Ha a magzatot egy héttel nagyobbnak mérik, mint amekkora, akkor valószínű, hogy hamarabb fogom megszülni mint 38 vagy 40 hét?
A tegnap voltam ultrahangon, a pici 32 hét és 4 napos, az uktrahangon a doki 33 hetesnek és 4 naposnak mérte. Azt mondta, minden rendben van.
Az előző ultrahangokon csak 2-3 nappal volt nagyobb a koránál.
Első baba

Nekem mind a 2 gyerekem 2 héttel nagyobb volt a 12hetes uh után.
36héten egyikre 39hetet is írtak, másikra "csak" 38at.
Fiam a kiírt napon született, lányom 1 nappal hamarabb. (Kiirt nap a mensi szerint volt)

Egyik fiam 2 héttel kisebb volt elvileg... ő 3560g al szülwtett
Most a kisbabám 2 hsttel nagyobb sztem semmir nem jelent

A második lányomat a 28-30. héttől végig 2 héttel nagyobbnak mérték.
Kiirás előtt 2 nappal született 4,5 kilóval.

Fiam is nagyobb volt mérések alapján. Végül 39+3-ra lett meg teljesen átlagos méretekkel(3110 gramm,48 centi).
Engem is riogattak, hogy óriás lesz stb. De közel fél kg-ot elmértek. Persze amúgy minden rendben volt, szóval nem lehet egyszerű a műszerekre hagyatkozni méretmérés szerint, de lényeg a többi dolgot szűrjék ki. Ez már csak mellékes dolog.

Szia! Nekünk a doki diagrammot állít fel a mért adatokból, és %-os arányban mutatja, hogy az átlaghoz képest nekünk hol tart a baba mérete , és mikor mije nagyobb, havonta járok, a feje 80%-al és egy héttel nagyobbnak írja , a teste tökéletes az adott hétnek , majd következő alkalommal már megfordulhatnak az arányok és más marad le míg a többi nagyobb … röviden azt mondta hogy tökéletesen fejlődik, ez nagyon pontos gép, arany középút a méretek alapján. Szóval szerintem nem lehet gond nálad sem, nagyon vegyes mikor mit mér a gép.
Ha később is 1-2 hetet mérnek érdemes a cukrot nézni.
33 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!