7 hetes terhes vagyok jelenleg. 1. gyerek. 2 percenként változik, hogy mit kívánok meg, kinél milyen volt? Köszi előre is
- hanyadik héttől lehet megtudni a nemét?
-jelenleg alig bírtam lenyelni ezt a Femibiont, és inkább azt eszek, amit megkívánok, ettől még lehet egészséges, ugye? (most amúgy rendeltem egy másik terhesvitamint inkább, amit egy másik doki ajánlott)
-legfőképpen émelygek, és éhes vagyok egyszerre, valamint fáradékony vagyok, ha a hetedikben van ez, akkor később nem lehet rosszabb, ugye?
-nálatok a rosszullétek mikor múltak el?
-jó tanácsotok így az első baba terhességre? mire figyeljek? pl. vizsgálatokra mire menjek?

válasza:-Amikor megmutatja. Én mondjuk NIPT tesztet csináltattam, az megmondja. Csináltathatod előbb is, de csak 12.hét után mondják meg.
- Persze, hogy lehet. Ez csak attól függ, hogy tolerálja a szervezeted a hcg hormont. Én nem voltam rosszul soha, szóval ebben nem tudok segíteni.
- Éhes voltam néha. Álomkóros viszont kb.az elejétől a végéig. Talán a legvégén már kevésbé.
- Tipikus 1.trimeszteri rosszullétem nem volt, iszonyú gyomorégésem viszont igen. Kb.félidőtől a végéig.
-Élvezd ki. Tudom, sokaknak tényleg "terhes", de én mindennel együtt, imádtam. Rendesen hiányzik, pedig lassan 2 éves😁Ha több gyereked lesz, akkor is ritka állapot. Olyan gyorsan elmúlik. És ha kint van, tuti, nehezebb vele😂
Vizsgálatokat nincs időm leírni és befolyásolni se szeretnélek. Nézz utána és a saját helyzeted szerint dönts. Ha van nőgyógyászod, akiben megbízol, kérd ki a véleményét!
Boldog babavárást!🤞

válasza:- Nemet vértesztből 12. hét után mondják meg, ultrahangon is tud már látszani az első genetikain, főleg ha kicsit kitolod az időpontot (13+6-ig jó)
- Terhesvitamint mindenképp szedj, vagy legalább külön folsavat. Ezzel nem játszunk.
- De, lehet rosszabb :D Meg jobb is. Nincs általános szabály a tünetekre, jönnek-mennek. Nekem 10. hét körül volt a mélypont.
- Nekem 15-16. héten múltak el a rosszullétek.
- Mire figyelj: kb semmi extra, élj egészségesen amennyire tudsz, ha orvos nem tiltja, mozogj, ne egyél nyers halat, húst, tojást, próbálj minél kevesebbet stresszelni. Vizsgálatokról csak annyit, hogy ha belefér, mindenképp azt mondom, járj magánba terhesgondozásra. Akkor egy kézben lesz az egész, és az orvosod mindent elmond, hogy milyen vizsgálatokra kell menned, mit hogyan kell csinálnod, stb.

válasza:- Magyarországon 12. betöltött hét után mondhatják el az orvosok a baba nemét, előtte tilos (hogy a neme miatt ne dönthessenek az abortusz mellett).
Ultrahangon változó, kinek mutatja meg a baba, nekem például az egyik 16. héten, másik a 20. héten mutatta meg, addig mindig takarta. Valakinek 14. héten is látszik, változó.
Vérvétellel NIPT stb. teszttel kimutatható, ennek az ára változó, attól függ, milyet veszel, vanna több százezres csomagok is. De ennek az eredményét is csak a 12. hét után küldik el, ha előbb veteted le a vért.
- Ha nem bírod lenyelni a vitamint, akkor csak folsavat szedj, inkább folátot, az még jobban felszívódik. De azt mindenképpen kell az első trimeszterben!
- Nagyon egyéni, ki mikor van rosszul, és később mennyire lesz rosszabbul vagy jobban. En

válasza:*Én csak fáradt voltam, de nagyon, meg émelygés, hányást megúsztam végig szerencsére. Teljesen egyedi, kinek hogyan tolerálja a szervezete a hcg hormont.
- Vizsgálatok: vérvételek, ultrahangok, genetikai ultrahangok, fogászat, háziorvos, EKG, védőnő, nőgyógyász. Végén CTG. A védőnő és a nőgyógyász feladata erről téged tájékoztatni, mi a sorrend, vannak kötelező és opcionális vizsgálatok.
Védőnőt hívd fel az első szívhangos ultrahang után, kérj időpontot, ő adja majd a z úgynevezett várandóssági kiskönyvet. Abba fog mindenki mindent írni, pecsételni. Az sok helyre maga a beutaló is, például állami vérvételekre.
A védőnő változó, mikor fog először találkozni veled, 9-11. hét környéke általában. Hogy meglegyen a kiskönyv az első trimeszteri vizsgálatokra.
Ahol a baba életvitelszerűen fog lakni, ottani védőnő kell. Nem feltétlenül a lakcímkártyádon lévő, ha azon más szerepel, hanem ahol tényleges laktok. Keresd ki lakcím alapján:

válasza:Anyafalva nevű applikációt nagyon ajánlom, rengeteg hasznos cikk, lista van benne.
Például anyasági támogatás, családi pótlék, családi adókedvezmény, szülői szabadság, CSED, GYED stb. Ezekről is nagyon fontos tájékozódni!
Mik a munkahelyi jogaid terhesség alatt és utána, visszatéréskor.
Itt amúgy jól összefoglalják a vizsgálatokat. (Ha van alapbetegséged, például pajzsmirigy, azt is karban kell tartani, azt az orvosod is látogatni kell.)
Unatkozni nem fogsz 😃 A babaholmik beszerzése, a kórházi táska összepakolása, mind szép teendő, én nagyon szerettem ezzel foglalkozni, olyan jó a várakozás 🙂
Boldog babavárást!!

válasza:Ami még fontos, a felkészülés. Baba elsősegély, szülés felkészítő. Nagyon sok van, online és személyesen is. Elsősegély személyesen érdemes, és oda apuka is menjen mindenképpen. Ha apás szülés lesz, akkor a szülés felkészítő is hasznos neki (amúgy is).
Szülőszoba látogatás adott kórházban. Állami vagy magán, ezt eldönteni.
Biztonság kedvéért császármetszés tudnivalók olvasása, minden eshetőségre fel kell készülni.
Szoptatás felkészítő kurzusok is vannak, online is. Babaápolás tanfolyam is van, hú, rengeteg féle, győzzön választani az ember. Ezek persze mind opcionálisak, az elsősegély a legfontosabb, és valami szülés felkészítő (tanfolyam, könyv, bármi), hogy tudd, mire számíts.

válasza:Kismamáknak is vannak javasolt oltások, kérdezd meg majd a nőgyógyászt, mit javasol, és mikor. Például szamárköhögés. Ezek nem kötelezőek.
A védőnő megmondja majd azt is, melyik gyerekorvoshoz tartoztok területileg. De itt szabad orvosválasztás van, választhatsz másik gyerekorvost, ha ő akar és tud fogadni, bevenni a körzetbe. Ha nem, akkor marad, akihez tartoztok lakhatási cím szerint.
Az orvos fogja a babának beadni az oltásokat, felírja a vitaminokat, tápszert, gyógyszert, ha szükséges.
Babának beszerezni rengeteg dolgot lehet. Neked is, mint kismama. Sok a kérdés, olvass utána pár cikkben, vagy például Reddit anyuka csoportokban, kinek mi vált be. Például kiságy vagy öböl, vagy is-is. Szoptatós párna, amit addig kismama párnának tudsz alváshoz használni. Babakocsi. Autósülés. Ruhák, pelenka, babaápolás, bababiztonság. Ezek az alapdolgok.
A többi mind plusz és/vagy a ti életeket könnyíti meg, például babafészek, játékok, cumi, tápszerkészítő gép, ha tápszeres stb.

válasza:

válasza:Az émelygés kB a 14 hétig tart.
A femimibiont hagyd a fenébe. Egyél-igyál, amit kívánsz.
A védőnőhöz ha mész (8-10 héten ráér) fogja adni a várandós kiskönyvet, abban benne lesznek, hogy mik a kötelező vizsgálatok és az orvosok+védőnő majd abba fogják belepecsételni, hogy megjelentél a vizsgálaton.
Mire figyelj? Egyél, igyál, mozogjál, pihenjél, stressz mentesítsd magad.
Ne piálj, ne drogozz, lehetőleg ne cigizz.
Forró vízben ne fürödj és kerüld a kádfürdőt/strandokat.
Nyílvános wc-vel is légy óvatos.
Nyers húsokat, nyers tojást ne egyél.
Illetve ha gyógyszert kell szedned, mindig kérdezd meg az orvost, hogy beveheted e, mert akármit nem lehet szedni terhesség alatt.
További kérdések:
25 kilót fogytam, vékony lettem a terhességem előtt. Volt plasztikai műtétem (mell) és sportoltam, hogy a bőröm is szép legyen. Tervben volt a baba, de amikor “átalakultam”, akkor még nem is ismertem a párom. Szóval most terhes vagyok és a hízásra hajlamos. Mit...
Hibelykupot váltottam, nem volt kellemes. Így az orvos ezt javasolta. Írjatok kerlek saját tapasztalatokat. Ti hany órakor szedtétek szedtétek ? éves után hány órával?
Tegnap reggel jött egy pici rozsaszín nyálkás be is mentünk sztk-ba ahol volt szivhang és 13mm embiót láttak,7+6nap Estere viszont megint jött egy barna nyálkás
6–7. DPO környékén derékfájást és olyan jellegű görcsöt éreztem, ami nem hasonlított a menstruációs görcseimhez (nekem egyébként nem szokott fájdalmas lenni a menstruációm). Ma a 11. DPO-n vagyok. Egész nap tudnék aludni. Reggel voltam hCG-vérvételen. Nem szeretnék...
Védekezés mellett (spirál) estem teherbe a 3. babával. Nem terveztünk több gyereket. A házunk helyi adottságai és az anyagi háttér is adott lenne a 3.baba vállalásához. Viszont a kisebbik gyermekünk SNI-s, minden időmet kiteszi a nevelése és miatta nem terveztünk...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!