Fogadott orvos tulajdonképpen mit jelent?
"Fogadott orvos tulajdonképpen mit jelent?"
Ezt: "Felkérem a majdani szülés levezetésére és a terhesgondozásra - gondolom. "
"Ez azt is jelenti, hogy ha az sztk-s rendelőjébe megyek, ott is fizetni kell?"
Ott -nálunk- nem kell.
" Vagy csak a magánban? "
Bizony.
"A szülésért a tarifát közli vagy meg kell kérdezni? "
Ésszerű megkérdezni. Van, aki fixet mond, van, aki "amennyit gondol"
"Ha van fogadott orvosom, ugyanúgy órákat kell várnom a rendeléskor, vagy előreveszi a "saját" pácienseit?"
Magánrendelesre be lehet jelentkezni, SZTKban meg érkezési sorrend van. Ha ott is adsz penzt, akkor talán előrébb vesz.
Sztk-s rendelésen ha mentem a dokimhoz (nem sokszor volt ilyen), nem kért pénzt. Igazából miért is kérne? A kórház eszközeit használja.
Én megkérdeztem,hogy szülne-e velem. Jót mosolygott és mondta,hogy természetesen. Neki fix tarifája nem volt.
Ezt a várakozós dolgot nem értem? Magánrendelésen nem kell várnod.
Nálam így volt: A kórházban is kért pénzt, hiába a kórház eszközeit használta, a magánrendelőjében nem volt UH. Ezt elfogadtam, túl léptem rajta, mert megcsörgettem, ha beértem és jött is egyből, a szakértelmére tartottam igényt és nem rendelt, a szülészeten volt.
Megkérdeztem mennyi a szülés és nekem mondott összeget. Ez is tőled függ. Van akinek ez nem szimpatikus. Én ezt is elfogadtam. De kérdezz rá mindenképpen. Sosem kellett várnom. Ja, de bocs, egyszer, akkor éppen szülést vezetett le. Időpontot kaptam a magánrendelőbe, avgy ha a kórházba voltam, meg kellett csörgetnem, mint írtam és már jött is.
A fő kérdésed már összetettebb. Mindenkinek mást jelent a fogadott doki. Nekem azt is tartalmazta, hogy a vajúdásnál legyen velem. Vegye figyelembe a kéréseimet, ne vágjon, csak ha szükséges pl. meg más dolgok. Kérdezhessek 1000szer is, ha akarok és ne úgy beszéljen velem, mint egy hülyével. Bármikor elérhessem, bár nyilván nem hívtam volna Szenteste csak ha nagyon szükséges. :) Szóval számomra ezt jelenti a fogadott doki, hogy a baba és a mama egészségét szem előtt tartva azért figyeljen a kéréseidre, ne 5 perc alatt rázzon le.
Köszönöm a válaszokat, zöld mancsok mentek :-)
Az utolsó kérdésem tényleg nem volt egyértelmű, az sztk-s rendelésre gondoltam (még csak egyszer voltam, 3 órát vártam, holott előjegyzett időpontom volt. A többiek azt mondták, hogy a doki előreveszi a "saját" betegeit).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!