38 éves kor felett érdemes kombinált tesztet csináltatni, vagy célszerűbb eleve valami komolyabb genetikai tesztre menni?

Egy biztos, hogy kombináltat és mellé nipt tesztet (prena, nifty, trisomy, panoráma stb.) is felesleges.
Ha nipt tesztet szeretnél, akkor engedd el a kombináltat, felesleges pénzkidobás, akkor is ha csak 20.000 Ft és kemény 2 nappal hamarabb kapsz eredményt.
A 12 hetes genetikai UH az egy független dolog, ott nem csak a genetikai, hanem minden egyéb rendellenességet néznek, szóval azt nyilván nem szabad kihagyni, csak a kombinált tesztet (a vérvétel részt) nem muszáj kérni mellé, hanem helyette lehet nipt tesztet választani.
Én 30 évesen is nipt tesztet (trisomy alap) csináltattam, én azt biztosabbnak éreztem. Őszintén nekem benne volt az is, hogy biztosra szerettem volna tudni a nemét, nem akartam azt várni, hogy vajon mikor fordul úgy, hogy látszon.
Másodiknál, idősebben lehet már nem csak az alapot fogom kérni, hanem ami több mindenre szűr. (Kombináltat nem, mint írtam e mellé felesleges)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!