertőzés odabent, amitől később gond lehet. Viszont azt javasolta, hogy azt a hónapot (árpilis) hagyjuk ki, ne próbálkozzunk.
Én nagyon elkeseredtem, hogy még egy hónapot várnunk kell, viszont erre azt mondta a doki, hogy inkább várjak a HSG miatt egy hónapot, mert utána sokkal nagyobbak a teherbeesési esélyek, mintsemhogy azonnal nekiállunk "babát gyártani", de a HSG kihagyása miatt hosszú hónapokig hiába próbálkozunk.
Szóval, szerintem nem lehetetlen, hogy HSG nélkül is gyorsan teherbe tudnál esni, de reckírozz, mert lehet, hogy mégsem sikerül, és így hosszú hónapokat vesztegetsz el.
Inkább menj el HSG-re, és akkor nagyobb eséllyel esel gyorsan teherbe. És ha gyorsan "beüt" a baba, akkor meg olyan mindegy, hogy a HSG-től történt-e így, vagy sem :)
(OFF: nekem is a jövő héten lesz ovum. Nagy reményt adott, hogy neked az ovu utáni hónapban összejött a baba.)
25. héten burokrepedésem volt. Tulajdonképpen nem missed ab volt, hanem koraszülés. Az ellenségemnek sem kívánom!
A HSG is azért volt, mert valószínűleg felszálló fertőzés okozta a repedést, és egy ilyen fertőzéstől letapadhat a petevezeték.
A dokim azt mondta, hogy szerinte 3 hónapon belúl össze fog jönni.
Legyen így! szívből kívánom neked is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!