Másnak is sértő, amikor kismama ként azt mondják, hogy kicsi a hasad?
Második babámat várom.
Nyolcadik hónapban járok, nem mondanám nagynak a pocakom, de kicsinek sem, pont elég, még néha így is nehéz sok mindent el végezni, akkor mint egy sárga dinnye kb.
Az elsőnél sem volt nagy, de ilyen alkat vagyok.
Most kicsivel nagyobb a pocakom mint a lányommal, kisfiút várunk.
De nem egy ember jegyezte meg, hogy igen látszik hogy kismama vagyok, de ma pl a körmösöm is azt mondta, hogy azt hittem hogy az ötödik hónapban járok, és amikor mondtam hogy a nyolcadik, jéé és ilyen kicsi?
Ez volt a válasza.
Megpróbálom fél válról venni, fiatal is, még nem szült nem tudja milyen az anyaság vagy a terhesség, de akkor sem biztató.
Olyan is meglepődött már akinek van 3 kisgyereke.
Pedig annyira nem kicsi szerintem, csak szeretnek megszólni mert eléggé gömbölyű és lent hordom.
Szerintetek?

Ez nem megszólás. Ha ennyien észreveszik, akkor biztos kicsi és szokatlan.
Nekem mindkettőnél 6 hónaposan azt gondolták mindennapos vagyok, és még kövér sem voltam.
Örülj neki, legalább kényelmesebb.
Szerintem meg azt tudni illik, hogy nem mindenkinek lesz nagy, hatalmas a hasa mielőtt ilyet mondanak.
És nem nem vagyok rájuk meg sértődödve vagy bármi hasonló, sőt ilyenkor vissza se szólok vagy bármi, inkább az a válaszom, hogy jobb is meg nekem ez így kényelmesebb és jobb is.
Viszont kicsit rosszul is esik valahol, mert szerintem nem én tehetek róla hogy ilyen az alkatom, 45 kilóval kezdtem, most vagyok 58,de az is lehet hogy 60 kiló nem tudom.
Nem tudok csak úgy meghizni, viszont a férjem egyszer sem említette volna hogy szerinte is kicsi a hasam, neki így pont jó, sőt szerinte nagyobb is mint a lányunkal volt.

"Megpróbálom fél válról venni, fiatal is, még nem szült nem tudja milyen az anyaság vagy a terhesség, de akkor sem biztató."
Nem kell ahhoz szülni, hogy az ember lássa, mekkora mások hasa. Nem hinném, hogy te voltál az egyetlen terhes nő, akit életében látott. Bizonyára kisebb a hasad, mint egy átlag 8 hónapos terhesnek. Nem volt ebben semmi sértő a részéről, te vagy az, aki borzalmasan túlérzékeny.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!