Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mi a teendő ilyenkor? Amikor...

Mi a teendő ilyenkor? Amikor már elvileg megértem a gyerekvállalásra, de félek tőle? A párom már nagyon szeretne.

Figyelt kérdés

Nem tudom elképzelni, hogy fórumokon lógok, és vitaminokkal tömöm magam és rágörcsölök. Ahogy azt sem, hogy a baba születése után teleposztolom a közösségi oldalakat a terhességem menetével+a baba képeivel. Egy-két kép okés, de amit egyesek csinálnak, az nekem sok. De persze gondolom, nem is az a normális. Továbbá, nem találtam még egyelőre egy rendes orvost sem. Meg nemsokára fejezem a sulit, átmeneti munkám van, nem a szakmámban. Sokan viszont munka nélkül is vállalnak, mert "az milyen szép". Velem van a baj? Attól is tartok hogy túlgondolom a dolgokat... a páromnak amúgy jó állása van, de tervezünk elköltözni egy nagyobb városba, ahol nekem is lesz lehetőségem.

27 vagyok(és nem, nem az alapképzést fejezem most, hanem felsőbb fokozatot, mielőtt valaki azzal jönne, hogy béna vagyok :)

2016. jún. 24. 12:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
kedves Kerdezo! még elvileg sem értél meg ra. nem bantasbol de szamomra ez derul ki a soriadbol. majd akkor ersz meg ra, ha nem gorcsolesnek fogod tekinteni hogy mikor van peteeres, hanem.fontosnak tartod hogy mielobb osszejojjon mert mar szeretned valoban (sajnos spontan modon eleg nehez a dolog es aki 30 felett van altalaban mar ragorcsol mert siet). nem fog erdekelni a facebook hogy ki mt postol vagy mit nem sot kivancsi leszel a babazassal kapcsolatos kerdesekre forumokra mert rajossz hogy egyedul nehez megoldani bizonyos helyzeteket ha kozben tapasztaltabbaktol is kersezhetsz pl itt az oldalon..kesz leszel ra ha lesz biztos parkapcsolatod, sajat egzisztenciad jo allasod ami tervezheto jovokepet ad, es ugy erzed majd nem okozna mar gondot eltartani egy harmadik embert illetve szakmailag esetleg nem elegit mar majd ki uresnek erzed majd magad - ha eljon ez, teszem hozza nem mindenkinel jon el akkor majd nem vallalsz gyereket az sem kotelezo....addig se kattogj azon mi van ha elvileg megertel ra, mert nem, nem ertel meg ra ahogy olvasom a soraid...voltam en is 27, akkor vallatuk az elso babam. de abszolut nem ugy gondolkodtam rola mint amiket irsz :)
2016. jún. 24. 14:04
 12/18 A kérdező kommentje:
A többi okés, a biztos kapcsolat is megvan, nemsokára házasodunk.
2016. jún. 24. 14:18
 13/18 A kérdező kommentje:
De akkor meg az érdekel, hogy mindez miért van így nálam? Miért vagyok más, mint a többi nő? Valami hiányzik talán belőlem? :(
2016. jún. 24. 14:19
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, nem vagy egyedül. A mai fejlett társadalom erről szól, és azt hiszem, ezt mi, az idősebb generáció basztuk el. Mi voltunk azok, akik abban a korban nőttünk fel, amikor még nem volt ciki, ha valaki kivágott orrú tornacipőben jelent meg a tesi órán, és mi voltunk azok, akik nem akartuk ezt a gyerekeinknek. Mi voltunk azok, akik a seggetek alá toltunk mindent, hogy ne szenvedjetek hiányt semmiben. Mi voltunk azok, akik ezzel elértük azt, hogy nem tanultatok meg nélkülözni, nem tanultatok meg várni valamire, nem tanultatok meg lemondani dolgokról valamely cél elérése érdekében. Egy gyerek pedig - valljuk be nyugodtan - rengeteg lemondással jár.
2016. jún. 24. 15:30
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nem vagy más, mint a többi nő. Nagyon sokan 30 alatt nem akarnak még babát, mert vagy van még más tervük vagy még nem tudják magukat elképzelni, hogy babáznak.

Szerintem örülj neki, hogy még nincs benned vágy utána.

Én ahogy írtam, már szeretnék babát, de megbeszéltük a férjemmel, hogy várunk még 1 évet minimum. Szóval nekem nem annyira jó, mert sokszor eszembe jut, napi szinten, hogy már szeretnék és sokszor úgy érzem nehéz kivárni. :)

Szóval szerintem annak örülj, hogy benned még nincsenek ezek. :D

2016. jún. 24. 16:12
 16/18 anonim ***** válasza:
nem vagy más, ugyanúgy gondolkodsz mint a többi huszonéves (sajnos kevés huszonévest ismerek aki gyereket akar vállalni, még kevesebbet, aki tud is, mert felépítette vagy családtól megörökölte az egzisztenciát...az hogy valakinek huszon évesen anyagi háttere legyen hozzá, szintén igényel némi érettséget)
2016. jún. 24. 18:01
 17/18 anonim ***** válasza:
Szia! Az tuti, hogy te még semmiképpen nem értél meg a gyerekvállalásra! Eleve, egy fórumon kérdezed meg, hogy mi a teendő?! Ez sem az érettségre vall... Bár, megjegyezném, hogy igazából akkor érsz meg a feladatra, mikor anya leszel! Addig hiába gondolkodsz ezeken, hogy milyen lesz, mert fogalmad sincs! Ez meg, hogy a kép posztolgatással meg fórumokkal jössz itt, hát még inkább gyerekes felfogásra vall! Jobb is, ha még vársz addig, amíg minden porcikád nem vágyik egy kisbabára!
2016. jún. 25. 08:43
 18/18 A kérdező kommentje:
Szerintem meg az vall gyerekes magatartásra, ha valaki úgy vállal gyereket, hogy munkája sincs. Az, hogy itt valamit kérdezek, mert tanácsra van szükségem, egyáltalán nem gyerekes.
2016. jún. 25. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!