Abortusz utáni állapot milyen?

6
Az ugye meg van, hogy az abortuszt max a 12. hétig végzik el a nő kérésére? És az, hogy addig embriorol beszélünk, nem emberrol?

# 3
Az embrió és a magzat is a Homo Sapiens Sapiens faj egyede, tehát ember.

kürasszír
Még mindig nem tiltottak ki?
Az emberI embrió embrió, az emberI magzat az Még magzat röviden. Ember még akkor lesz, ha megszuletik. A megtermékenyített, lefagyasztott embrió sem ember, a megtermékenyített tojás se kiscsirke

Kürasszír, te még mindig itt rontod a levegőt??? Jézusom :(
Kérdező: nekem nagy megkönnyebbülés volt, hogy semmi sem köt össze a bántalmazómmal, ezért pl a magzatra sem tudtam úgy tekinteni, hogy az valami jó dolog, meg a "leendő kisbabám"...
Hogyha nem abortáltatom, mert pl kifutok az időből, akkor sem tartottam volna meg, hanem lemondok róla, mert tudtam, hogy mindig az exem által elszenvedett trauma jutna eszembe, amikor ránézek.

# 5
IDÉZLEK: "Az emberI embrió embrió, az emberI magzat az Még magzat röviden. Ember még akkor lesz, ha megszuletik. A megtermékenyített, lefagyasztott embrió sem ember, a megtermékenyített tojás se kiscsirke."
Nem igaz.
Az emberi embrió és az emberi magzat is a Homo Sapiens Sapiens faj egyede, egyedfejlődése korai szakaszában, vagyis ember.
Sőt, a megtermékenyített tojás is a tyúk faj egyede, csak egyedfejlődése korai szakaszában.

Ja, genetikailag egy embrió Homo sapiens sapiens faj egyede, ahogy a levágott köröm is, hisz abban is ott az emberi DNS, mégsem tartjuk embernek. Embernek lenni nem csak DNS kérdése. Ha csak a DNS számítana, akkor egy sejtklónozott vesedarab is “ember” lenne a logikád szerint.
Egy pár sejtből álló csomó, aminek nincs agya, érzékelése vagy tudata, nem ember, csak biológiai potenciál.
Szerintem előbb legyen minimum agya (meg hasonló létfontosságú szerve), mielőtt embernek nevezzük — mind az embriónak, mind annak, aki ezt az érvelést komolyan gondolja….

Ki beszélt itt “abortuszpártiságról” pláne radikálisokról? Egyáltalán mi az, hogy abortuszpárti??! Ezt max az abortuszellenesek használják szitokszóként azokra, akik azt vallják/támogatják, hogy minden nőnek joga legyen dönteni a saját teste és terhessége felett és ne az állam, a vallás vagy más emberek kényszerítsék rá, hogy kihordjon egy terhességet, ha nem akarja. A legtöbb abortuszpártinak titulált ember nem azt akarja, hogy mindenki szakítsa meg a terhességét, hanem hogy szabadon dönthessen róla. Elég itt is szétnézni, minden abortusz kérdésnél megjelenik pár fanatikus, aki gyilkost kiállt meg elhordja a kérdezőt mindennek és rávenné h akarata ellenére tartsa meg a nem kívánt terhességet, ellenben a terhesség topikban nyugodtan szét lehet nézni, senki nem tobzódik a kérdezőnek, hogy márpedig vetesd el…
Én eleve azt írtam, hogy egy embriónak többek között nincs agya, nem tud érzékelni, nincs tudata — nem azt, hogy csak az öntudat számítana egyedül… De idegpályái sincsenek, kellőképpen kifejlett szíve, tüdeje se stb. Arról nem beszélve, hogy egy megszületett gyerek már egy biológiailag önálló, érző élőlény, míg egy embrió a nő teste nélkül teljes mértékig életképtelen.
Te meg kiragadsz itt egy szót, és hozod a világ legelborultabb csoportjait példának. Az, hogy valaki radikális és marhaságokat beszél (mint hogy ‘két és fél éves korig megölhető’), nem az egész “abortuszpárti” vagyis sokkal inkább döntéspárti álláspontot minősíti. Ez tipikus szalmabáb-érvelés: kreálsz egy eltorzított szélsőséget, aztán azt támadod.
A normális, etikus döntéspárti ember nem állítja, hogy megszületett gyerekeket meg lehetne ölni — ez brutális csúsztatás!
Pont ilyen szalmabáb érveléssel lehetne akkor azt is mondani, hogy a radikális abortuszellenesek szülésre kényszerítenének egy 10 éves megerőszakolt kislányt vagy még a vetélést is börtönnel büntetnék..
Sajnálom, de ez az érvelés nettó csúsztatás és kétségbeesett hablaty.

Kürasszír
Értem, tehát a te khm butuska logikáddal élve a sperma is Homo Sapiens Sapiens, így ha Pisti magának szerez örömöt, akkor épp embert öl, ugye? Kati is, amikor menstruál, hiszen a petesejt is Homo Sapiens Sapiens, a menstruáció pedig a petesejt távozása a mehnyalkahartyával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!