Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Fogadott orvos tulajdonképpen...

Fogadott orvos tulajdonképpen mit jelent?

Figyelt kérdés
Felkérem a majdani szülés levezetésére és a terhesgondozásra - gondolom. Ez azt is jelenti, hogy ha az sztk-s rendelőjébe megyek, ott is fizetni kell? Vagy csak a magánban? A szülésért a tarifát közli vagy meg kell kérdezni? Ha van fogadott orvosom, ugyanúgy órákat kell várnom a rendeléskor, vagy előreveszi a "saját" pácienseit?
2014. máj. 10. 09:25
 1/6 anonim ***** válasza:

"Fogadott orvos tulajdonképpen mit jelent?"

Ezt: "Felkérem a majdani szülés levezetésére és a terhesgondozásra - gondolom. "

"Ez azt is jelenti, hogy ha az sztk-s rendelőjébe megyek, ott is fizetni kell?"

Ott -nálunk- nem kell.

" Vagy csak a magánban? "

Bizony.

"A szülésért a tarifát közli vagy meg kell kérdezni? "

Ésszerű megkérdezni. Van, aki fixet mond, van, aki "amennyit gondol"

"Ha van fogadott orvosom, ugyanúgy órákat kell várnom a rendeléskor, vagy előreveszi a "saját" pácienseit?"

Magánrendelesre be lehet jelentkezni, SZTKban meg érkezési sorrend van. Ha ott is adsz penzt, akkor talán előrébb vesz.

2014. máj. 10. 09:30
 2/6 anonim ***** válasza:
Sztk-ban nem kell fizetni és nem enged előre. A magánrendelésen kell fizetni alkalmanként és időpontot ad. A szülésre kérdezz rá: van, aki közli a tarifát, van, aki rád bízza.
2014. máj. 10. 09:30
 3/6 anonim ***** válasza:

Sztk-s rendelésen ha mentem a dokimhoz (nem sokszor volt ilyen), nem kért pénzt. Igazából miért is kérne? A kórház eszközeit használja.

Én megkérdeztem,hogy szülne-e velem. Jót mosolygott és mondta,hogy természetesen. Neki fix tarifája nem volt.

Ezt a várakozós dolgot nem értem? Magánrendelésen nem kell várnod.

2014. máj. 10. 09:31
 4/6 anonim ***** válasza:

Nálam így volt: A kórházban is kért pénzt, hiába a kórház eszközeit használta, a magánrendelőjében nem volt UH. Ezt elfogadtam, túl léptem rajta, mert megcsörgettem, ha beértem és jött is egyből, a szakértelmére tartottam igényt és nem rendelt, a szülészeten volt.

Megkérdeztem mennyi a szülés és nekem mondott összeget. Ez is tőled függ. Van akinek ez nem szimpatikus. Én ezt is elfogadtam. De kérdezz rá mindenképpen. Sosem kellett várnom. Ja, de bocs, egyszer, akkor éppen szülést vezetett le. Időpontot kaptam a magánrendelőbe, avgy ha a kórházba voltam, meg kellett csörgetnem, mint írtam és már jött is.

A fő kérdésed már összetettebb. Mindenkinek mást jelent a fogadott doki. Nekem azt is tartalmazta, hogy a vajúdásnál legyen velem. Vegye figyelembe a kéréseimet, ne vágjon, csak ha szükséges pl. meg más dolgok. Kérdezhessek 1000szer is, ha akarok és ne úgy beszéljen velem, mint egy hülyével. Bármikor elérhessem, bár nyilván nem hívtam volna Szenteste csak ha nagyon szükséges. :) Szóval számomra ezt jelenti a fogadott doki, hogy a baba és a mama egészségét szem előtt tartva azért figyeljen a kéréseidre, ne 5 perc alatt rázzon le.

2014. máj. 10. 11:30
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, zöld mancsok mentek :-)

Az utolsó kérdésem tényleg nem volt egyértelmű, az sztk-s rendelésre gondoltam (még csak egyszer voltam, 3 órát vártam, holott előjegyzett időpontom volt. A többiek azt mondták, hogy a doki előreveszi a "saját" betegeit).

2014. máj. 10. 11:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Én nem akartam dokit fogadni, aztán a 20. hét környékén (nem részletezném miért de) felkértem egy dokit addig se volt gond szerintem nem is ér ennyit az egész mint amennyit elkérnek a magánrendelésért meg a szülésért, de mind1..nem kötelező az tény... Ez annyit jelentett, hogy utánaolvasgattam, meg kérdezősködtem ki melyiket ajánlja aztán kicsit félve de felhívtam, hogy elvállalna-e. (20 hetesen már nemigen szoktak vállalni kismamákat csak elejétől kezdve). Azt mondta elvállal és havonta egyszer kell elmennem a magán rendelésére. Ilyenkor mindig időpontra megyek, de annyi kismamája van, hogy azért ott is van hogy 15-20 percet várnom kell. Ezen kívül az sztk-s terhesgondozásra is mennem kell. EZ annyit tesz hogy minden hónapban el kell menni az sztk-s védőnőhöz, ahogy ott végeztem át kell menni 2 ajtóval arrébb a dokihoz. Ilyenkor pénzt nem kér (nem is kérhet itt elvileg) A nagyobb vizsgálatokat ilyenkor szokta az sztk-s rendelésen végezni. A magán rendelés szól a pénzről. Itt ha minden hónapba csak beadnék neki egy 1o.ooo-est akkor is kb ugyanez lenne ott nagyon nem vizsgálgat. A szülésért, hogy mennyit kér azt nem tudom...én nem mertem rákérdezni, ő meg nem mondta. Azt hallottam, hogy neki elég nagy neve van és 10x kéri a magánrendelésnek, de 1oo.ooo-et nem fogok kifizetni szerintem az tuti majd függ az egész a szülésemtől, hogy milyen lesz még nem döntöttem el előre mennyit fogok adni. Sajnos van rossz oldala is annak, hogy ilyen jó nevű a doki...mivel rengeteg kismamája van állandóan káosz van a terhesgondozáson, futószalagon mennek a kismamák, kapkodás van vagy volt olyan is már nem is egyszer, hogy bent se volt, mert szülést vezetett épp a klinikán. A magánrendelése meg általában heti 1x este van akkor meg már az a baja hogy érthető módon fáradt és azért türelmetlen...
2014. máj. 10. 22:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!