Félek, hogy beteg lenne a baba, ezért szeretném elvetetni. Jogos a félelmem?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem terveztem gyereket, becsúszott. Kb. 6 hetes terhes lehetek (még csak egy teszt mutatta ki, orvosnál még nem voltam). Az a helyzet, hogy nem élek egészséges életet, jártam el bulizni, ahol ittam, cigizek rendszeresen, étkezésemre se mondanám, hogy túl egészséges. Nem állok túl jól anyagilag, ahogy a barátom se, de segítségünk lenne, ha úgy döntenénk, hogy megtartjuk. Csak nagyon félek, hogy beteg lenne az eddigi életmódom miatt (nyilván, ha megtartanánk, akkor fölhagynék ezzel). Inkább most vetetném el, mint később, amikor már megszerettem a gyerek gondolatát és vizsgálatokon kiderülne, hogy beteg. Ha meg születés után derülne ki, akkor azt biztos nem tudnám elviselni. Szóval az a kérdésem lenne, hogy mennyi az esély, hogy beteg lesz így a baba? A terhesség korai szakaszában mennyire számítanak ezek a dolgok? Gyorsan akarok dönteni, nem akarok kicsúszni a 12 hétből.

21/L

2014. máj. 8. 15:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
42%
Azok akiknek gyereke van nem voltak szentek. Azèrt mert ugy èltèl ahogy az nem jelenti azt hogy beteg a kicsi de azt se hogy nem az. Ezt elore nem lehet tudni. De ha nem állsz kèszen az anyaságra ne szülj csak azèrt hogy a gyereked azt èrezze hogy nem is akartad igazán.
2014. máj. 8. 16:06
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

El ne vetesd ilyen kis marhaságok miatt. A dohányzás - ha terhesség előtt történt, nem fog semmilyen kárt okozni. Még akkor sem mindig van látható jele egy újszülöttön, ha az anyja aktív dohányos. A további genetikai és egyéb vizsgálatok pedig úgyis adnak majd képet arról, hogy hogy van a baba. Ha olyan, élettel összeegyeztethetetlen, vagy súlyos betegsége van, még el lehet vetetni később is.

Off: a világ legegészségesebb emberének is születhet beteg gyereke, bármikor.

2014. máj. 8. 17:24
 13/18 anonim ***** válasza:
A legjobb barátnőm szülei füveztek, ittak, cigiztek rendesen, mielőtt becsúszott volna. Azóta ő egy egészséges felnőtt nő :)
2014. máj. 8. 19:25
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Orvosilag igazolt tény, hogy amíg a méhlepényes táplálás nem alakul ki, addig az embrió teste nincs közvetlen fizikai kapcsolatban az anya testével. Úgy képzeld el, mintha az első 6-8 hétben önmagát táplálná.

Ha beteg, nem emiatt beteg.

Ráadásul azért elvenni az életét, mert beteg leHET??? Ne tedd!

2014. máj. 8. 23:15
 15/18 anonim ***** válasza:

15(!) hetesen tudtam meg,hogy terhes vagyok.Addig buli buli hátán...igaz,én nem cigizek.De ittam rendesen,buliztunk sokat stb.

Jelenleg 2 hónapos a a tökéletesen egészséges babám.

Ha csak ez az ok,akkor ne vetesd el.

22/N

2014. máj. 9. 22:23
 16/18 anonim ***** válasza:
Kérdező, hogy döntöttél? :)
2014. máj. 15. 07:10
 17/18 anonim válasza:

Először azt kell eldöntenetek (ketten), hogy szeretnétek-e ezt a babát. Ha megvan a döntés, akkor aszerint cselekedni (remélem megtartjátok :-)).

Szerintem a világon nincs mégegy olyan ország, ahol a kilenc hónap alatt annyi vizsgálat van, mint itthon. Hallottam nem egy helyről, hogy a kismama hazajött fél évre, amíg minden vizsgálatot megcsináltak itthon, mert kint (Franciaország és Németország) ezek nem divatosak. És a kötelező vizsgálatokon kívül vannak az opcionálisak is. Van amelyiknek az ára elég húzós, de ha van rá keret és titeket megnyugtat, akkor azokat is meg lehet csinálni.

Én is úgy tudom, hogy nem befolyásolja a terhesség előtti szokás a baba egészségét (bár nyilván aki aktív dohányos volt az vagy terhesség alatt is dohányozni fog, vagy pedig ha elhagyja, akkor stresszt okoz benne), legalábbis szervileg nem.

Én dokitól kérdezném meg, hogy ajánl-e valamilyen plusz vizsgálatot.

De biztos minden rendben lesz. Fel a fejjel és emiatt tényleg ne vetessétek el.

2014. máj. 28. 14:22
 18/18 anonim ***** válasza:
Ismerősöm későn jött rá hogy babát vár, már jóval túl volt a 12.-ik héten. Ivott, bulizott, cigizett, szóval nem élt valami egészséges életet. Most egy egészséges pici lányka boldog anyukája.
2014. jún. 6. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!