Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség első trimeszeterében...

Terhesség első trimeszeterében pokoli hányingerre mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Szörnyűséges hányingerem van, valamikor egész nap, de az esték egyenesen tragédiák. Sokat sírok is miatta. Vombee-t már 2x1 dozisban szedem de a többi gyógyszerrel együtt kihányom. Meddig kell ezt elvilsenem? Volt egy hematoma is ami elvileg kiürült de még most egy hét után barnázás van. Ez is megijeszt bennünke. Van valakinek jó tippje miket lehet tenni? Készek beleőrülni.
jan. 10. 21:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
82%

Ezt neked kell kitalálni: van, akinek a friss gyömbér segít - vékony szeletet rágcsálni -, van, akinek jéghideg kóla pici kortyokban, nekem amikor terhes voltam, egy szelet citrom volt, ami bennem maradt.

Alapesetben csak egy-két falat vagy korty javasolt egyszerre, legtöbbször a hideg és a savanyú segít, de hallottam valakitöl, hogy neki egy töltött cukorka tett jót. Esetleg különbözö teák között is lehet, amit meg bírsz inni pici adagokban.

Jobbulást kivánok. (Meg általában a 12. hét környékén megszünik)

jan. 10. 21:16
 2/13 anonim ***** válasza:
96%

Nekem a a kóla de csak a Coca-Cola. Minden utánzatától mégrosszabul lettem. Aztán meg a tonic ment hetekig. De abból meg csak a Lidl márkás :D

Meg a nagyon sós sültkrumpli, Tucc keksz.

Aztán pedig a házilag gyurmákolt agyonsajtozott pizza.

jan. 10. 21:26
 3/13 anonim ***** válasza:
73%
Este és éjszaka volt nálam is brutál hányinger, de egyszer sem hánytam. Ami bevállt: hideg banán, hideg áfonya. Ezekből ettem pár falatot, és mindig jobb lett. Amit sokszor a párom hozott oda nekem, ugyanis a hűtő kinyitásának a gondolatától is rosszul voltam. Emlékszem hogy sírtam mikor egyik nap elfogyott otthon az áfonya. Kitartás
jan. 10. 21:31
 4/13 anonim ***** válasza:
96%
Gyogyszert nem lehetne osszetorni es lekvarral bevenni? Vagy valamivel meginni. Kerdezd meg az orvost. A semminel az is jobb.
jan. 10. 21:40
 5/13 anonim ***** válasza:
54%
Hány hetes, terhes vagy? 14. Hétig bírd ki utána jó lesz. Szőlőcukor, sós ropi, sós rágcsa, kenyér és pékáru, sima háztartási keksz, baba piskóta, Cola gyömbér, tea
jan. 10. 22:18
 6/13 anonim ***** válasza:
Szopogass jégkockát.
jan. 10. 23:22
 7/13 anonim ***** válasza:

Azért ne jelentsük ki, hogy a 14.hét után jó lesz :D

Én a 29.hétig küzdöttem vele. 3x kórházbs is kerültem.

Vombee se ért sokat.

Én a hagymás tejfölös lays csipszen és coca colán éltem túl.

jan. 11. 08:01
 8/13 anonim ***** válasza:
9%
Van gyógyszer, doki fel tudja írni, ha annyira rossz a helyzet.
jan. 11. 10:35
 9/13 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem sem kell azt írni, hogy ekkor meg akkor jobb lesz, mert egyáltalán nem biztos! A hetedik héttől kezdve végig hánytam az egész terhességet! Alig volt valami, ami megmaradt bennem, még a vizet is kihánytam. Vajúdás alatt is ez ment, és csak akkor lett jobb, amikor kibújt a kisfiam. Másfél órára rá már jó ízűen vacsoráztam. Emlékszem, hogy milyen jó érzéssel töltött el, cirka nyolc hónap után először ettem normálisan...

Ha szerencsés vagy, akkor elmúlik, ha nem akkor nincs mit tenni. Kemény hónapok állnak előtted, de majd túl leszel rajta.

Én pl. reggel nem ehetek semmit, mert az első dolog ami jön az az, hogy rohanok a mosdóba..sav és epe többnyire. A könnyeim is kicsordulnak közben...

Aztán várnom kell, hogy kicsit lenyugodjon a gyomrom, majd nagyon lassan kezdek bevinni valamilyen ételt. Általában valami édeset szoktam, azt valahogy jobban elviseli a gyomrom. Amitől tuti rosszul leszek és öt percet sem marad meg bennem: víz, gyümölcsök - főleg a narancs, banán és alma..., húsételek, fűszeres ételek. Ezeket mind kiiktattam. Vajas zsemle, sajtos tészta, joghurt, palacsinta. Ezeken tengődöm többnyire. Szerintem a terhes vitamin is hozzájárul a rosszulléthez. Most várom a második babát és minden olyan, mint az első terhességem alatt. Ezen át kell esni...

jan. 11. 12:50
 10/13 anonim ***** válasza:
53%
Írass Vombee, vagy Cerucal gyógyszert.
jan. 11. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!