Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi történik akkor, ha a...

Mi történik akkor, ha a spinális érzéstelenítő ( lidocain) beadása után kiderül, hogy allergiás vagyok rá ?

Figyelt kérdés

Holnap lesz császárom, rettegek tőle, már voltam belgyógyász és altatóorvos után, minden vizsgálatot amit kellett, abszolváltam műtét előtt. Az allergia résznél annyit kérdeztek, hogy allergiás e vagyok valamire, erre azt válaszoltam, hogy nem tudok róla. Honnan is tudhatnám, hogy allergiás e vagyok valamilyen gyógyszerre ? Ezt egy ilyen kérdéssel el is intézik ?

Olvastam a spinális mellékhatásokról, hogy trombózist, keringés összeomlását okozhat.....én már le vagyok merevedve a félelemtől és hogy holnap nem e halok meg műtét közben,után :(

nov. 2. 08:05
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%

Ha allergiás vagy érzékeny vagy egy hatóanyagra, az felnőtt korra már ki szokott derülni. Azért kérdezik, mert ha tudsz róla, akkor helyettesítik.

Egyébként azért is van ott az altatóorvos, mert bármilyen reakció lép fel, azonnal tudja, mit adjon rá, vagy állítson le.

Rutin műtét, nyugi, semmi gond nen lesz!

nov. 2. 08:18
 2/36 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk kizart dolog, hogy életed minimum 18 éve alatt nem kaptál lidocain-t, lévén alap a fogorvosnal. Mar rég kiderult volna, ha allergiás lennél
nov. 2. 08:23
 3/36 anonim ***** válasza:
95%
Nem szokott ilyen előfordulni, de ha allergiás vagy valamire azt ott tudják a legkönnyebben orvosolni, mert már ott van a branül a karodban és bármit nagyon könnyen be tudnak neked adni.
nov. 2. 08:26
 4/36 anonim ***** válasza:
43%

#2!

Mondjuk én hamarabb szültem, mint hogy a fogdokinál kaptam volna lidocaint 😀

(Pedig nem szültem korán, 36 évesen, és az első gyökérkezelésem még így is utána volt, előtte nem volt baj a fogaimmal...)

nov. 2. 08:28
 5/36 A kérdező kommentje:
Fogorvosnál talán voltam mar érzestelenitve, nem is emlékszem, de anyajegyet és tyúkszemet már szedtek le rólam, akkor ott is lidocaint adhattak helyi érzéstelenítőnek ?
nov. 2. 08:33
 6/36 anonim ***** válasza:
14%

Ne aggódj, nem lesz olyan szerencséd hogy elpatkolj.

Nem fogják hagyni azt.

Amúgy ha allergiás is lennél valamire azt már tudnád de azért nem a sarki közértes műt mert akik ott vannak tudják mit kell tenni .

nov. 2. 08:56
 7/36 anonim ***** válasza:
80%

4

Azért a nagy átlag nem 36 éves az első fogorvosi beavatkozáskor

nov. 2. 09:02
 8/36 anonim ***** válasza:
100%

Még a Strepsilsben és a gyógyszertári szájöblögetőkben is van lidokain.

Valamelyikkel csak találkoztál már.

nov. 2. 09:04
 9/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha a lidocaintol félsz, kerhetsz nyugodtan másik érzéstelenítőt. Én már kaptam sokszor lidocaint, nem történt semmi, de egy allergia vizsgálat kimutatta, hogy allergiás vagyok rá, ezért mindig szólok, hogy a másik fajtát adják, mindenhol van. Talán ultracain a neve.
nov. 2. 09:51
 10/36 anonim ***** válasza:
67%

#7!

A #2 azt írta, hogy KIZÁRT, hogy 18 éve alatt nem kapott a fogorvosnál, ami azért erősen túlzó, még ha én extrém szerencsés is vagyok. Csak erre írtam...

nov. 2. 09:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!