Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mióma terhesség alatt?

Mióma terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Van közületek olyan akinek miómája van,és teherbeesés előtt tudtatok róla, vagy közben derült ki? Mit javasolt az orvos?
2011. okt. 30. 20:37
 1/6 anonim ***** válasza:

Sajnos nekem volt kettő is, nem is kicsik. Az orvosom nem vette észre, nagy valószínűséggel ez okozta az idő előtti burokrepedést, ezért koraszülés lett belőle. Mivel császárral "szültem", a műtét során eltávolították.

Ha nem okoz gondot, nem szokták bántani, mert a terhesség után visszahúzódhat.

2011. okt. 31. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
A második babánk sehogy sem akart megfoganni, akkor kivizsgáltak és találtam 3 miómát a méhem falába beépülve, plusz a hormonszintem sem volt rendben. Azt mondta a dokim, hogy progeszteron gyógyszerrel teherbe tudok esni, mire elkezdtem volna szedni a tablettákat, természetes úton megfogant a baba. A miómákat a teherbe esés előtt 2 hónappal vették észre. Azt mondta a dokim, hogy a mióma majd együtt nő a méhemmel együtt és szülés után vissza fognak húzódni és csak utána vesszük ki, ha problémát okoz. Mivel ez egy jóindulatú elváltozás, és én akkor már 37 éves voltam, így nem csináltattam meg a műtétet a terhesség előtt. Semmi gond nem volt a babával, a miómák olyan helyzetben voltak, hogy nem nyomták a babát, 39+4 napra simán szülhettem pedig az első gyerekem császáros volt. A szülés után fél évvel megvizsgáltak, szépen összementek a miómák, addig nem bántjuk amíg nem okoznak panaszt. Ha nem 37 éves lettem volna, hanem jóval fiatalabb, valószínűleg megcsináltatom terhesség előtt a műtétet, de így már nem voltak plusz éveim. Azt olvastam még anno, hogy a miómák általában kifelé nőnek, egy bizonyos ritka fajta van csak ami befelé nő, és nyomhatja a babát, ekkor viszont a koraszülés veszélye áll fent. A legtöbb mióma viszont abban okoz hátrányt, hogy nehezebb teherbe esni. Ha bármi kérdésed van szívesen válaszolok, én már túl vagyok ezen, izgultam sokat, de minden rendben ment. Gyakrabban kellett uh-ra járnom, de ennyi volt és jövő héten lesz két éves a kis tündérkénk.
2011. okt. 31. 10:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem volt intramurális myomám és elég valószínűnek tartják, hogy attól vetélhettem el. Műtétem volt, azóta újra terhes vagyok. Attól függ milyen miómád van, van ami nem okoz gondot, de én megműttetném magam. Ja, és több orvos mondta a műtétet, másik fele meg, hogy nem kell. Interneten is vegyes vélemények vannak. Én is azért mertem megkockáztatni a mióma melletti terhességet, utána nagyon bántott a dolog, ezért hallgattam az én dokimra. Terhesség alatt nagyobb lett a mérete mint előtte, és ez tovább fokozódott volna, a dokim szerint mindenképp problémás lett volna később is ha megmarad a baba.
2011. okt. 31. 11:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: de olyan ismerősöm is van, kettő is, aki már a második babáját várja, meg volt a miómája az első terhessége alatt is, ami a terhesség végére összement, és most megint ott van, de nála/náluk semmi gondot nem okozott, a babák is elsőre jöttek össze!!!!Úgyhogy tényleg nehéz kérdés.
2011. okt. 31. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Nekem a méh külső falán van és 2,5 centi.Januárba megyek kontrollra, remélem nem nőtt.Már én is 37 éves vagyok,és tervezünk második babát,de ahogy megtudtam, hogy miómám van annyira bonyolult lett nekem az egész , hogy már nem is akarom igazán a terhességet :( Köszönöm nektek a válaszokat!
2011. nov. 11. 14:03
 6/6 anonim ***** válasza:
1,5 cm-es miomam van. 35.heten koraszülött babám lett, idő előtti burokrepedéssel indult, a terhesség alatt több, mint 3 cm-esre nőtt a mioma. Terhesség után visszahúzódott 1,5 cm-re. Elgondolkodunk a 2. babán, mert most olvastam mennyi a mioma miatt a kockázat, akár vetélés vagy koraszülés újból. De sajnos a műtéti eltávolítása után még nagyobb kockázattal járna egy újabb terhesség.
2019. márc. 25. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
