Nem jön a kistesó?

Figyelt kérdés

Szeretném megkérdezni, hogy volt-e köztetek olyan, aki hasonló helyzetből indult, és végül sikerült neki a baba?

Nekem enyhe inzulinrezisztenciám van, emellett kb. 23 kg túlsúly, (az első terhesség óta) valamint pajzsmirigy-alulműködésre is szedek gyógyszert. Az első két terhességem viszonylag hamar, a 3. ciklusban összejött, de sajnos a másodikat tavaly augusztusban elveszítettem. Azóta próbálkozunk, de eddig sajnos sikertelenül. 🥺

Akinek volt hasonló helyzete (IR, túlsúly, PM gond, vetélés után), nektek mikor sikerült, és mi segített?

jún. 10. 12:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
94%
Neked egyértelműen a fogyás segítene. 23 kg plusz a rengeteg. Ha az első terhesség előtt ennyivel könnyebb voltál nyilván nem volt nehéz, hogy hamar összejöjjön...
jún. 10. 12:32
 2/12 anonim ***** válasza:
52%

Nekem második terhességem,9 hónapban vagyok.

Tavaly augusztus óta próbáltunk "kistesót" akkor nem jött össze.

A következő hónapban már igen.

Nem tudom mi lehetett én azt hittem terhes vagyok mert késett.

De végül kiderül, hogy nem, csak nagyon fura volt mert az első gyerekünk elsőre megfogant. (Most 2 éves)

jún. 10. 13:19
 3/12 anonim ***** válasza:
5%

Miért kell kistesó, a meglévő gyereked miért nem felel meg?

CSOK?

jún. 10. 13:48
 4/12 A kérdező kommentje:

Nem azért akarunk kistesót, mert az első nem ’felel meg’, hanem mert szeretnénk még egy gyereket. Tudod, ilyen is van.

Nem minden gyerekvállalás szól a CSOK-ról.....

jún. 10. 14:00
 5/12 anonim ***** válasza:
30%
Hát én biztos hogy nem vállalnék még egy gyereket addig amíg 23 kiló túlsúlyban vagyok. Azzal tisztában vagy, hogy a terhesség végére lesz még minimum 10-15 kiló? Szerinted a szervezeted azt hogy fogja bírni? Ne haragudj, én nem ítélkezni akarok, de ne csak az legyen az életcélod, hogy szülöd a gyerekeket, foglalkozz kicsit magaddal is. Lehet a férjed is hálás lesz
jún. 10. 14:21
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

IR diétát tartod?

Szerintem is érdemes fogyni, viszont inkább magad miatt, hisz azért egy 75-80 kilós nőnek (a 23 plusz alapján) szerintem össze kellene jönnie a babának.

IR-re egyébként inofolicot, és 160-180 grammos ch diétát javasolnék. Úgy egyébként a súlyod is meg fog indulni lefelé, ha figyelsz a zsírbevitelre is.

jún. 10. 14:31
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Hasonló helyzetben vagyok, de még nem sikerült sajnos.

Mondjuk nekünk az első is 4 év volt...🥺

Terhességi cukrom lett, amiből maradt enyhe IR. Hónapokig tartottam még a diétát, de úgy sem jött össze. Mi már másfél éve próbálkozunk. De semmi. Az első is úgy volt, hogy előtte soha semmi: se egy vetélés, se kémiai...na nem mintha az jobb lenne, de hogy ez is fura, hogy hosszú évek után egyszercsak sikerül.

Most a kistesó nem jön. Túlsúly az nálam is van, olyan 10 kg. De amikor még nem volt, csak 4, akkor se sikerült. 🤷

jún. 10. 14:40
 8/12 anonim ***** válasza:

Én PCOS-el küzdöttem, 25kg túlsúlyos volt rajtam, nem igazán indult meg a fogyás, sajnos.

Első próbálkozásra összejött, sajnos a 11.hétben missed ab lett. 3 hónap letelte után, ismét elsőre összejött , most vagyok 31hetes, semmit sem hiztam terhesség alatt, konkrétan a baba súlya rajtam a plusz.

jún. 10. 16:30
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem csak (kezelt, enyhe) pm alulműködés volt, viszont a hormonjaim nagyon nem akartak beállni szülés után. 12 hónapig próbálkoztunk, mire végre sikerült. Mikor szültél? Szoptatsz?
jún. 10. 22:17
 10/12 anonim ***** válasza:
Diéta mellett sportolsz is?
jún. 11. 05:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!